Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny..

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie do kolegów potrzebuje zrobić sobie wył/ wł centralnego zamka gdy jestem w samochodzie i potrzebuję informacji jakim sygnałem jest sterowany zamek centralny i gdzie należy się wpiąć. Posiadam oryginalną instalacje centralnego i alarm FOX

Napisano

Po co robić takie coś skoro jak taki wyłącznik działa klamka kierowcy. Wystarczy ją popchnąć i się zamykają wszystkie drzwi. No ale jak ktoś lubi to:

Do wtyczki przy drzwiach kierowcy dochodzi kabelek niebiesko-fioletowy, pin 9, odpowiada za zamknięcie drzwi. Kabelek biało-zielony, pin 8 odpowiada za otwarcie drzwi. Robisz pstryczka który będzie podawał impuls masy na odpowiedni kabelek i uzyskasz upragniony efekt smile.gif

Stosujemy guzik trójpozycyjny typu on-off-on, np. coś takiego:

282827722-guzik.jpg

Schematycznie wygląda tak:

282827793-guzik2.jpg

post-14194-14352504224203_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Po co robić takie coś skoro jak taki wyłącznik działa klamka

> kierowcy. Wystarczy ją popchnąć i się zamykają wszystkie drzwi.

Niestety ale ktoś z Fiata lubi oszczędzać i we wszystkich drzwiach mam tylko siłowniki typu slave...:/

Dzięki wielkie o to mi chodziło

Napisano

> Niestety ale ktoś z Fiata lubi oszczędzać i we wszystkich drzwiach

> mam tylko siłowniki typu slave...:/

> Dzięki wielkie o to mi chodziło

nie wierzę normalnie, na pewno to oryginalna instalacja? W pandzie można się spotkać z tym, że nie ma siłownika w drzwiach kierowcy i reszta drzwi jest sterowana właśnie poprzez zamknięcie/otwarcie zamka kluczykiem czy klamką. Tak więc w fabrycznej instalacji zamek kierowcy musi być master bo to od niego body comp dostaje impuls masy do zamykania i otwierania reszty drzwi.

Aha. No i jeżeli nie masz tego siłownika w drzwiach kierowcy to pstryczek elektryczek nie będzie zamykał tych jednych drzwi.

Napisano
  • Autor

> nie wierzę normalnie, na pewno to oryginalna instalacja? W pandzie

> można się spotkać z tym, że nie ma siłownika w drzwiach kierowcy

> i reszta drzwi jest sterowana właśnie poprzez

> zamknięcie/otwarcie zamka kluczykiem czy klamką. Tak więc w

> fabrycznej instalacji zamek kierowcy musi być master bo to od

> niego body comp dostaje impuls masy do zamykania i otwierania

> reszty drzwi.

> Aha. No i jeżeli nie masz tego siłownika w drzwiach kierowcy to

> pstryczek elektryczek nie będzie zamykał tych jednych drzwi.

czy master czy slave tam jest już sam nie wiem ale na pewno po przekręceniu kluczyka w zamku/przyciśnięciu klamki na pewno nic się nie dzieje..(czyt. nie zamyka wszystkich drzwi.) a co do sterowania to alarm mi steruje centralnym... Instalacja na pewno oryginalna bo dopłacane było specjalnie za to przy zakupie

Napisano

> na pewno po przekręceniu kluczyka w zamku/przyciśnięciu klamki na pewno nic

> się nie dzieje..(czyt. nie zamyka wszystkich drzwi.)

w takim razie pewnie ASO dokładało a nie fabryka, co za tym idzie podany przeze mnie opis kabelków może być nieaktualny. Możliwe jeszcze jest, że skopali coś gdy zakładali kasetę zamka z silniczkiem (jak nie ma pilota scyzoryka fabrycznie to nie ma silniczka w kasecie w drzwiach kierowcy)

> a co do sterowania to alarm mi steruje centralnym...

skoro tak to spoko. Znajdź kabelki sterujące z centralki alarmu i tam sobie wepnij takiego guziczka jak w pierwszym moim poście waytogo.gif

Znalazłem jakiś schemat alarmu FOX: kabelek różowy - otwieranie, błękitny - zamykanie.

Napisano

> Posiadam oryginalną instalacje centralnego i alarm FOX

Sprawdź też, czy naciśnięcie któregoś z przycisków na pilocie przy włączonym zapłonie nie steruje centralnym zamkiem. Jest to dość często spotykana funkcja, ewentualnie trzeba ją aktywować w centralce.

Napisano
  • Autor

dzisiaj rozebrałem i chciałem sprawdzić zgodność ze schematem czy jest na tych przewodach to co potrzebuje... niestety mądrzy instalatorzy zainstalowali alarm z kablami jakie im się wzięły... i wracam do pkt wejścia..

Pytanie mam następujące gdzie może być centralka centralnego zamku jeśli takowa istnieje. a drugie pytanie czy zamek centralny jest sterowany za pomocą jakiegoś przekaźnika??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.