Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak rozebrać kluczyk - pilot scyzoryk Foto-HowTo

Featured Replies

Napisano

Jako że wpadł mi w ręce takowy postanowiłem go rozłożyć na czynniki pierwsze (ktoś przy nim już majstrował i cześć rzeczy było poklejone kropelką)

1. podważyć metalowe logo (np. igłą albo płaskim malutkim śrubokrętem) - trzyma się na taśmie dwustronnej i takich małych 'kołeczkach' (aby się nie obracało)

2. odkręcić śrubkę

3. jeśli mamy przyciski pilota centralnego wyciągamy baterię - ustawić 'pokrętło' na open

4. podważyć śrubokrętem płaskim lub innym narzędziem (nawet plastikowym co by nie porysować obudowy) koniec obudowy - tam gdzie jest otwór na przypięcie do kluczy/smyczy. Można próbować otworzyć tylko palcami - trzeba tylko rozłożyć najpierw grot. Z tyłu jest taka klamerka/zatrzask w formie " [] " - patrz foto

5. podważyć przód - tam gdzie przycisk otwarcia grota

6. teraz powinno dać się rozdzielić dwie połowy.

Widać gdzie jest umieszczony transponder (w sumie dwa rodzaje - nie wiem które są u nas) - koło diody. Gumowe przyciski można wypchnąć od środka.

Może się przyda komuś gdyby miał zniszczoną obudowę (można przełożyć immo i grot), chciał przeczyścić po zalaniu, lub gdyby nie działał. Sądzę także iż możliwe było by przelutowanie mikro-switcha w wypadku gdyby któryś przycisk przestał działać.

a073615116d909e6m.jpg facfb7c1326f6e9dm.jpg 9a8293d3ddb4b598m.jpg 6a2764e7f3a4011bm.jpg f3691a82c0daf98bm.jpg a7093a155052cb2am.jpg 8544c1da214549bbm.jpg 34e472007d9d1103m.jpg 456798331868f4c8m.jpg 8ce3437e301e0521m.jpg e37e9cfeb29ddb5dm.jpg 1bee3ad008cfc6a8m.jpg ff950cec933399acm.jpg d78b59d762b03957m.jpg 6de1da10531ce87cm.jpg bf21741ab9d1c9ccm.jpg dec52fa22e26cd55m.jpg 49c44d9152c5a3c3m.jpg 589d0905b761fdf7m.jpg

Napisano

zerknij na stronę www.fiatpandaorg.pl - masz manual grinser006.gif

obecne kluczyki z nowym logo są troszkę inne - od spodu kluczyk ma klapkę na baterię a nie jest wkładany z boku kluczyka waytogo.gif

co co gumowych przycisków - wystarczy podważyć z boku np igłą- wyskoczą bez kłopotu grinser006.gif

btw mam taki układ scalony ale odrobinę inaczej rozmieszczone elementy- oczywiście oryginał Fiata wink.gif

Napisano

Bardzo ładna i wartościowa fotorelacja food.gif. Zastanawiałem się także czy jest możliwość zwiększenia zasięgu tego pilota bo u mnie łapie z niecałych 30 metrów.

Mam drugiego pilota, którym mogę odpalać samochód, ale nie rozbraja mi alarmu nie wiedzieć czemu. Dioda pika na czerwono ( bateria nowa ) a zamki nie puszczają. Wg. EGZAMINERa podpięte są pod centralkę 2 piloty, z czego działa tylko ten jeden. O co comon ? hmm.gif

Napisano

> Bardzo ładna i wartościowa fotorelacja . Zastanawiałem się także czy

> jest możliwość zwiększenia zasięgu tego pilota bo u mnie łapie z

> niecałych 30 metrów.

Taa to i tak chyba rekordowy zasięg, mnie to z 3-5m jak złapie to sukces. 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

> zerknij na stronę www.fiatpanda.org.pl - masz manual

tutaj dokladny link

Faktycznie - warto zerknąć

pozwoliłem sobie z niego dodać to czego u mnie brakło - demontaż grota

9aeafa8ccd701b6am.jpg

> obecne kluczyki z nowym logo są troszkę inne - od spodu kluczyk ma

> klapkę na baterię a nie jest wkładany z boku kluczyka

waytogo.gif

> co co gumowych przycisków - wystarczy podważyć z boku np igłą-

> wyskoczą bez kłopotu

Fakt - można ale jeśli się ma go rozebranego to łatwiej wypchnąć - nie zostają ślady. W innym przypadku aby np. wyczyścić jak najbardziej

Napisano

> Dioda pika na czerwono ( bateria

> nowa ) a zamki nie puszczają. Wg. EGZAMINERa podpięte są pod

> centralkę 2 piloty, z czego działa tylko ten jeden. O co comon ?

A może kiedyś upadł na twarde podłoże?

Montaż SMD jest na to czuły. Mikro przerwy nie zobaczysz, trzeba przelutować płytkę.

Podjedź do AutoTim'a, tam elektryk wie jak się za to zabrać.

• 1 rok później...
Napisano

Witam,

A ja mam taki problem otoz myslalem ze bateria mi padła w pilocie więc ją wymieniłem na taką jaka była wczesniej ale nadal pilot nie działa ...

Moje pytanie jest takie po rozebraniu pilota na czynniki pierwsze zauwazyłem że jest dużo białego nalotu na tej zielonej plytce wiec to wyczyściłem i wysuszyłem i złozyłem ale niestety nadal pilot nie zamyka ani nie otwiera auta ( dioda miga jak trzymam na guziku )

Co mogło sie zepsuć (jedyna opcja to wadliwy pilot czy cos wewnątrz auta mogło sie spierdzielić )

Objawy pojawiły sie pare tyg temu na 1 czy 2 dni ( auto stało u mechanika i aku był odpiety przez jakiś czas ) ale po kilku dniach pilot działał znowu normalnie a teraz wcale nie działa ...

Psss

To możliwe że mi sie pilot rozkodował przez ten odłączony akumulator ???

Za pomocą kabla vag lub elm da sie to jakoś zrobić za pomocą FES'a ???

Jakieś rady Panowie ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.