Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wtyczka od sondy lambda

Featured Replies

Napisano

Witam

urwał mi sie kabelek przy wtyczce, jak ja rozebrac i porządnie przylutować ?

dsc00484wmi.th.jpg

dsc00485cdw.th.jpg

pozdrawiam

Napisano

kup w aso nowy bolec do tej wtyczki i zaciśnij, stary bolec z urwanym kablem da sie wyciągnąć bo sam kiedyś wyciągałem jakąś igłą/szpilką od maszyny do szycia z takiej wtyczki jak i wtyczek kompa itd. ale łatwo nie było

Napisano

jak ja rozebrac i porządnie

> przylutować ?

Przede wszystkim nie lutować ! Porządnie zacisnąć i zaizolowac

Napisano

> jak ja rozebrac i porządnie

> Przede wszystkim nie lutować ! Porządnie zacisnąć i zaizolowac

a powiedz kolego dlaczego nie lutować? Mam inne doświadczenie. Lutowałem przewody od sondy. Z uwagi na to ze są wykonane ze stali nierdzewnej to spoiwem Sn97Ag3 a topnik z grupy F-SW11 to tegoż rodzaju materiału. Działa do tej pory.

Napisano

> a powiedz kolego dlaczego nie lutować?

Nie lutować cyną ? Może tak lepiej smile.gif

Napisano

> Nie lutować cyną ? Może tak lepiej

to co podałem to stop cynowo srebrny tzw SAC300 z temperaturą roboczą 250-280 stopni. Dalej nie wiem dlaczego nie lutować?

Napisano

Witam!

Lutowac mozna smialo, jakis urban legend z tym lutowaniem.

Rozumiem ze niektore polaczenia ni mozna lutowac (nie ma jak, np masa pojazdu) ale sonde spokojnie mozesz zlutowac.

Skrec kable miedzy soba i zlutuj.

Napisano

Miałem podobnie, ale mnie puściły nerwy, kupilem nową Sonde bo dodakowo falował. Ostatnio nawet pojawił sie komunikat błędnej pracy silnika- uszkodzenia. Sprawdzili, skasowali i błąd - ciągły błąd- temp sondy oraz 50 PLN. Wymienilem sonde ale teraz jak skasowac błąd z OBD pozostawiajac 50 pLN w kieszeni??

Dawno, dawno temu czytelm aby wypiąc accu a wtedy wszystkie błędy, komunikaty ida w kosmos. Prawda to???? Na jak długo trzeba odpiąc go??

pozdro

Napisano

> Dawno, dawno temu czytelm aby wypiąc accu a wtedy wszystkie błędy,

> komunikaty ida w kosmos. Prawda to???? Na jak długo trzeba

> odpiąc go??

W PII poprzez odłączenie zasilania nie skasujesz błędów zapisanych w ECU.

Pozostaje examiner lub tańsza alternatywa euroscan, lub inny fejs z oprogramowaniem umożliwiającym kasowanie błędów.

Napisano

OKAY, cóz dzieki choć za te info. Teraz znaleźć kogoś w okol Katowic poza Fauvertem (50pLN) i Fiat Partner (100PLN !!) co znalazłby czas i ochote na wyczyszczenie.

dzieki i pozdro

Napisano

> OKAY, cóz dzieki choć za te info. Teraz znaleźć kogoś w okol Katowic

> poza Fauvertem (50pLN) i Fiat Partner (100PLN !!) co znalazłby

> czas i ochote na wyczyszczenie.

> dzieki i pozdro

Przecież interfejs do odczytu błędów systemu wtryskowego i ich kasowania kosztuje około 100PLN na allegro więc jednorazowy wydatek takiej kwoty nie nadszarpnie chyba Twojej kieszeni a szybko się zwróci.

Napisano

Serio za sto zeta?? moge prosić o przykładowy link?????

Mimo ze dziwnym trafem swiecąca sie kontrolkka OBD zgasła chciałbym to miec na przyszłość, pomogę 5 osobom w podobnej syt do mojej i zwróci mi sie już.

pozdro

Napisano

OK,

thx za szybką i profesjonalna odpowiedz wink.gif

Napisano

> OK,

> thx za szybką i profesjonalna odpowiedz

Pamiętaj tym fejsem zdiagnozujesz tylko silnik. ABS i poduszki są poza jego zasięgiem, przynajmniej na razie.

Silnik, ABS i poduszki są w zasięgu tego interfejsu, który z kropkami do 2004 r radzi sobie znakomicie.

Napisano

Hm, ogólnie nie mam powodu narzekać na Kropka. To drugi raz w zyciu, kiedy potrzebe miałem wpiąć w system diagnostyczny za 4 lat wspopracy i to z dwoma. Wszystkie watpliwości dotyczyly silnika, wypadajace zapłony i teraz ta sonda. Po wyminianie sony auto nie te już o ok 0, 8L mniej pali, nie faluje silnik, na niższych obrotach lepiej ciągnie, mozna ruszać bez gazu łagodnie. NIe mam ABSu, a co moze sie psuć w AIRbagach?? Sa to czeste ajkeis awarie? Ja spocząłbym na tym tańszym modelu za 100 PLN. Czy ten tańszy lub droższy mają funkcje sprawdzania bąz korygowania przebiegów? czemu pytam, bo ejsli bym kupił, na pewno bym chciał aby do roku splaciło się mi np komuś coś pomóc za 1/3 ceny rynkowej. powiedzmy 8-10 sprawdzeń i wróciło by mi sie już.

POZDRO

Napisano

> Ja spocząłbym na tym tańszym modelu za 100 PLN. Czy ten

tańszy lub droższy mają funkcje sprawdzania bąz korygowania przebiegów? czemu pytam, bo ejsli bym kupił, na pewno bym chciał aby do roku splaciło się mi np komuś coś pomóc za 1/3 ceny rynkowej. powiedzmy 8-10 sprawdzeń i wróciło by mi sie już.

srutu tu tu. piszesz o korekcie przebiegów a potem o tym że komuś chcesz pomagać. W czym? W oszustwie.............................b]

Napisano

Wspołczesna elektronika ma tyle funkcji, ze z reguły 60% jej fukncji niewykorzytuje się. Moim nadrzednym celem jaki by mi przyswiecał to jedynie sprawdzeni tych fajdanych komuniktaów, gdyż wiem jak to gryzie kiedy swieci sie OBD, niewiadomo czy coś nieistotnego czy powaznego, czy ztrzymać auto czy jezdzić bezstresowo. Wykonane czy wykonywanie korekt sprawa wtórna, zapytalem z ciekawości, równie dobrze mogłbym zapytać o diagnozowanie tym przyczyn palenia żarówek, czy winą było mechaniczne uszk. żarnika np dziury czy wahania charakterystyk elektrycznych i ich źródła, ot tyle.

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.