Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

osobne przewody hamulcowe przod-tyl??? (uno 1.4 i.e. 1994)

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam nastepujacy problem. Przebywam obecnie w Niemczech i na gwalt musze wracac do Polski. Dzis przy wymianie cylinderkow w tylnich hamulcach (z prawego uciakal plyn) okazalo sie ze dluzszy przewod do lewego cylinderka byl tak skorodowany ze sie ukrecil i teraz plyn ucieka juz przez sam przewod, wiec prawdopodobnie w duzo szybszym tempie niz do tej pory. Czy moj model Uno ma osobno poprowadzony przewod do przednich hamulcow a osobno do tylnich? A jesli tak to czy w przypadku zaslepienia tego przewodu na lewy cylinder (od razu pytanie jak to zrobic?) moglbym Waszym zdaniem jakos w "trybie awaryjnym" zjechac do kraju tylko na przednich hamulcach? Jutro jade szukac przewodu ale obawiam sie ze moga tego nie miec na miejscu od reki a czas bardzo nagli i stad moje pytanie. Z uciekajacym plynem jezdzilem juz jakis czas i przednie hamulce niby ciagle lapaly, fakt ze bardezo slabo... Prosze o w miare szybka odpowiedz bo do jutra do 18tej musze zdecydowac co robic.

Napisano

Obydwa przewody są łączone na belce. Dopiero potem idą jednym do pompy. Z prawej strony widać trójnik. Możesz go zaklepać ale moim zdaniem szkoda życia. Droga długa a hgw co się na drodze wydarzy. Jak cię dupsko autka zacnie bokiem wyprzedzać podczas hamowania będziesz pluł se w brodę że się spieszyłeś. Proponuje zrobić to na gotowo i nie improwizować

Napisano

na pewno masz dwa obwody hamulcowe w układzie

awaryjnie zaklep przewód na płasko, utnij i zwiń jak tubkę po mleku zagęszczonym idea.gif

Napisano
  • Autor

hehe to nie bede szarzowal i staral sie hamowac silnikiem, i kontrolnie co jakis czas sprawdzal poziom plynu aby zbiornik "nie wysechl" smile.gif sprobuje jutro pojezdzic i poszukac tej czesci ale cos mam przeczucie ze skonczy sie na prowizorycznej zaslepce...

Napisano

No tak jak kolega wyżej napisał zawiąż supełek na przewodzie zlosnik.gif i bez szaleństw jeśli nie uda Ci się naprawić. waytogo.gif

Napisano

> No tak jak kolega wyżej napisał zawiąż supełek na przewodzie i bez

> szaleństw jeśli nie uda Ci się naprawić.

Pytanko czy ze starym przewodem się tak da sick.gif moze się dalej ukręcić. a z trójnika ja miałem problem odkręcić i wymieniałem wszystko czego nie żałuje bo bezpieczeństwo najważniejsze. zaślepić można, ja tak jeździłem przez tydzień ale to były wycieczki do sklepu po części, nie wiem czy bym się odważył tak wracać z Dojczów, jak masz dobry ręczny i w nawyku masz hamowanie silnikiem to może się udać. Powodzenia

Napisano

> Witam. Mam nastepujacy problem. Przebywam obecnie w Niemczech i na

> gwalt musze wracac do Polski. Dzis przy wymianie cylinderkow w

> tylnich hamulcach (z prawego uciakal plyn) okazalo sie ze

> dluzszy przewod do lewego cylinderka byl tak skorodowany ze sie

> ukrecil i teraz plyn ucieka juz przez sam przewod, wiec

> prawdopodobnie w duzo szybszym tempie niz do tej pory. Czy moj

> model Uno ma osobno poprowadzony przewod do przednich hamulcow a

> osobno do tylnich? A jesli tak to czy w przypadku zaslepienia

> tego przewodu na lewy cylinder (od razu pytanie jak to zrobic?)

> moglbym Waszym zdaniem jakos w "trybie awaryjnym" zjechac do

> kraju tylko na przednich hamulcach? Jutro jade szukac przewodu

> ale obawiam sie ze moga tego nie miec na miejscu od reki a czas

> bardzo nagli i stad moje pytanie. Z uciekajacym plynem jezdzilem

> juz jakis czas i przednie hamulce niby ciagle lapaly, fakt ze

> bardezo slabo... Prosze o w miare szybka odpowiedz bo do jutra

> do 18tej musze zdecydowac co robic.

a nie masz żadnej osoby która by mogła Tobie przysłać te przewody paczka? bezpieczniej na pewno?

Napisano

Ostatnio wymieniałem cylinderek lewy tył i okazało się że nie dało się odkręcić ( urwany przewód). Do wymiany poszły przewody hamulcowe tył + trójnik+przewód elastyczny do trójnika. Przewody hamulcowe dokupione uniwersalne http://team.fiatuno.pl/index.php?id=wiev&news=13 (ważna długość). U mnie mimo zaklepania przewodu nadal się płyn sączył.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.