Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

awaria na słowacji-pomocy

Featured Replies

Napisano

właśnie wypoczywam podczas urlopu na Słowacji. Wybrałem się swoim Sportingiem i wszystko szło gładko do momentu jak po przekroczeniu granic w Jurgowie (trochę pod górkę) chyba strzeliła plecionka w wydechowym albo coś w tej okolicy, bo strasznie tyrkoli. I niby to nic, tylko że CC zaczęło palić hektolitry benzyny crazy.gif tak z 13l/100km i strasznie słaby jest na każdym lekkim wzniesieniu (nawet bez bagażu). Siedze na jakiejś wiosce, gdzie w promieniu 15km nie ma sklepu, a o mechaniku nie wspomnę (w sumie przy tym euro to pewnie by mnie cena zabiła).

Te spalanie i spadek mocy to może być tylko od tej plecionki ? czy coś jeszcze? Sportinga SPI mam od niedawna. Wcześniej jezdzilem CC 900 na gaźniku i różne sondy itp są mi obce.

Dobrze że w okolicy kursuje "elektriczka" między każdym miastem.

pzdr

Napisano

Uszkodzona lambda moze powodowac wysokie spalanie( przynajmniej u mnie tak bylo), jednak u kolegi nawet bez sondy bylo ok.

Najlepiej jakbys sprawdzil na analizie spalin.

Napisano
  • Autor

> odlacz sonde powinno byc lepiej

i bez tego pojedzie normalnie, nie będzie się to kłóciło z jakims kompem czy czymś? rozumiem że na tej sondzie jest jakaś wtyczka do odłączenia? tak jak pisałem wcześniej nie miałem przyjemności z takimi sztuczkami.

Sorry że tak lamersko pytam, ale czeka mnie jeszcze powrót do domu w sobotę. 300km. Z plecionką tutaj nic nie zrobię, ale chodzi o tą benzynę. Na górzystych odcinkach było przez moment ją czuć w kabinie. No i 15 l na 100 km to troche chyba dużo, nawet jak na takie warunki drogowe.

@mmajster1988 - niestety analizy spalin na tej wiosce nie zrobię, a nie wiem nawet czy w promieniu 30 km ktoś to robi.

Napisano
na kablu do sondy jest kostka i ją odłącz, wszystko będzie działać normalnie, nawet kontrolka silnika się nie zapali.
Napisano
  • Autor

ok to w takim razie idę poszukać jakiegoś kawałka płaskiego podłoża i odłączyć tą sondę. Mam nadzieję że coś to pomoże.

dzięki wielkie za pomoc. Dobrze ze laptop przy sobie i wifi na kwaterach grinser006.gif

edit

------------------------

a jak by było jeszcze gorzej to można to potem podpiąć z powrotem bez problemu? czy jakiś reset kompa potrzebny czy coś.

miał chłop 903 na gaźniku to mu sie zachciało 1.1 mlot.gif

Napisano

najlepiej odlaczyc akumulator na 2 minuty.

wtyczke odlacza sie od gory - nie cza sie klasc.

Napisano
  • Autor

> najlepiej odlaczyc akumulator na 2 minuty.

> wtyczke odlacza sie od gory - nie cza sie klasc.

hmmm czyli jak otworze maskę to odłączę bez problemu? gdzieś przy kolektorze tego szukać ?

Na razie czekam, aż przestanie padać. Ale gdybym tego nie przeczytał to bym już szukał pod autem gdzieś wink.gif

jak odłączę teraz tą sondę to też odłączyć akumulator na chwilę, czy tylko jakbym chciał podpiąć ją z powrotem w razie gdyby było jeszcze gorzej ?

dzięki

Napisano
  • Autor

> teraz tez.

dzięki

powoli się przejaśnia, więc zaraz spróbuję to teorię potwierdzić w praktyce wink.gif

Napisano

> hmmm czyli jak otworze maskę to odłączę bez problemu? gdzieś przy

> kolektorze tego szukać ?

> Na razie czekam, aż przestanie padać. Ale gdybym tego nie przeczytał

> to bym już szukał pod autem gdzieś

> jak odłączę teraz tą sondę to też odłączyć akumulator na chwilę, czy

> tylko jakbym chciał podpiąć ją z powrotem w razie gdyby było

> jeszcze gorzej ?

> dzięki

Jak bedziesz patrzyl od kolektora wzdluz wydechu to w pewnym miejscu jest taki walec poprzecznie do wydechu, z ktorego wychodza kable. Idac po kablach odnajdziesz wtyczke.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.