Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wypadające zapłony C14NZ benzyna/LPG

Featured Replies

Napisano

Witam ,byłem u gazownika wymienił filtry podłączył pod kompa i wykazało ,że sonda lambda jest martwa (sprawdziłem kącikowym sposobem na drucik ,kontrolka migała szybko na beznynie) wymieniłem więc sonde lambda ,przewody WN na Bosch Silicon Power ,kopułke i palec na bremi ,i do tego świece zapłonowe na NGk V-line 23 BK5Ek na klucz 16 odstęp elektrod 0,8 dwie elektrody (orginalnie powinny być NGK BR5ES na klucz 21 odstęp elektrod 0,9 jedna elektroda) i pojawił się problem wypadających zapłonów na pB i LPG slinka.gif . Teraz pytanie sonde sprawdziłem i jest nastepująco : na benzynie bogato (lampka świeci) czasami mruga powoli ,na gazie w zasadzie mruga powoli calyczas więc niby ok confused.gif ,powiedzcie czy mój problem z zapłonami powodują świece nie dobrane odpowiednio ?? czy sonda która na benzynie pokazuje na bogato? Dodam że auto przy gwałtownym wciśnięciu gazu przymula jakby się zalewało..Wymieniać świeczki na stare czy walic do gazowników??

Napisano

> Witam ,byłem u gazownika wymienił filtry podłączył pod kompa i

> wykazało ,że sonda lambda jest martwa (sprawdziłem kącikowym

> sposobem na drucik ,kontrolka migała szybko na beznynie)

> wymieniłem więc sonde lambda ,przewody WN na Bosch Silicon Power

> ,kopułke i palec na bremi ,i do tego świece zapłonowe na NGk

> V-line 23 BK5Ek na klucz 16 odstęp elektrod 0,8 dwie elektrody

> (orginalnie powinny być NGK BR5ES na klucz 21 odstęp elektrod

> 0,9 jedna elektroda) i pojawił się problem wypadających

> zapłonów na pB i LPG . Teraz pytanie sonde sprawdziłem i jest

> nastepująco : na benzynie bogato (lampka świeci) czasami mruga

> powoli ,na gazie w zasadzie mruga powoli calyczas więc niby ok

> ,powiedzcie czy mój problem z zapłonami powodują świece nie

> dobrane odpowiednio ?? czy sonda która na benzynie pokazuje na

> bogato? Dodam że auto przy gwałtownym wciśnięciu gazu przymula

> jakby się zalewało..Wymieniać świeczki na stare czy walic do

> gazowników??

Wymień swieczki i zobacz co sie bedzie działo,Po jaka cholere zakładałeś 2 elektrodowe (V23),co to niby miało dawać?Do gaziarzy zawsze jeszcze później możesz podjechać.

Założyłeś swieczki o większej ciepłocie podjerzewam że V23 ma ciepłote 85stopni ,A orginalne V2 do Astry czyli BR5es maja 65.

Wyższa ciepłota przeważnie jest stosowana w wielopunkcie ,nie mówie że problem tutaj leży ale świece masz źle dobrane.

Pzd

Napisano
  • Autor

w weekend postaram się założyć stare ,fakt świeczki założyłem dlatego że miałem je prawie za free i pasowały ,jeśli to okaże się przyczyną kupie GM po 8zet za sztuke i myśle że bedzie ok ma ktoś jakieś inne spostrzeżenia dot. tematu??

Napisano

> załóż jednoelektrodowe - to lepsze do LPG

Osobiscie jestem zwolennikiem zakladania swiec dedykowanych dla danego silnika (nawet zasilanego LPG), z ewentualnym dobraniem swiec o innej cieplocie (oczywiscie o sensownym dobraniu, pisalem niedawno o tym). Zadne swiece "specjalnie do gazu" i tp...Co najwyzej przy swiecach jednoelektrodowych mozna zmniejszyc szczeline do 0,7 mm.

Pozdrawiam

Napisano

Do twojego silnika jest przewidywana zwykła świeca taka sama jak do CQ.Czyli V2 z Ngk albo z Iskry FE65PRS.Koszt praktycznie żaden komplet od 25-40zl,

Napisano
  • Autor

No i problem rozwiązany ,założyłem spowrotem stare jednoelektrodówki i jak ręką odjął smile.gif dzięki za rady Panowie 20.GIF Dodam że świeczki te na klucz 16 które okazały się nie dobre do mojego silnika mogę odstąpić za pół ceny 270751858-jezyk.gif przebieg 150km pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.