Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrząd Punto HGT wałki sportowe

Featured Replies

Napisano

Witam.Czy jest jakas osoba która potrafiłaby ustawic rozrzad w HGT przy czym wałki są sportowe z wniosem krzywki 9,5 gdzie nie da rady załozyc blokad?Taki mam własnie problem.WASO powiedziano mi ze gdy zaloze walki standardowe auto przestanie dlawic sie do 3000 obr!Wic co mam myslec o firmie ktora wyprodukowala mi wałki?

Napisano

Sproboj wyslowic sie lepiej , bo ja np nic nie czaje o co chodzi , btw wariator trzeba wywalic pod tuning walki wink.gif

Napisano

Blokady są pod oryginalne wałki i wariator. Do ustawienia pod sportowe trzeba pozbyć się wariatora, a ustawienia powinien podać producent wałków zeby.GIFwink.gif

Napisano
  • Autor

Chodzi mi otaką kwestie!Auto pracuje do 3000 obr/min jakby na 3 tłoki.W ASO wykluczyli cewki,swiece,czujniki polozenia walu,pompe paliwową itd.Stwierdzili ze rozrzad jest na + i kat wyprzedzenia zaplonu z powodu włozenia walkow sportowych.Zadzwonilem do mechanika do ktorego mam zaufanie i powiedzial mi ze wałki sportowe ktore posiadam"sportowe"nie da sie ustaic na blokadach poniewaz krzywki sa zbyt duze.Pozniej zadzwonilem do producenta walkow ktory powiedzial mi ze da rade to ustawic na blokadach bo sa jakies zaznaczone kreski.W ASO tak jak i moj mechanik wysnuli podobna teorie.I teraz mam dylemat.Zaplacilem za walki 1250 zl auto nie pracuje jak powinno i co z tym fantem zrobic.Na forum piszecie ze wyjac wariator a te opcje mi odradzano.Zgłupialem!

Napisano

ktos ze stilo kacika sprzedawal jakis czas temu walki catcams'a do 1.8. wg opisu winno bylo zdemontowac wariator ktory to tylko przeszkadzal tymze walkom catcams'a.

Napisano

nie wiem co napisac, lecz na cento nie chwala sobie "naszych" wyrobow. a to sie dziwnie krzywki wycieraja lub inne przygody.

Napisano

A ktore dokladnie od swiatka bo chyba ma 4 rodzaje do hgt ? wink.gif jak sa zbyt hardkorowe lub zle ustawione to nie bedzie miec zbytnio kompresji , nie mowiac ze to trzeba zwyczajowo dostroic bo w innych obrotach teraz pracuje silnik "inaczej" , sam po sobie wiem ,ze potrafi na dole zniknac z 20% Nm by na gorze porpawic , itd 270751858-jezyk.gif

Napisano

Napisz po pierwsze jakie masz parametry wałków.

Druga sprawa, to Twoi mechanicy nie wpadli na najprostsze rozwiązanie jeśli chodzi o ustawienie rozrządu...

Ja np. zmieniałem paski w 16v fiata bez jakichkolwiek blokad, to samo mój brat - zawsze rozrząd ustawiony jak należy.

Trzecia rzecz - czy silnik tak się zachowuje od samego początku po założeniu wałków?

Wiesz jaki był kąt wyprzedzenia zapłonu na wolnych? I czy wałki są na seryjnej hydraulice, czy może masz mechanikę?

Ostatnia sprawa to różne opinie nt. produktów pana Świątka, za tą sumę mogłeś mieć Catcamsy, produkt najwyższej jakości ok.gif

Problem rozwiążemy, nie martw się wink.gif

Napisano

> Witam.Czy jest jakas osoba która potrafiłaby ustawic rozrzad w HGT

> przy czym wałki są sportowe z wniosem krzywki 9,5 gdzie nie da

> rady załozyc blokad?Taki mam własnie problem.WASO powiedziano mi

> ze gdy zaloze walki standardowe auto przestanie dlawic sie do

> 3000 obr!Wic co mam myslec o firmie ktora wyprodukowala mi

> wałki?

Nie wiem jak ustawić, ale sportowe wałki do HGT zakłada sie nie tylko aby zwiekszyc osiągi, ale żeby się...pozbyc wariatora i nie stracić osiągów smile.gif

Musisz wywalić wariator, pewnie on coś świruje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.