Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

filtry fazy lotnej - zamienniki oryginalnych BRC

Featured Replies

Napisano

Witam

jakich uzywacie, jakie poelcacie a jakie nie polecacie i dlaczego?

Wlasniemam zamiar wymieniac ale nei wiem jaki kupic, nie chce kupowac oryginalnego drogiego BRC. Moze zaproponujecie jakies inne zamienniki, czy kupowac takie co posiadaja wymienny wkład czy lepiej zespolone? głownie chodzi mi i tak zeby był dobry filterek, czytałem na forum ze Czaja nie robi zbyt dobrych filtrow. A co z innymi producentami ? FILGAZ,FACH, CERTOOLS i inne.

Czym sie kierowac przy wybirze filtra ? Rodzajem wkładu - papierowe czy poliestr. , średnica końcówek, wielkością bo np jedne sa długie walce a inne krótkie, obudowa - aluminiowa czy tworzywo szt, przepustowościa itd....

jaki filtr polecacei do BRC SEQ24 oprocz oryginalnego i o jakich parametrach.

bede wdzieczny za wszystkie sugestie.

Napisano
  • Autor

> Don't do that.

ten co mam oryginalny z obydwoch stron ma pierscienie segera, czy oznacza to ze ma w srodku wkład ktory mozna sam wymienic? dobrałbym wtedy jakiś lepszy wkład.

np: takimam filtr

http://allegro.pl/item677672721_obudowa_filtra_nowy_filtr_fazy_lotnej_brc.html

a wkład by pewnie ten pasowal:

http://allegro.pl/item674314924_filtr_fazy_lotnej_brc_wklad_poliester_wawa.html

Napisano

Z tego, co wiem, oryginalne filtry BRC są OK.

Rozmawiałem ostatnio z gościem z Czakramu i mówił, że nawet wtryskiwacze BRC teraz Chińczycy podrabiają. Sugerowałbym więc kupić filtr BRC np. w Czakramie lub u innego legalnego dystrybutora produktów MTM i nie kombinować.

Jak już bardzo chcesz, to wystarczy sprawdzić wymiary obu filtrów. Muszą być te same, żeby to poskładać, ale czy skuteczność filtracji będzie lepsza, to ja głowy nie dam.

Spytaj sprzedawcy tego drugiego filtra, jakiej to jest produkcji, bo może się okazać, że kraj ten leży od Polski o wiele dalej niż Włochy.

Napisano
  • Autor

> Spytaj sprzedawcy tego drugiego filtra, jakiej to jest produkcji, bo

> może się okazać, że kraj ten leży od Polski o wiele dalej niż

> Włochy.

niestety nie jest oryginalny ale ma mi sie dowiedziec ile by oryginalny kosztował, a nei wiesz czasami czy oryginalny BRC jest bibbułowy czy poliestrowy , czy ma siatke czy nie? Ja sie dopiero dowiem jak bede wymieniał a chcialbym wiedziec wczesniej.

Napisano
  • Autor

> Oj co do budowy, to szczegółów niestety nie znam.

a ja juz znam, zobacz fotke, cena 29zl/szt na allegro. nie wystawione ale dostalem maila z fotką. w sumie 2x drooższy niz zamienniki polskie

post-21518-14352503160071_thumb.jpg

Napisano

witam !! załóż lepiej oryginalny , chyba że chcesz eksperymentować , przy jakości naszego gazu nie warto , ile zaoszczędzisz jeżeli będziesz musiał wymienić wtryski ,są naprawdę bardzo czułe na czystość gazu . policz sobie sam nowe wtryski 4 razy ok. 400 zł , a koszt nowego wkładu , który wymieniasz co 30 tyś km ??? . pozdrawiam !!! p.s. jak spisuje się lanos ?

Napisano
  • Autor

> witam !! załóż lepiej oryginalny , chyba że chcesz eksperymentować ,

> przy jakości naszego gazu nie warto , ile zaoszczędzisz jeżeli

> będziesz musiał wymienić wtryski ,są naprawdę bardzo czułe na

> czystość gazu . policz sobie sam nowe wtryski 4 razy ok. 400 zł

> , a koszt nowego wkładu , który wymieniasz co 30 tyś km ??? .

> pozdrawiam !!! p.s. jak spisuje się lanos ?

OK zakupie oryginał smile.gif przekonałeś mnie, a Lanos śmiga jak talala smile.gif zadnej usterki zadnych błędow, żadnych regulacji w niedziele zeby.GIF choć juz po gwarancji właściwie smile.gif))) dodatkowo jade nim w sobote nad morze smile.gif ciekawe jak sie spisze smile.gif

jeszcze jedno pytanko tylko czy mozna wymieniac ten filtr co 30tys czy jednak starac sie tak jak w książce napisano co 15tys.

pozdrowki

Napisano

> a ja juz znam, zobacz fotke, cena 29zl/szt na allegro. nie wystawione

> ale dostalem maila z fotką. w sumie 2x drooższy niz zamienniki

> polskie

No to osczędność na zamienniku żadna, a w perspektywie możliwe problemy z naprawdę kosztownymi wtryskiwaczami.

Nie ma co eksperymantować.

Napisano

> OK zakupie oryginał przekonałeś mnie, a Lanos śmiga jak talala

> zadnej usterki zadnych błędow, żadnych regulacji w niedziele

> choć juz po gwarancji właściwie ))) dodatkowo jade nim w sobote

> nad morze ciekawe jak sie spisze

> jeszcze jedno pytanko tylko czy mozna wymieniac ten filtr co 30tys

> czy jednak starac sie tak jak w książce napisano co 15tys.

> pozdrowki

witam!! oczywiście masz rację co 15 tyś km , wybacz byłem po pracy 20.GIF , życzę dalszej bezawaryjnej eksploatacji "lancera" . p.s. też w sobotę jadę nad morze hehe.gifmoże się spotkamy na drodze ?? drive.gifdrive.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.