Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wadliwa seria scorpionów mini?

Featured Replies

Napisano

Gazownik, u którego zostawiłem dziś moja makrelę celem założenia instalacji stwierdził, ze z elementów przeznaczonych do montażu nie założy scorpiona mini tylko zavoli...

A wszystko przez wadliwą konstrukcję reduktora polskiego producenta.

To już druga osoba z branży od której to usłyszałem, więc coś w tym musi być. Czy ktos słyszał o tym fakcie?

Mam nadzieje że zavoli też da radę...

Gazmajster zapewniał, że pewniejszy. Więc chyba wszystko będzie ok?

Pozdrawiam.

Napisano

Tak zgadza się , scorpiony nie trzymają cisnienia, ciśnienie zmienia się drastycznie względem temperatury reduktora oraz ilości gazu w zbiorniku. Nie kupuj tego badziewia, mogę Ci dać za darmo leży w piwnicy praktycznie nowy.

Co do reduktora dopłać ze 150 zł i powiedz gazownikowi niech włoży Ci Landi Renzo LI 02 , reduktor po prostu wymiata ciśnienie ma BARDZO stabilne a o to w tym wszystkim chodzi.

Niech tylko nie pakuje Ci reduktora ALASCA !

Pozdrawiam.

Napisano

cytatat z scorpion

Quote:

To prawda tylko nie cała. Mianowicie w reduktorach Scorpion w partii wyprodukowanej na przełomie czerca i Lipca występuje problem z tłoczkiem elwktrozaworu ( dokładniej ze sprenżynką która po uzyskaniu temperatury utwardza sie i przymyka dopływ gazu). Powoduje to charakterystyczne furgotanie, drżenie tłoczka który wisi w połowie i nie otwiera do końca. Skrócenie igliczki tłoczka pomaga. Innym sposobem sprawdzenia tej wady jest usunięcie tłoczka z elektrozaworu i przeprowadzenie prób. Inne znane przypadki występowania takich objawów jest uszkodzony filterek w reduktorze, mianowicie oring znajdujący sie w filtrze zatyka wylot z filtra. Można postąpić w ten sam sposób jak z elektrozaworem, usunąć go na okres prób. Po tym sie wszystko okaże. A co do samego reduktora to nie ma drugiego takiego na rynku. Ciśnienie trzyma wyśmienicie, a termiki konkurencja może tylko pozazdrościć. Nie ma co sie dziwić, włoskie elektrozawory Valtek na dzień dzisiejszy też mają ten sam problem.

ja sam mam scorpiona mini i wymieniono mi wadliwy tłoczek... co do pracy reduktora nie mam zadnych zastrzezen, no ale oczywiscie zrobilem dopiero okolo 3 000 km...wiec za malo,zeby sie wypowiadac...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.