Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o BMW - poszukiwanie.

Featured Replies

Napisano

z racji że na początku przyszłego roku będziemy zmieniać furę na większą to być może będzie to BMW grinser006.gif i teraz kilka pytań.

1. Da rade znaleźć coś sensownego do 18 kpln powyżej 2000 roku

2. jakie nadwozia są dostępne - bo interesuje mnie HTB/LIFTBACK lub ewentualnie kombi. z naciskiem na HTB/ LIFTBACK

3. Jak wyglądają spalanie silników Diesla i jak ewentualne silniki benzynowe zanoszą LPG

4. wszelkie opinie mile widziane.

Napisano

> z racji że na początku przyszłego roku będziemy zmieniać furę na

> większą to być może będzie to BMW i teraz kilka pytań.

> 1. Da rade znaleźć coś sensownego do 18 kpln powyżej 2000 roku

Wątpie, ja bym chyba nawet nie probowal szukac hmm.gif

> 2. jakie nadwozia są dostępne - bo interesuje mnie HTB/LIFTBACK lub

> ewentualnie kombi. z naciskiem na HTB/ LIFTBACK

HTB to tylko nowe BMW1 i compacty E36/E46, ktore nie sa zbyt rodzinne/duże wink.gif

> 3. Jak wyglądają spalanie silników Diesla i jak ewentualne silniki

> benzynowe zanoszą LPG

Ogolnie silniczki 2.0d i 3.0d mają bardzo fajne spalanie jak na swoje mozliwosci, dokladnych liczb nie znam ale srednio 7l i 9l mysle, ze za duzym klamstwem nie bedzie smile.gif

> 4. wszelkie opinie mile widziane.

Jesli chodzi o pkt2, to zostaje Ci raczej tylko to ewentualne kombi, więc za modelem E39 się rozglądaj ok.gif

Napisano

> z racji że na początku przyszłego roku będziemy zmieniać furę na

> większą to być może będzie to BMW i teraz kilka pytań.

> 1. Da rade znaleźć coś sensownego do 18 kpln powyżej 2000 roku

myśle, ze bedzie bardzo ciezko znaleźć jesli już to nie wiem czy bedzie sie to nadawało do kupienia

> 2. jakie nadwozia są dostępne - bo interesuje mnie HTB/LIFTBACK lub

> ewentualnie kombi. z naciskiem na HTB/ LIFTBACK

W tej cenie to chyba najlepszym rozwiązaniem bedzie model E36 i E46 (od 98 roku), choć nie wiem czy dostaniesz coś z E46. Beemki to głównie sedany i kombi, hatchbacków jest niedużo i jest to model serii 3 Compact.

Jeśli z tańszych motorów chcesz wybrac 316i czy 318i to nie polecam bo auta nie są zbyt żwawe (jak na BMW oczywiście) a pala niemało. Te godne zainteresowania to motory 6cylindrowe czyli 320i, 325i i 328i. Stosunek spalania do osiągów jest najkorzystniejszy przy 328i, pali ponoć ok litra więcej niż 320i. Ale myśle, ze 320i z 6 cylindrowym silnikiem już może być. Jest jeszcze model 318 is, który ma sportowe zawieszenie i 4 cylindrowy dobry silnik o mocy 140 KM.

> 3. Jak wyglądają spalanie silników Diesla i jak ewentualne silniki

Diesela w tej cenie godnego uwagi czyli 320d z silnikiem M47 136KM to raczej nie dostaniesz a jeśli juz to w agonalnym stanie. Starszych silników typu 318 tds i 325tds nie polecam, stare i dość awaryjne konstrukcje. Jeśli chodzi o spalanie 2 litrowego diesela to 8 miasto i 5,8-6,3 trasa przy normalnej umiarkowanej jeździe.

> 4. benzynowe zanoszą LPG

> wszelkie opinie mile widziane.

Jest sporo BMW zagazowanych ale sporo te auta tracą po takim zabiegu. Nie wiem czy jest jakaś opinia, ze auta toleruja gaz lub nie co na przykład można powiedzieć o fiatach czy daewoo

Napisano

> Jest sporo BMW zagazowanych ale sporo te auta tracą po takim zabiegu.

> Nie wiem czy jest jakaś opinia, ze auta toleruja gaz lub nie co

> na przykład można powiedzieć o fiatach czy daewoo

Chyba jest ogólnie taka że do tych bez vanosa jak najbardziej ok.gif

Napisano

czyli nie da rady znalezc w tej cenie e46 318 badz 320d ? Planowałem taki zakup w przyszlym roku a widze ze bedzie ciezko

Napisano

> czyli nie da rady znalezc w tej cenie e46 318 badz 320d ? Planowałem

> taki zakup w przyszlym roku a widze ze bedzie ciezko

Ja byłem niedawno na etapie poszukiwania i szukałem takiego do wyższej kwoty ( ok 22 tyś) i było bardzo ciężko coś zadbanego znaleźć no.gif

Chciałem samochód zadbany dlatego w końcu zdecydowałem się na serie 5 i zszedłem trochę z rocznika zlosnik.gif

Jeśli nie chcesz kupić wraka to o zamknięciu się w takiej kwocie bym raczej zapomniał - chyba, że będziesz miał wyjątkowego farta zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.