Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TDDI - dziwnie odpala jak ciepły...

Featured Replies

Napisano

Czasami jest tak, że jak postoi godzinkę, albo dwie to wiadomo, grzeję świece, odpalam (odpala od pierwsze zakrecenia, bez problemu), ale przez około 2 sekundy trzesie sie i trzyma 500 obrotów, później podskakuje do 1200 i już ładnie trzyma się 900 ok.gif Trwa to wszystko właśnie około tych dwóch, trzech sekund... Przy tym raczej nie dymi, ewentuali na biały (szarawy) kolor...

Objaw nigdy nie występuje po dłuższym postoju np 7 godzin, po nocy itp. Wtedy odpala bez żadnych problemów ok.gif

Aha, oleju w ogóle nie zużywa, spalanie ropy w normie, płynu chłodniczego też nie zjada. Juz 10kkm po wymianie filtrów (w tym paliwa) i dzieje się tak praktycznie od samego początku jak go kupiłem (nic się nie poprawiło, ani nie pogorszyło). Chyba ze dwa razy zdarzyło się tak, że odpalił i od razu zgasł, ale nie wiem czy to łączyć z tym czy to już inna sprawa...

Może ktoś wpadnie na pomysł co to może być i co wymienić...

Pozdrawiam!

Napisano

Sprawdz EGR (odłacz). Być może masz tez "poprawione" dawki startowe - mozna to zrobic w bmw, nie wiem jak u Ciebie. 3 sprawa to spalone lub spalona swieca na któryms cylindrze

Napisano
  • Autor

> Sprawdz EGR (odłacz). Być może masz tez "poprawione" dawki startowe -

> mozna to zrobic w bmw, nie wiem jak u Ciebie. 3 sprawa to

> spalone lub spalona swieca na któryms cylindrze

EGR mam zaślepiony (nie moge odlaczyc na stale bo mam czujnik na nim). Bez zmian. O co Ci chodzi z tymi dawkami?

A propos świecy to ten dymek pojawia się tylko czasami i przy tym odpalaniu, kiedy nie chce wejść na obroty. Przy odpalaniu po nocy itp nie ma żadnego dymka ok.gif

Napisano

Jest takie cos ja dawka startowa zwiekszana chwilowo w czasie rozruchu zalezna od temperatury

Napisano
  • Autor

> Jest takie cos ja dawka startowa zwiekszana chwilowo w czasie

> rozruchu zalezna od temperatury

A gdzie to? Mozna to jakos regulowac?

Napisano

> A gdzie to? Mozna to jakos regulowac?

Można, podłączając auto pod kompa. W przypadku Opla DTI (też VP44) można regulować efektywność EGR, dawki rozruchowe itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.