Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpie na gazie

Featured Replies

Napisano

Witam! Mam taki problem z moim uniakiem.. Otóż, jakiś miesiąc temu podczas ruszania gdy wrzucalem 3 bieg podczas dodawania gazu następowalo małe szarpnięcie i potem chodził normalnie... Potem zaczęlo sie coraz gorzej. Od 3 dni szarpie mi na każdym biegu, podczas ruszania, jazdy i wogóle cały czas. Moc ma, na jałowym biegu nie gaśnie tylko z rury z tyłu jest jakby inny dźwięk niż kiedyś.. jakby takie wybuchy. Czym to może byc spowodowane? Reduktor regenerowalem ze 3 miesiące temu.. Chodzil dobrze az ostatnio coś zaczęło sie dziać...

Napisano

Może po regeneracji dopiero membrany się dopiero ułożyły i teraz trzeba jeszcze raz wyregulować. wink.gif

Napisano

wg mnie powinieneś sprawdzić świece i albo wymienić jak mają już duży nalot albo zmniejszyć odstęp elektrod do 0,6 mm (obowiązkowo u mnie to pomogło). Obejrzyj też w nocy czy kopułka i kable nie świecą wink.gif

Napisano

> wg mnie powinieneś sprawdzić świece i albo wymienić jak mają już duży

> nalot albo zmniejszyć odstęp elektrod do 0,6 mm (obowiązkowo u

> mnie to pomogło). Obejrzyj też w nocy czy kopułka i kable nie

> świecą

Pierw to warto sprawdzić czy problem występuje także na benzynie. Jezeli nie, wówczas jest cos z instalacją lpg. Być może warto wymienić filterek gaz, jeżeli nie był wymieniany lub sprawdzić reduktor.

Napisano

u mnie na benzynie działał bez zarzutu ale na gazie szarpał w zakresie niskich obrotów. Samochód na benzynie nie jest tak czuły na te elementy aniżeli na gazie. Sam w to nie wierzyłem że zmniejszenie odstępu elektrod ma takie znaczenie dopóki się nie przekonałem na własne oczy yikes.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

Chyba znalazłem przyczyne... jak otworze maske i uruchomie silnik to czasem słychać jak chyba iskra strzela pod kopułką w aparacie zapłonowym i wtedy można zaobserwować drgania silnika... przed chwilą przejechałem 25 km.. myślałem że ten uniak się rozleci przez te drgania... Załważyłem ze szarpania występują również na benzynie ale nie tak mocne jak na gazie... TEraz niech mi ktoś powie co musze wymienić żeby ta iskra pod kopułką nie przeskakiwała, dodam że 2 dni temu kopułkę wymieniłem na nową. Czy jeszcze moze trzeba palec rozdzielacza wymienić? a moze coś innego?

Napisano

najwidoczniej kupiłeś kiepskiej jakości kopułkę. oslabiony.gif Ja bym na twoim miejscu założył jeszcze raz poprzednią i porównał czy na starej są mniejsze przeskoki iskry. Zasadniczo z kopułką wymienia się palec rozdzielacza wink.gif

Napisano
  • Autor

Jutro kupie palec rozdzielacza i zobacze czy to coś pomoże... A czy z tym mogąbyć związane również wybuchy z gaźnika? Sprawdzałem jeszcze przed chwilą.. jak dodam gazu to widać ze świecą sie 2 przewody i strzela w gaźniku...

Napisano

> Jutro kupie palec rozdzielacza i zobacze czy to coś pomoże... A czy z

> tym mogąbyć związane również wybuchy z gaźnika? Sprawdzałem

> jeszcze przed chwilą.. jak dodam gazu to widać ze świecą sie 2

> przewody i strzela w gaźniku...

Sam sobie odpowiedziałeś, jak Ci 2 przewody świecą to znaczy że są do pupy. Gaz się nie spala i zbiera się, a potem yebudu, jak wkońcu iskra pójdzie

• 3 miesiące później...
Napisano

odblokuj privy jak mam z Tobą pisać !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.