Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzisiejszy problem z odpaleniem,help:)

Featured Replies

Napisano

Witam

Wsiadam dziś do asterki krece,krece i nic rozrusznik kreci jak szalony natomiast zero reakcji,sprawdzilem akumulator ok,bezpiecznik od pompki paliwa ok.Na gazie na awaryjnym odpalaniu udalo mi sie odpalić bez problemu.Pytanie co to może być pompka paliwa dożyła swoich dni.Zawsze woże 15-20 litrów w baku,nigdy rezerwa mi sie nie świeciła.Jeśli obstawiacie pompke to może jakiś manula mógłbym prosić ,mam możliwość wziąść nową pompke i sprawdzić czy to to wink.gif

W wyszukiwarke wyskakuje mi tylko wiecznie brak możliwości kontynuacji, sciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gif

ten kto spłodził tą wyszukiwarke to kara.gifkara.gif

Napisano

> to może jakiś manula mógłbym prosić

prosz

> ten kto spłodził tą wyszukiwarke to

nie przesadzaj grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Jest jakaś szansa że to przekaźnik mógł paść?Jeśli tak to który to ,zanim bym sie wział za wymiane pompki może spróbował bym go podmienić wink.gif

Nie przesadzam jedyne co mi sie udało znaleźć w tej wyszukiwarke to brak możliwości kontynuacji sciana.gifsciana.gif mimo wpisywanie+ i ,,.

Jak dla mnie to DNO DNA czerwona.gif

Najlepsze forum o astrze autokącik ,najbardziej zje... wyszukiwarka też autokacik wink.gifczacha.gif

Napisano

> Jak dla mnie to DNO DNA

bo można wyszukiwać raz na 2 czy 3 minuty. Załoze się, że pierwsze wyszukiwanie napewno ci zadziałało, tyle, że wpisąłeś błędne kryteria (pewnie okres czasu = tydzień wink.gif) gdy to zmieniłeś i próbowałeś znowu wyszukiwać, to juz się nie dąło, bo trza było te 2 minuty poczekac. Ty natomiast odrazu nerw i olałeś wyszukiwanie.

ps

po co sprawdzać aq skoro piszesz, że rozrusznik kręcił jak szalony icon_eek.gif

Napisano

> Jest jakaś szansa że to przekaźnik mógł paść?

jest jakaś szansa

jak przekręcasz kluczyk (włączasz zapłon) to przez jakieś 3s

pompa kręci i powinno być ją słychać potem "cyka" przekaźnik

i rozłącza pompę, cyknięcie przekaźnika też słychać wink.gif

>Jeśli tak to który to

jest pod nakładką prawego progu (pasażera) w miejscu zaznaczonym

na focie na czerwono

282606179-pompa.jpg

P.S. nie miałem innego zdjęcia biglaugh.gif

post-100298-14352503202728_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Znalazlem jeszcze przekazniki nad puszka bezpieczników,czy zaleznie od wersji ten od pompki paliwa bym w progu albo w puszcze?Czy sa w dwóch miejsach?

pzd

Napisano

> Znalazlem jeszcze przekazniki nad puszka bezpieczników,czy zaleznie

> od wersji ten od pompki paliwa bym w progu albo w puszcze?Czy sa

> w dwóch miejsach?

> pzd

Tu masz na zdjeciu Azji

fot399.jpg

Napisano
  • Autor

> Tu masz na zdjeciu Azji

Dzieki za foto,przekaznik cyka,podmienilem na inny i tez nic.Niestety nie słysze pompki wiec diagnoza jest raczej jednoznaczna.

Napisano

Dla pewności sprawdź czy prąd dochodzi do wtyczki pompy.

Czasami na krótko pomaga kopnięcie w bak wink.gif

Napisano

Tradycyjnie w wozach zasilanych LPG nalezy bezposrednio, jak pisze Orochimaru, podac napiecie na pompe paliwa. Jesli nie ruszy, do wymiany.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Tradycyjnie w wozach zasilanych LPG nalezy bezposrednio, jak pisze

> Orochimaru, podac napiecie na pompe paliwa. Jesli nie ruszy, do

> wymiany.

> Pozdrawiam

Pompka kaput wink.gifzałożony nowy tani zamiennik,zobaczymy ile pochodzi poprzedni właściciel wymieniał pompke na boscha i pochodziła 1,5 roku z wygladu jak nówka ale nie pompuje.Fakt faktem że mógł ją załatwić jeżdząc na LPG bez benzyny w baku.

Napisano

Z doswiadczenia: pompe paliwa wykancza nie tylko sladowa ilosc paliwa w zbiorniku, ale rowniez brak swiezego paliwa. Wlasciciel zatankowal kiedys pewna, duza ilosc i tak jezdzil, uzywajac noPB tylko przy uruchamianiu silnika. Stare paliwo potrzafi rozpuscic uszczelki zbiornika (maja wtedy konsystencje smaru, trudno to "cos" usunac ze skory, smierdzi przerazliwie) oraz uszkodzic pompe. Jedyna rada, jaka dajemy: przejechac kilkadziesiat kilometrow na benzynie, przynajmniej raz w tygodniu (silnik bedzie za to wdzieczny, pompa rowniez), tankowac dosyc czesto swieze paliwo, a tlumaczenie, ze przeciez odpala sie na benzynie, mozna sobie....no Jasiu, takie niedomowienie...

Raz sie zdarzylo, ze pompa krecila jak szalona, tyle ze obluzowal sie na osi wirnik tloczacy paliwo. Pompa sie obracala, wirnik stal...Oczywiscie, byl to zamiennik.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.