Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przekładnia kierownicza

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam do Was pytanie krótkie i treściwe.Czy jest możliwość skasowania luzów na przekładni kierowniczej?Może ktoś z Was przechodził ów zabieg?

Dzięki za wszelkie info.

Napisano

wg mojej wiedzy w stilo to nie jest możliwe, tylko wymiana

Napisano

> wg mojej wiedzy w stilo to nie jest możliwe, tylko wymiana

Dokladnie, niestety nie da sie skasowac luzu sick.gif

Napisano

> wg mojej wiedzy w stilo to nie jest możliwe, tylko wymiana

a konstrukcja nie jest podobna do puntawki ? tam tez niby sie nie da i sugerowana jest wymiana za 2300 calej graciarni, a mimo wszystko da sie zalatwic wszystko za 2x15 zl (!) wymieniajac krzyzaki w dolnym odcinku walka kierownicy.

Tzn... mowie o odcinku kolumny kierowniczej, co z tzw " maglownicą" to nie wiem.

Napisano

Jesli mówisz o tzw wałku Nadela, to da się go samego wymienić, luzy powstają między wałkiem a krzyżakiem, ale..... zwróć uwagę czy tylko tam, we wcześniejszym stilo który posiadałem, było własnie to wymienione oraz maglownica. z maglownice orginal dałem 770 zł.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jest śruba w maglownicy, dostepna od dołu po podniesieniu auta. Możesz delikatnie dokręcić śrube aż do wyczuwalnego oporu. Troche pomoże, tylko nie przesadzaj bo kierownica nie bedzie wracac do neutralnego położenia.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Moje autko przechodzilo taki zabieg kasowania lozow na przekladni wlasnie, zaplacilem w sumie 400 zl z wymiana drazka kierowniczego i faktycznie nie stuka ani nic ale jakos bardzo ciezko teraz chodzi, ale nie moge dokladnie rozgrysc co oni zrobili, w sumie chcialem zeby dali przekladnie do regeneracji a oni to jakos na swoj sposob zrobili co mnie troche wkurzylo bo za regeneracje by dal z 300 zl wiecej ale mial bym spokuj, poza tym to i tak w niektorych polozeniach przekladnia dalej stuka.

Napisano

i znowu byś się zdenerwował bo wydając 700zł na regeneracje przekładni przepłacasz bo za tyle samo jest nowa biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Nawet za 680 zeta da sie

A możecie dać namiary gdzie można takową kupić ? To za co ja k..... zapłaciłem tym ciulą 400 zł ?

Napisano

allegro nick moto akuki, sprawdź brałm kiedyś od niego częsci osobiscie, sprawdzone

Napisano

> A możecie dać namiary gdzie można takową kupić ? To za co ja k.....

> zapłaciłem tym ciulą 400 zł ?

za nic hehe.gif

Napisano

>za nic

Najwidoczniej tak, cos tam jednak zrobili bo kierownica duzo ciezej chodzi smile.gif ku...jak tu sie nie wkur... smile.gif

Dzieki za odpowiedz.

Napisano

> allegro nick moto akuki, sprawdź brałm kiedyś od niego częsci

> osobiscie, sprawdzone

Ten nick to razem pisane motoakuki ? czy samo akuki ?

Napisano

Ja wymieniałem na nową dwa lata temu, po roku wyraźnie już stukała, po dwóch ma wyraźne luzy. To co się dało skasowałem przez wkręcenie śruby regulacyjnej, niestety to kasuje luz w miejscu, gdzie listwa spotyka się z zębatką, a wygląda, że luz występuje na całej długości listwy. Te przekładnie są robione z nieodpowiedniego materiału lub nieprawidłowo smarowane. Brak mi już słów na zawieszenie, układ kierowniczy oraz jakość foteli i tapicerki w tym aucie!

Napisano

Niestety muszę Ci przyznać trochę racji smile.gif To samo mi w sumie mówił mechanik ze sie nie bedzie oplacac regenerowac czy kupowac nowa bo za chwile bedzie to samo.

Napisano

Właśnie dwa lata temu kupiłem pozmianową, tak jak pisałem, jest już w kiepskim stanie. Podaj proszę numer pozmianowej, sprawdzę z moją.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.