Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

po czym poznacz ze lozyska sa do niczego

Featured Replies

Napisano

Sluchac buczenie podczas jazdy pomiedzy 60 a 80km powyze jakby ustawalo i roznie to jest slyszalne w zalewznosci od drogi

Pierwsza mysl to lozysko ale jak to sprawdzic w 100% ,moze to opony i felgi daja taki efekt mam 16" 205/50, pozdrawiam

Napisano

Najprosciej... Podnies autko do góry, pokrec kułeczkiem ręką. Jak bedzie szum, -to łozysko, jesli cicho - to mogą byc oponki... I tak kazde koło...Powodzenia...

Napisano

dodatkowo sprawne łozysko przy energicznym przekreceniu kołem uniesionym umozliwia jego swobodny obrót ok. 8-10 razy. Analogicznie łozysko niesprawne- koło mniej obrotow wykona... oczywiscie o ile hamulce nie ocieraja i koło moze swobodnie sie krecic...

Napisano

Jeśli posiadasz opony symetryczne lub asymetryczne zamien je stronami. Czasami zmiana kierunku obrotu koła na jakis czas pomaga. W przypadku opon kierunkowych wiąże się to z kosztami zamiany na felgach. To tylko moja sugestia, ja rotuje opony i nie nigdy nie miałem buczenia a wiem jak podobnie moze to brzmieć do walniętego łożyska

Napisano

U mnie również coś buczy, zaczyna się przy prędkości 70 kończy na 85. Przy łukach w lewą stronę dźwięk się nasila. Wiec będzie to łożysko z prawej czy z lewej strony? Bo chyba czy przód czy tył to dopiero idzie wyczaić przy podniesieniu tak jak piszecie.

Napisano

> Sluchac buczenie podczas jazdy pomiedzy 60 a 80km powyze jakby

> ustawalo i roznie to jest slyszalne w zalewznosci od drogi

> Pierwsza mysl to lozysko ale jak to sprawdzic w 100% ,moze to opony i

> felgi daja taki efekt mam 16" 205/50, pozdrawiam

U mnie to były opony z tyłu continentale 02r,które były juz na srodku pogurkowate. po zakupie nowych ustało.

Napisano

> Przy łukach w lewą stronę dźwięk się nasila. Wiec będzie to

> łożysko z prawej czy z lewej strony?

Prawe łożysko. Przy łuku w lewo samochód przechyla się na prawą stronę więc i łożysko prawe przenosi większe obciążenie.

Napisano

Najprościej: założyć komplet innych kół, np zimówek. Jeśli, objawy ustały, problem z oponami...

Jeśli nie, łozysko/a.

Jeśli huczenie nasila się w lewym skręcie, łożyska/o z prawej strony. I na odwrót.

Kręcenie kołami na podnośniku, nie koniecznie wywoła objawy, jak przy obciążeniu.

Napisano

> Prawe łożysko. Przy łuku w lewo samochód przechyla się na prawą

> stronę więc i łożysko prawe przenosi większe obciążenie.

W kwestii formalnej.

Łożysko przednie, czy tylne?

Czy przednia/tylna piasta ma tylko jedno łożysko?

Czy łożysko tylko pod obciążeniem hałasuje?

Czy łożysko odciążone może hałasować (np.: łożysko oporowe sprzęgła)?

Napisano

> Najprosciej... Podnies autko do góry, pokrec kułeczkiem ręką. Jak

> bedzie szum, -to łozysko, jesli cicho - to mogą byc oponki... I

> tak kazde koło...Powodzenia...

Jak mi padło z przodu, to świetnie było czuć wibracje od łożyska po pokręceniu kołem po położeniu ręki na sprężynie. Po sprawnej stronie zjawisko nie występowało. Ale fakt jest taki, że już porządnie tłukło, ale większego brzęczenia nie było słychać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.