Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Napięcie ładowania AKU - pacjent 1.1 SPI - prośba :)

Featured Replies

Napisano

Mógłby mi ktoś sprawdzić napięcia na aku przy takich warunkach:

1. Wszystkie odbiorniki powyłączane - czyli dmuchawa, wszelkie światła i wszystkie inne pierdoły, sam pracujący silnik

2. Włączone tylko światła mijania, nic poza tym

3. Włączone światła mijania + ogrzewanie tylnej szyby

4. Włączone światła mijania + ogrzewanie tylnej szyby + dmuchawa na maksa + tylne przeciwmgielne

5. Włączone światła długie + reszta z 4 punktu

Nie chcę rad ile ma wynosić. Potrzebowałbym tylko wartości napięć na aku przy tych różnych warunkach - chcę porównać do napięć u mnie.

Jakby komuś się chciało to byłbym bardzo wdzięczny blagam.gif Można na karteczce spisać zlosnik.gif Oczywiście pozostałe punkty też przy włączonym silniku zlosnik.gif

Będę na prawdę bardzo wdzięczny jeśli ktoś mi to sprawdzi smile.gifblagam.gifwaytogo.gif

Napisano

aku lepiej sprawdzić miernikiem specjalnym do tego przeznaczonym, a nie takim testem pomiaru napięcia bo jest jeszcze dużo więcej czynników wpływających na pomiar

Napisano

> Bardzo mi pomogłeś

bardzo to raczej nie ale proponuje podjechać do jakiegoś elektryka lub tam gdzie sprawdzają aku i zobaczą czy on jeszcze żyje

jak altek będzie dobrze ładował to cały prąd będzie szedł z niego a nie z aku to ten pomiar nie będzie miarodajny

Napisano
  • Autor

> bardzo to raczej nie ale proponuje podjechać do jakiegoś elektryka

> lub tam gdzie sprawdzają aku i zobaczą czy on jeszcze żyje

> jak altek będzie dobrze ładował to cały prąd będzie szedł z niego a

> nie z aku to ten pomiar nie będzie miarodajny

Potrzebowałbym tylko takich informacji jak napisałem. To, że do elektryka mogę podjechać to hameryki nie odkryłeś skromny.gif

Napisano

> Potrzebowałbym tylko takich informacji jak napisałem. To, że do

> elektryka mogę podjechać to hameryki nie odkryłeś

to mówię Ci że te info będzie na grzyb przydatne bo tylko dowiesz się czy komuś ładuje alternator czy nie

jak aku będzie naładowane to nie będzie przyjmowało i napięcie będzie małe, jak aku będzie rozładowany to przyjmie więcej, a warunki pomiaru mogą być takie same i takie dane do niczego nie prowadzą w tym przypadku

Napisano

> Można na karteczce spisać

rotfl...

proba zwarciowa u elektryka prawde Ci powie.

Napisano
  • Autor

> rotfl...

> proba zwarciowa u elektryka prawde Ci powie.

Jak chcesz nabijać sobie wiadomości to może w innym wątku? Daj sobie na luz bo jesteś żenujący.

Napisano

> Jak chcesz nabijać sobie wiadomości to może w innym wątku? Daj sobie

> na luz bo jesteś żenujący.

ale prawdę pisze, nie ma innej metody

jak nie chcesz przyjąć tej wiadomości to już Twoja sprawa

Napisano
  • Autor

Na grzyb przydatne mi jest to co cały czas wypisujesz. Czy masz może problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Nie takie było moje pytanie.

Potrzebuję wartości napięć na aku przy określonych warunkach jakie wymieniłem. Jeśli nie możesz, nie chce ci się, nie masz czasu podać mi takich informacji to po prostu nie odpisuj. Nie prosiłem tutaj o kurs z elektroniki/elektryki. Wyraziłem jasno moją prośbę łudząc się, że któryś z dłubaków będzie tak miły i uprzejmy i mi takie informacje poda mierząc napięcia u siebie. Jak widać wymaga to nie lada zdolności i kupę wolnego czasu by takie informacje ewentualnie sprawdzić dla kolegi centomaniaka, który taką prośbę wyraził i w odpowiedzi na posta wpisać potrzebne mu wartości.

Jeśli na prawdę nie możesz spełnić mojej małej prośby to daruj sobie rady typu jedź do elektryka on ci sprawdzi smirk.gif Jakbym chciał jechać do elektryka to bym napisał, że potrzebuję dobrego elektryka.

Napisano
  • Autor

A czy ty możesz przyjąć do wiadomości, że takie twoje rady są mi zupełnie zbędne? Temat był jasno sprecyzowany. W zasadzie to była prośba do kolegów centomaniaków.

Czy ja się ciebie pytam po co dłubiesz w nosie?

Podobnie ty nie pytaj po co mi są wartości tych napięć.

Powstał niepotrzebny spam, a wartości napięć dalej mi nikt nie sprawdził. Chyba, że to jest taki problem i za takie informacje trzeba płacić centomaniakom? niewiem.gif

Napisano

> Jak chcesz nabijać sobie wiadomości to może w innym wątku? Daj sobie

> na luz bo jesteś żenujący.

mialem akumulator, ktory po 2 latach dzialal ok, ale jak tylko postal >3 dni, to siadal. sprawdzalem napiecie ladowania, prad pobierany w stanie spoczynku i nic - wszystko w normie. kupilem nowy aku, a na starym wykonalem "pomiar pojemnosci metoda techniczna" za pomoca woltomierza i amperomierza. wyszlo 3,4Ah. kiedys chyba pisales, ze konczyles technikum elektryczne, wiec powinienes wiedziec o co chodzi...

Napisano
..Zostaw, dostał "syndrom hansa"hahaha.gif
Napisano

jak chcesz to zajedź do mnie do gdyni to se sam pomierzysz w moim, bo mi się niechce zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ok dzięki. Jak coś to się odezwę ok.gif

Napisano

> Na grzyb przydatne mi jest to co cały czas wypisujesz. Czy masz może

> problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Nie takie było moje

> pytanie.

> Potrzebuję wartości napięć na aku przy określonych warunkach jakie

> wymieniłem. Jeśli nie możesz, nie chce ci się, nie masz czasu

> podać mi takich informacji to po prostu nie odpisuj. Nie

> prosiłem tutaj o kurs z elektroniki/elektryki. Wyraziłem jasno

> moją prośbę łudząc się, że któryś z dłubaków będzie tak miły i

> uprzejmy i mi takie informacje poda mierząc napięcia u siebie.

> Jak widać wymaga to nie lada zdolności i kupę wolnego czasu by

> takie informacje ewentualnie sprawdzić dla kolegi centomaniaka,

> który taką prośbę wyraził i w odpowiedzi na posta wpisać

> potrzebne mu wartości.

> Jeśli na prawdę nie możesz spełnić mojej małej prośby to daruj sobie

> rady typu jedź do elektryka on ci sprawdzi Jakbym chciał

> jechać do elektryka to bym napisał, że potrzebuję dobrego

> elektryka.

Ale to nie ja to napisałem "Pada mi aku powoli i nie jestem pewien czy z ładowaniem wszystko ok czy mam aku już do "śmietnika wyrzucić". Ma już z 3-4 lata ale to był tani aku z markietu więc być może już jego żywot dobiega końca, ale muszę być pewny że napięcia są ok "

szkoda by było żeby potem cześć centomaniaków kierowała się takim kryterium że jak zapale światła i wrzucę wsteczny to mam za małe napięcie na aku i muszę lecieć po nowy

bez sensu taka robota i takie wywody, nie gniewaj się ale zadajesz moim zdaniem bzdurne pytania skoro sam nie możesz po dokonaniu pomiaru stwierdzić czy alternator ładuje

jak przy wyłączonej stacyjce masz na aku przykładowo 12.2 V to po odpaleniu jak będzie więcej to znaczy że alternator działa, jak będzie mniej to nie działa i sprawa w 80% załatwiona

Napisano
  • Autor

Po co mi piszesz o rzeczach oczywistych?

Skończmy te wywody bo na prawdę niepotrzebnie się produkujesz. Liczyłem tylko na pomoc kolegów i podanie PROSTYCH informacji. Jak widać centomania to już głównie dłubanie w silnikach i zwiększanie mocy i kto ma ładniejszego, szybszego, większego.

I ciągle tylko "Chwalę się".

Cóż, widać poprosiłem o zbyt wiele.

Napisano

Jak nie spieszy Ci się to jutro rano pomierzę i Ci podam ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.