Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

trochę roboty - zawór EGR, wtryski, turbina

Featured Replies

Napisano

poszukuję w okolicach Warszawy sprawdzonego warsztatu żeby naprawić swojego Stilko 1,9 JTD MW.

Pojechałem do ASO i wymiana wtrysku kosztowała 1800 zł.

Mam do wymiany:

- zawór EGR (na Allegro +/- 300 zł.) - nowy ok. 550 zł - warto używkę z Allegro?

- wtryski (może nawet 3 pozostałe...) - szukam źródła gdzie można w miarę tanio kupić, najlepiej nowe.

- turbina (kłopoty z geometrią, może łopatki uszkodzone) - tutaj chcę ją wyjąć i wysłać do REG-STAR S.C. Malinie 535a k/Mielca, ponoć dobrze są w stanie zrobić.

Generalnie plan jest taki żeby kupić wszystkie części samemu i dać je po prostu tylko do wymiany.- powinno być taniej, tak myślę.

Chodzą też za mną myśli żeby wogóle to autko sprzedać (2003 r.) i kupić młodsze - np. 2006 r. ale sam już nie wiem, trochę sie podłamałem - z auta jestem zadowolony bardzo, nieodzowny towarzysz Naszej rodziny, nasze własne pierwsze auto, ale czy to nie początek kłopotów...

W każdym razie, poleccie jakiś dobry zakład który będzie w stanie mi pomóc, taki który zna się na Fiatach.

dzięki

ogrodnik

Napisano

wtryski CINEK_ na giełdzie oferował, po 500 o ile pamiętam

Napisano

> Mam do wymiany:

> - zawór EGR (na Allegro +/- 300 zł.) - nowy ok. 550 zł - warto używkę

> z Allegro/

<...................................................>

Mam pytanie czy czyściłeś EGR-a ? dlaczego od razu wymiana hmm.gif, to samo tyczy sie turbiny - może masz walniety zawór overboost. Sprawdź czy po odpaleniu silnika cięgło które steruje kierownicami w turbo chowa sie do środka około 1 cm.

Diagnoza całości typowa dla ASO - czyli wymiana na nowe crazy.gif

Napisano

> Diagnoza całości typowa dla ASO - czyli wymiana na nowe

słusznie, taką diagnozę to se sam możesz postawić "get free"

ile ma masz w klekocie przebiegu i gdzie tankowałeś dotąd paliwo ?

Napisano

O matko co to koledze sie stało.... blush.gif

Może to nie turbina i nie wtryski.... sprawdzał kolega na przelew? Czy to jacyś asiorzy w ASO stwierdzili?

Napisano
  • Autor

> Mam pytanie czy czyściłeś EGR-a ? dlaczego od razu wymiana , to samo

> tyczy sie turbiny - może masz walniety zawór overboost.

<............................................>

nie jestem fachowcem, w zasadzie nie mam nawet prawka jeszcze - Żonuś jeździ, dlatego potrzebuję kogoś kto na to spojrzy fachowym okiem i nie zedrze ze mnie skóry, o ASO wiem że najchętniej wszystko na nowe - ale nie mam punktu odneisienia - powiedzieli że do wymiany i ile chcą za to to przepraszam bardzo aż usiadłem slinka.gif

Napisano

określę to tak, po okresie gwarancyjnym wszelkie wydatki ponoszone w aso uzasadnia jedynie wyższa konieczność, np. diagnostyka via examiner (choć i ta czasem niewiele wnosi nowego)

Napisano

Szkoda że jesteś aż w Wawie no ale trudno.

Ad części - EGR osobiście bym wyrzucił i wyłączył w sofcie.

Jesli jednak będziesz chciał nowy oryginalny to pisz na priv - mam nowe oryginalne wtryski, turbo pewnie też się znajdzie.

Pozdro

Napisano
  • Autor

> słusznie, taką diagnozę to se sam możesz postawić "get free"

> ile ma masz w klekocie przebiegu i gdzie tankowałeś dotąd paliwo ?

autko ma rzeczywistego 161kkm (wg. licznika 120kkm) ale w ASO stwierdzili że był kręcony licznik, może nawet komputer zmieniony.

Autko jest poleasingowe więc pewnie paliwko było najtańsze możliwe, ja mam go od stycznia 2007 i tylko BP i Orlen są zalewane.

Napisano

> nie jestem fachowcem, w zasadzie nie mam nawet prawka jeszcze - Żonuś

> jeździ, dlatego potrzebuję kogoś kto na to spojrzy fachowym

> okiem i nie zedrze ze mnie skóry,

To musisz liczyć na kogoś z W-wy , może poda ci namiar na sprawdzonego fachurę. Kiedyś współpracowaliśmy z ASO np. Euromobliem ale jak jest teraz to niewiem.gif.

WWW: http://www.euromobil.com.pl/

Mail: [email protected]

Tel : 022 510 06 05, 022 510 00 00

Spróbuj sie skontaktować z Koordynatorem Marki Fiat Krzysztofem Kuchciakiem mail: [email protected], może jeszcze pracuje. Powiedz że jesteś z kącika stilo, powinien nas jeszcze pamiętać

Napisano

z Panem Krzyśkiem gadałem wczoraj, mój klekot właśnie u nich stoi,

obecnie jest awansowany na nadzorcę wszystkich krawaciarzy w Euromobil, ale nadal nie stroni od serwisu

polecam kontakt z Przemkiem Gągolewskim 510 06 58 (teraz ma ranną zmianę), bardzo miły człowiek,

nie zmienia to jednak faktu, że wszelkie tego typu prace w twoim aucie to raczej nie do aso ....

Napisano
  • Autor

> z Panem Krzyśkiem gadałem wczoraj, mój klekot właśnie u nich stoi,

> obecnie jest awansowany na nadzorcę wszystkich krawaciarzy w

> Euromobil, ale nadal nie stroni od serwisu

> polecam kontakt z Przemkiem Gągolewskim 510 06 58

<..........................................>

no właśnie, dlatego może nie ASO - bo zedrą ze mnie skórę, ale jak nie będę miał wyjścia to pewnie tak zrobię...

a może ktoś ma zaprzyjaźniony warsztat mający doświadczenie w Fiatowskich JTD?

Napisano

nie pomogę, mój znajomy dla znajomych z czasem ledwo się wyrabia ....

Gordon dawał namiary na kolesia z Ursusa, poszperaj w jego postach,

jak nie znajdziesz - daj znać, mam gdzieś jego wizytówkę.

Kiedyś pracował w aso, teraz jest na swoim

Napisano

hhmm no to masz kilka problemów... po pierwsze sprawdź overboost jak mówili koledzy, a jesli faktycznie przyjdzie cido wymiany turbinki to polecam 100% satysfakcji z firmy

http://www.turbo-tec.eu/pl/ może zabrzmi o dziwnie, ale jestem przekonany że ich regenerację są lepszej jakości niż oryginały....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.