Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy któryś kolega???

Featured Replies

Napisano

Z Warszawy mógłby w wolnej chwili pomóc koleżance w zerknięciu na mojego fiacika i doradzeniu co trzeba by w jakiej kolejności przy nim porobić, gdzie i ile by ewentualne na naprawy poszłoby kaski orientacyjnie tongue.gif Ja dopiero raczkuję jako kierowca już o stanie fiacika nie pisząc tongue.gif A zdążyli mnie różni mechanicy naciągnąć na nie małą kaskę, poszukałabym listy wymienionych w nim części by ktoś fachowym okiem rzucił czy faktycznie były one wymieniane bo co do uczciwości mechanika który "remontował" ten samochód mam spore wątpliwości...

Browarek z moim mężem gwarantowany bo ja z tych nie pijących i odwózka do domu czy jakieś inne życzenia za pomoc?

Napisano

czy jakieś inne życzenia za pomoc?

oink.gifswiety.gif

Napisano
  • Autor

> Może Kolega Szyman pomoże, ma swój warsztat itp, jak nie za darmo to

> odpłatnie. Napisz priva

Nie mam prawa dostępu oslabiony.gif

Z chęcią też odpłatnie rzecz jasna, byleby mi ktoś poradził co by trzeba było zrobić w samochodzie bo ja laik całkowity a nie mam niestety finansodajnego drzewka icon_rolleyes.gif A samochodzik zanim ja go zaczęłam użytkować stał dwa lata bez użytkowania, po oddaniu go do warsztatu w którym został zakupiony przeszedł coś na styl małego remontu, wymiana chłodnicy, jakiś wachacz, klocki hamulcowe i takie tam nic nie mówiące mi części shocked.gif

No i nie mam jak sprawdzić czy facet faktycznie mi te części zamontował bo potem od znajomego dowiedziałam się, że właściciel warsztatu w którym był naprawiany samochód lubi sobie kręcić z nieświadomymi klientami, albo montuje stare używane części inkasując jak za nówki, albo tylko je podczyszcza i inkasuje jak za nówki albo w ogóle ich nie wymienia a do rachunku sobie dopisuje pozycje z powietrza tongue.gif Za to podobno wyleciał z pracy w przeszłości. Warsztatu z Warszawy jakiegoś poleconego tez nie mam na oku, rodzina pomóc tez nie może a chciałabym jednak jeździć bezpiecznym autem i w jakimś stopniu zabezpieczyć się przed akcjami takimi jak miałam ostatnio, czyli poszedł alternator który wcześniej brzęczał a mechanik który nam sprzedał fiata tez nie wiedział co to brzęczy, choć podobno rozkręcał go na części pierwsze tongue.gif

Póki co, mam jeszcze inne wydatki związane ze zbliżającym się porodem, ale choć jakiś przegląd przez osobę zaprzyjaźnioną która nie będzie mi chciała zaraz wymieniać wszystkich części jeśli nie będzie takiej konieczności, chciałabym odbębnić.

Bo tak Wam też trochę zazdroszczę, kurcze macie tak pięknie zadbane fiaciki a mój to taki poobijany gracik hehe.gif

Napisano

> Nie mam prawa dostępu

widocznie ograniczenia dla nowych userów są icon_rolleyes.gif

w takim razie masz tutaj treść ogłoszenia:

"Witam.

Zapraszam do mojego nowo otwartego warsztatu. Dla autokącikowiczów rabaty na robotę 20% i części 10%. Kontakt najlepiej telefoniczny 0 693 028 958 "

a tutaj link do profilu Kolegi Szymana ok.gif

napisz priva, zadzwoń, dowiedz się ok.gif

> Z chęcią też odpłatnie rzecz jasna, byleby mi ktoś poradził co by

> trzeba było zrobić w samochodzie bo ja laik całkowity a nie mam

> niestety finansodajnego drzewka A samochodzik zanim ja go

> zaczęłam użytkować stał dwa lata bez użytkowania, po oddaniu go

> do warsztatu w którym został zakupiony przeszedł coś na styl

> małego remontu, wymiana chłodnicy, jakiś wachacz, klocki

> hamulcowe i takie tam nic nie mówiące mi części

> No i nie mam jak sprawdzić czy facet faktycznie mi te części

> zamontował bo potem od znajomego dowiedziałam się, że właściciel

> warsztatu w którym był naprawiany samochód lubi sobie kręcić z

> nieświadomymi klientami, albo montuje stare używane części

> inkasując jak za nówki, albo tylko je podczyszcza i inkasuje jak

> za nówki albo w ogóle ich nie wymienia a do rachunku sobie

> dopisuje pozycje z powietrza Za to podobno wyleciał z pracy w

> przeszłości. Warsztatu z Warszawy jakiegoś poleconego tez nie

> mam na oku, rodzina pomóc tez nie może a chciałabym jednak

> jeździć bezpiecznym autem i w jakimś stopniu zabezpieczyć się

> przed akcjami takimi jak miałam ostatnio, czyli poszedł

> alternator który wcześniej brzęczał a mechanik który nam

> sprzedał fiata tez nie wiedział co to brzęczy, choć podobno

> rozkręcał go na części pierwsze

Myślę, że bez problemu tam uzyskasz takie informacje ok.gif

Kolega też wcześniej uniakiem śmigał ok.gif

> Póki co, mam jeszcze inne wydatki związane ze zbliżającym się

> porodem,

zdrowia życzę w takim razie smile.gif

> Bo tak Wam też trochę zazdroszczę, kurcze macie tak pięknie zadbane

> fiaciki a mój to taki poobijany gracik

nie martw się każdy z nas z czym tam walczy w swoim uniaku, mój na przykład ostatnio u blacharza stał, gdzie łatali dziury w bagażniku wink.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie za pomoc, jak tylko obliczę budżet na ten miesiąc to się zastanowię co dalej robić, czy oddawać go na mini przegląd czy jeszcze się wstrzymać.

Choć pewnie przed zimą dobrze by było zrobić jako taki przegląd co?

Napisano

> Dzięki wielkie za pomoc, jak tylko obliczę budżet na ten miesiąc to

> się zastanowię co dalej robić, czy oddawać go na mini przegląd

> czy jeszcze się wstrzymać.

> Choć pewnie przed zimą dobrze by było zrobić jako taki przegląd co?

jeśli chcesz mieć pewne autko, to warto zainwestować kilka złotych w takie coś ok.gif

Napisano

> Bo tak Wam też trochę zazdroszczę, kurcze macie tak pięknie zadbane

> fiaciki a mój to taki poobijany gracik

Mojego nie widzialas palacz.gif001.gif

Napisano

> A co? Taki wypicowany czy bardziej podobny do mojego

Bardziej podobny do siebie-drugiego takiego nie ma biglaugh.gif

Cos w ten desen

Zero problemu poobijania czy tam rdzy 001.gif

Napisano
  • Autor

> Bardziej podobny do siebie-drugiego takiego nie ma

> Cos w ten desen

> Zero problemu poobijania czy tam rdzy

Jest bosssski!

Napisano

> Jest bosssski!

Łoj widac,zes mloda stazem na forum biglaugh.gif

Nikt chyba by nie napisale,ze Bestia boski jest rotfl.gif

Ale dziekuje bow.gif

Chociaz boskie to sa inne uniaki w klubie waytogo.gif

A ssssss to mi robi powietrze z lewego przedniego kola jak w cegle zarabalem na srodku remontowanej drogi irked.gif

Napisano
  • Autor

A co bijesz za takie określenia?? Hehe jest świetny, podoba mi się, jedyny w swoim rodzaju biglaugh.gif

sssss to i mi się działo jak najechałam na wystający element bramy u mojej mamy tongue.gif Ale to była tradycja bo każdy kierowca musi ten "wichajsterek" zaliczyć wink.gif

Napisano

> Dzięki wielkie za pomoc, jak tylko obliczę budżet na ten miesiąc to

> się zastanowię co dalej robić, czy oddawać go na mini przegląd

> czy jeszcze się wstrzymać.

> Choć pewnie przed zimą dobrze by było zrobić jako taki przegląd co?

Warszawa i okolice- koledzy:Szyman,SieneK,ZibiUT,Marecki78..z własnego doświadczenia z Uno,Bravo i Marea mogę Ci ich polecić z czystym sumieniem..to tzw stara gwardia

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszelkie namiary smile.gif Zależy mi głownie na tym, aby ktoś nie tyle zaglądał we wnętrze auta co zerknął na niego i powiedział "o patrz Magda, tu masz rdzę a trzeba to szybko zrobić" itp. zastanawiam się też, czy da się jeszcze uratować mój szyberdach. Wiem, że ciekł, mam fotele ciekawie ozdobione zaciekami icon_rolleyes.gif urwało się też pokrętło, mama go zamknęła domowym sposobem a mechanik zakleił chyba silikonem.

Z tego co podczytywałam forum z szyberdachami ogólnie jest problem i cięzko je nabyć a mi by się przydał bo w upały dzieciaki mi się gotują w samochodzie a z całkiem otwartymi szybami też ciężko jeździć frown.gif

Napisano

Ja mam szyberdach i to taki, ktory cieknac nie powinien, bo jest mocowany duzo rozsadniej niz w MKI (nie wiem jak wyglada seryjne mocowanie z MK II ale pasowac powinien biglaugh.gif)

Zmierz wymiary swojego na zewnetrz (znaczy chodzi mi od strony atmosfery,a nie srodka pojazdu spineyes.gif zamotalem, wiem zeby.GIF) to powiem Ci czy moj przypasi waytogo.gif

Napisano

> W piatek odbieram go z warsztatu to zmierzę A jak wygląda sprawa

> montażu?

Ten co mam zaklada sie na "scisk" na otwor w dachu, a nie jak w MKI na sruby,bo o ile trzymanie na sruby jest pewniejsze to juz ze szczelnoscia gorzej bylo irked.gif

Przez to Bestia na zlom pojdzie beksa.gif

Wszystko trzyma sie na uszczelce i podsufitce ale ja nie mam pojecia czy to jest seryjny szyber z uno czy jakies dodatkowe wyposazenie co sobie wlasciciel sam zamotowal biglaugh.gif

W sumie wyjalem go z SX'a wiec powinien byc seryjny hmm.gif

Zmierzysz to pogadamy, a ja wieczorem albo jutro zdjecia Ci podrzuce to oblukasz czy jest taki jak u Ciebie waytogo.gif

EDIT:

Przypomnialo mi sie biglaugh.gif

Masz przy szybrze odsuwany kawalek plastiku (taka jakby rolete) czy takie dwie male roletki materialowe do zaslaniania szyby hmm.gif

i P.S. hmm.gifwink.gifCaly dzien siedzisz na forum???

Napisano
  • Autor

Cały dzień nie, nie pracuję to w wolnej chwili zaglądam na "swoje" stronki jak tylko młodszy dzieć mi na to pozwala tongue.gif

Co do szyberdachu, nie mam żadnych zasłonek, na szybę naklejona jest czarna folia z dziurkami taka jak na autobusach czy tramwajach. Nie wiem czy był otwierany całkowicie czy tylko uchylany a mama raczej nie pamięta, sposób otwierania nie jest na korbkę tylko na duże kółko które to właśnie się ułamało tongue.gif

Napisano

> Cały dzień nie, nie pracuję to w wolnej chwili zaglądam na "swoje"

> stronki jak tylko młodszy dzieć mi na to pozwala

> Co do szyberdachu, nie mam żadnych zasłonek, na szybę naklejona jest

> czarna folia z dziurkami taka jak na autobusach czy tramwajach.

> Nie wiem czy był otwierany całkowicie czy tylko uchylany a mama

> raczej nie pamięta, sposób otwierania nie jest na korbkę tylko

> na duże kółko które to właśnie się ułamało

No to chyba mam dobry biglaugh.gif

Jeno wymienic szyber to bolu wiekszego nie ma, ale blache polatac i rdze zlikwidowac w tamtym miejscu to wieszka zabawa spineyes.gif

Napisano
  • Autor

Szczerze powiedziawszy nie wiem czy tam jest rdza, nie przyglądałam mu się aż tak uważnie, za wielka radość mnie rozpierała że wreszciem zmotoryzowana by dostrzegać takie sprawy hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.