Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

awaria elektrki szyby

Featured Replies

Napisano

Witam !

Panowie , problem dotyczy Vectry. Koleżance odkręciła się prowadnica i szyba wpadła do środka.

Sama sobie przykręciła prowadnicę ale szyba od tego momentu po domknięciu sama zjeżdża w dół tak mniej więcej do połowy.

Cytuję Jej opis:

bo kiedy trzymam guzik zamykania, szyba sie zamyka i nagle sama otwiera do polowy wysokosci.

Tak jakby byla za wysoko czula opor i ziut z powrotem na doł. Ale za wysoko nie jest. mozna ja zamknac jak sie co chwilke guzik przytrzymuje i domyka.

Czy to wyłącznik krańcowy jest winien ( jeśli tak to gdzie ma go szukać? ) czy coś jeszcze się spindoliło?

Dzięki za wszelkie porady

pzdr

Napisano

Prawdopodobnie w pewnym momencie jest po prostu za duży opór i zabezpieczenie opuszcza szybę w dół. Że można ją zamknąć pojedynczymi krokami jest normalne.

Mam podobną sytuację w prawej szybie - czasami jak się jej coś nie spodoba to gdy jest już prawie cała zamknięta opuszcza się z powrotem.

Rada dla Twojej koleżanki jest taka, żeby po prostu spróbować jeszcze raz przykręcić tą prowadnicę bo może coś się jej tam źle złożyło a do tego przesmarować owe prowadnice (wszystkie) np. smarem silikonowym (ja użyłem takiego w spraju). Usprawni i ułatwi to troszkę otwieranie.

Raczej na włącznik bym nie stawiał ani nic innego tylko właśnie na tą prowadnicę w pierwszej kolejności.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.