Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaśnie przez apetyt na prąd ?

Featured Replies

Napisano

Sprawa wygląda tak, że gdy w aucie powączanych jest sporo elektrycznych urządzeń to przy zatrzymywaniu silnik gaśnie;

np. Chodzi klima , wentylator na maxa i oczywiście światła -> po wciśnięciu hamulca i zaraz po nim sprzęgła zatrzymując auto wskazówka obrotów zafaluje 1-2 x i gaśnie . Czasem jest blisko zgaśnięcia tzn. bujnie się prawie do zera po czym wraca na swoje miejsce (ok. 800 obr.) i stoi idealnie nieruchomo . Dodam , że problem pojawia się zarówno na lpg jak i benzynie. Czy ktoś rozwikłał podobnązagadkę ? Dodam , że zimą problem występuje częściej a zwłaszcza po dłuższym np. kilka- kilkanaście godzin postoju...

Napisano

miałem taki myk w benzynie 1.8. z tym, że u mnie ten błąd występował przede wszystkim po odłączeniu akumulatora. ASO stwierdziło, że jest uszkodzony element odpowiedzialny za regulację obrotów (odkrywcze clown.gif) - w każdym razie zaśpiewali 500zł za część + wymiana

Napisano
  • Autor

> miałem taki myk w benzynie 1.8.

i na czym się zakończyło ??

Napisano

> i na czym się zakończyło ??

ostatecznie tego nie naprawiałem. 500zł to trochę dużo było, a jak mi wyjaśnił mechanik z ASiO w stilo jest tak, że po odłączeniu i podpięciu akumulatora sam sobie ponownie dostosowuje optymalne obroty na biegu jałowym. w moim przypadku wystarczyło po podłączeniu akumulatora ręcznie wklepać w system obroty biegu jałowego i było ok.

co prawda sytuację masz inną, ale objawy identyczne ... niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Dzisiaj byłem w ASO - usłyszałem , że spotkali się z moim problemem i w 90% pomagało przeczyszczenie przepustnicy która pon lubi się przycinać wpuszczając lewe powietrze . Wyczyścili i na benzynie jest ok. Zanim włączę gaz radzili pojeździc dwa dni . Poco ?-Nie wiem ale się dostosuję i wtedy się obaczy. Koszt examiner + czyszczenie 235 zł. Jesli to będzie to , następne czyszczenie wykonam osobiście wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.