Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie Oponki

Featured Replies

Napisano

Może mi cosik doradzicie bo mam pewien problemik, w zeszłym sezonie miałem 4 szt. zimówek kormoran snowpro 155 70 R13, na dzień dzisiejszy 2 szt nie nadają się już mają może z 2 mm, te dwdwie co były na tyle mają z 6mm, mam też 4 nówki wielosezonowe 155 70 R13 Navigator chyba, a Tata mi jeszcze hasło że jak chce to ma jeszcze zimówki 185 70 R13 po jednym sezonie, i co teraz założyć??? ale co do tych ostatnich nie jestem przekonany

Napisano

> Może mi cosik doradzicie bo mam pewien problemik, w zeszłym sezonie

> miałem 4 szt. zimówek kormoran snowpro 155 70 R13, na dzień

> dzisiejszy 2 szt nie nadają się już mają może z 2 mm, te dwdwie

> co były na tyle mają z 6mm, mam też 4 nówki wielosezonowe 155 70

> R13 Navigator chyba, a Tata mi jeszcze hasło że jak chce to ma

> jeszcze zimówki 185 70 R13 po jednym sezonie, i co teraz

> założyć??? ale co do tych ostatnich nie jestem przekonany

moze 2x zimowka i 2x wielosezownowka (bo tez zimowki 185 ciut za szerokie)

Napisano

to troche za szerokie i za wysokie...

musiałbyś mieć jak już 185 60 albo 65

ale to też za szerokie na zime

Napisano

Te 185 będą za wysokie i za szerokie na warunki zimowe. 155 powinny być w porządku.

Napisano

oczywiscie zakladaj cztery gumy 155/70/13. jesli nie mozesz kupic dwoch zimowek nawet uzywanych. ja osobiscie polecam ich zakup. tam gdzie ja sie zaopatruje w uzywane opony daja na nie gwarancje, sa to opony max roczne z bieznikiem 6-7mm praktycznie nowki w cenie 60zl.... ale to inna bajka.

masz dwa rozwiazania. zalozyc gumy wielosezonowe na przod, zimowki na tyl, albo drugie rozwiazanie na odwrot.

jesli zalozysz zimowki na tyl co wydaje mi sie lepszym rozwiazeniem zapewnisz sobie stabilniejsza i bezpieczniejsza jazde na wprost i w zakretach.

zastosowanie zimowek na przod ulatwi ci ruszanie pod gorke na sliskim i w sniegu oraz skuteczniejsze hamowanie.

osobiscie zainwestowalbym kilka zlotych i zalozyl zimowki na wszystkie 4 kola, bo zakladanie 2 tylko zimowek to dla mnie ryzykowana sprawa. ani na przodzie, ani na tyle nie bedzie ani dobrze, ani zle.... sam zedecyduj

moze niech sie inni wypowiedza.

Napisano

> Może mi cosik doradzicie bo mam pewien problemik, w zeszłym sezonie

> miałem 4 szt. zimówek kormoran snowpro 155 70 R13, na dzień

> dzisiejszy 2 szt nie nadają się już mają może z 2 mm, te dwdwie

> co były na tyle mają z 6mm, mam też 4 nówki wielosezonowe 155 70

> R13 Navigator chyba, a Tata mi jeszcze hasło że jak chce to ma

> założyć??? ale co do tych ostatnich nie jestem przekonany

Kolega wally ma racje. Jesli masz troche kasy to zainwestuj juz w zimowki. Jesli nie to ja osobiscie zalozyl bym 2x zimowki na przod i 2x wielosezonowki na tyl.

Dlaczego ?? Wydaje mi sie, ze ew podczas hamowania zimowki sa bardziej miekkie i podczas hamowania zachowaja sie lepiej na przodzie niz na tyle, jak wyzej kolega - lepsze ruszanie, nie bedzie takiego boksowania na sniegu. Jesli chodzi o wchodzenie w zakrety z przyzwoita szybkoscia przy niesprzyjajacych warunkach to powinno byc ok w takim wlsnie zestawieniu. Ja jezdzilem w zeszla zime na letnich z bieznikiem gora 4 mm , ale staralem sie byc bardzo odtrozny, omal co pod tirem bym nie zginął, ale snieg byl ze 30 cm na jezdni no i zaspy.

Pozdro

Napisano
  • Autor

Dokupuje 2 szt zimówek, bezpieczeństwo przedewszystkim . Dziekuje za opinie i przekonanie do zakupu

Napisano

> Dokupuje 2 szt zimówek, bezpieczeństwo przedewszystkim . Dziekuje za

> opinie i przekonanie do zakupu

wedlug mnie najrozsadniejsza decyzja :-) i ciesze sie ze w jakims stopniu sie do niej przyczynilem :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.