Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra III 1.7 100KM 250 kkm ...

Featured Replies

Napisano

... i zagwozdka. Brać czy nie? Nie bita, kupiona i serwisowana do kwietnia tego roku w ASO w Radomiu. Niezłe wyposażenie rocznik 2005 ale 1 rejestracja w lipcu 2006. Auto firmowe odkupione przez użytkownika. Trochę mnie ten przebieg powstrzymuje bo boję się ze zaraz się zacznie wszystko sypać ale z drugiej strony jak kupie jakiąś sprowadzoną Astrę to będzie miała na liczniku 120 kkm a tak naprawde to co najmniej drugie tyle. Mają koledzy jakieś doświadczenia z takimi Astrami o takich przebiegach?

Planowany przebieg do zrobienia to ok 100 -120 kkm czyli było by razem coś pod 400 kkm hmm.gif da radę w miarę spokojnie czy kupuję sobie skarbonkę?

Napisano

Tak generalnie czy skarbonka czy nie to Ci nikt nie powie. Moze byc tak, ze jak byla szanowana i porzadnie serwisowana to zrobi drugie tyle bez bziakniecia, a jak byla katowana i nawet serwisowana to za 10kkm moze poleciec wszystko. Trzeba najpierw doglebnie obejrzec w serwisie.

Napisano

> ... i zagwozdka. Brać czy nie? Nie bita, kupiona i serwisowana do

> kwietnia tego roku w ASO w Radomiu. Niezłe wyposażenie rocznik

> 2005 ale 1 rejestracja w lipcu 2006. Auto firmowe odkupione

> przez użytkownika. Trochę mnie ten przebieg powstrzymuje bo boję

> się ze zaraz się zacznie wszystko sypać ale z drugiej strony jak

> kupie jakiąś sprowadzoną Astrę to będzie miała na liczniku 120

> kkm a tak naprawde to co najmniej drugie tyle.

IMHO można by wziąć gdyby cena była atrakcyjna, a jaka to atrakcyjna? cóż, taka że gdyby odpukać za jakąś chwilę po zakupie miała się sypnąć np turbina czy wtryski to doliczając koszty takich większych napraw/regeneracji nadal była atrakcyjna cenowo w stosunku do innych aut z tego rocznika, a zatem brać ale ze rezerwą cenową na ew droższe el. które mogą się posypać,

i tu pytanie, bo o ile turbinę można regenerować za około 1,5kzł to w tych silnikach są różne układy wtryskowe, bosch i chyba denso, o ile wtryski Bosch można bez większego problemu regenerować to denso ZTCW nikt w PL nie naprawia, więc opcja wymiany 4x 1800zł daje już pokaźną kwotę w przypadku naprawy denso, używki też nie kupisz bo te wtryski się...wymeldowuje z samochodu i melduje w nowym, a z tym pewnie byłoby ciężko,

yikes.gif

brat

Napisano

> używki też nie

> kupisz bo te wtryski się...wymeldowuje z samochodu i melduje w

> nowym, a z tym pewnie byłoby ciężko,

Kupisz i wylogujesz, ale trzeba porządnego elektronika (trzeba wymienić EPROM).

Napisano

> Kupisz i wylogujesz, ale trzeba porządnego elektronika (trzeba

> wymienić EPROM).

zapewne tak jak piszesz da się o ile znajdzie się ktoś kto ma pojęcie o co w tym chodzi,

tylko raz koszt używki, dwa elektronik, a trzy nie wiadomo ile to pochodzi,

brat

Napisano

A III 1.7 100 KM ma montowane tylko układy Boscha.

Denso występuje w silnikach montowanych w Merivach.

Więc nie ma co straszyć kolegi kosztami.

Napisano

> A III 1.7 100 KM ma montowane tylko układy Boscha.

> Denso występuje w silnikach montowanych w Merivach.

> Więc nie ma co straszyć kolegi kosztami.

to info mam od właściciela warsztatu który specjalizuje się w remontach silników diesla w oplach więc sądziłem że wie co mówi,

brat

Napisano

OK. Nie ma problemu, kiedyś przeglądałem TIS i po prostu zwróciłem na to uwagę, że niby dwa takie same silniki a mają inny osprzęt.

Napisano
  • Autor

> to info mam od właściciela warsztatu który specjalizuje się w

> remontach silników diesla w oplach więc sądziłem że wie co mówi,

> brat

Mam VIN i zgodnie z nim EPC pokazuje ze jest tam pompka Boscha to i pewnie takie wtryski tam siedzą.

BTW

W ASO powiedzieli mi że w kwietniu przy 250 kkm robiona była ostatnia naprawa gwarancyjna. Oczywiście nie powiedzieli jaka bo ... "ochrona danych osobowych" i nic nie dało moje stwierdzenie że nie pytam o dane użytkownika a samochód to nie osoba.

Napisano

> Mam VIN i zgodnie z nim EPC pokazuje ze jest tam pompka Boscha to i

> pewnie takie wtryski tam siedzą.

no to myślę że spokojnie można się zastanawiać,

> BTW

> W ASO powiedzieli mi że w kwietniu przy 250 kkm robiona była ostatnia

> naprawa gwarancyjna. Oczywiście nie powiedzieli jaka bo ...

> "ochrona danych osobowych"

w tym ASO to się ktoś powinien screwy.gif ...no właśnie, rozpędzić i 'z bani o ścianę' to może by mu pomogło oslabiony.gif,

brat

Napisano

Patrzyles na alledrogo/otomoto, jest takich asterek pare. Wydaje mi sie ze z tym przebiegiem to troche sporo. A na dodatek nie wiedomo czy ten samochod byl szanowany bo wkoncu firmowe malo kto szanuje frown.gif

Szkoda ze nie idzie sie dowiedziec co to za naprawa byla w ASO. Ale jak byla to facet powinien miec FV bo na naprawy w ASO jest gwarancja a naprawy raczej wszystkie sa na fakture...

Napisano

Co do autek firmowych znasz ten kawał ,jaki samochód wyjeżdza bez problemu na każdy krawężnik???

Jeep,Nissan ....nie SŁUŻBOWY wink.gif

Napisano

rocznik

> 2005 ale 1 rejestracja w lipcu 2006.

A moja astra G to rocznik 2006, pierwsza rejestracja sierpnień 2006 (nie stała na placu przez rok, prosto z fabryki poszła do mnie) i ma 53 000 km przebiegu. Ta potencjalnie Twoja ma 5 razy większy przebieg niż moja. Ale prawda jest taka, że auta w bardzo dobrym stanie z małym przebiegiem się nie sprzedaje. cfaniaczek.gif Nie daj się 270747800-sex.gif Poszukaj innej z mniejszym przebiegiem.

Napisano
  • Autor

> Co do autek firmowych znasz ten kawał ,jaki samochód wyjeżdza bez

> problemu na każdy krawężnik???

> Jeep,Nissan ....nie SŁUŻBOWY

coś w tym jest... ale ja szanowałem firmową skodziankę jak własne auto. wszystko zrobione na czas, styl jazdy taki sam ale z kolei miałem w firmie paru handlowców którzy kompletnie nie szanowali aut. Jeden nawet stracił gwarancję na auto bo po zakupie nówki i odbiorze z salonu następna wizyta na serwisie była po 60 kkm jak się zapaliła kontrolka ciśnienia oleju.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.