Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prujące szyby po ulewie F

Featured Replies

Napisano

Jak najlepiej załatać nieszczelnośc? W czasie deszczu woda leje się na filtr kabinowy.

Prosze o rade

Napisano

Cała księga o tym jest w dziale napraw to sam

... tytuł ,,parowanie szyb"

astra.autokacik.pl

Napisano

Temat stary jak Noe i jego Arka zeby.GIF - jemu chyba szyby nie parowały zeby.GIF

Na poważnie, jeżeli cieknie CI mocno znaczy źle założony plastik podszybia osłaniający filtr i silnik wycieraczek, jeżeli dobrze nadal mogą występować nieszczelności.

Polecam do poczytania KLIK , ja oprócz tego podkleiłem gumową uszczelkę zewnętrzną do szyby silikonem pływającym i od tej pory zapomniałem co to mokry i śmierdzący filtr.

Polecam zwrócić szczególną uwagę na klapki w tylnym błotniku pod zderzakiem, ja jedną gumkę usunąłem i mam eleganckie przewietrzanie.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

gdzie klapki w tylnym błotniku?

Napisano

> gdzie klapki w tylnym błotniku?

W na tym zdjęciu co pokazał Ejhab powinna być plastikowa ramka w której znajdują się gumowe klapki (zdaje się że 3 sztuki).

Dodatkowa rada, jeżeli posiadasz sedana nie trzymaj jakiś gratów na tylnej półce oraz oczyść prawą stronę bagażnika aby powietrze mogło spokojnie przepływać przez kabinę i bagażnik auta.

Napisano

> gdzie klapki w tylnym błotniku?

A zajrzałeś chociaż do linku, który ci podano?

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

mam combi

Napisano
  • Autor

> A zajrzałeś chociaż do linku, który ci podano?

> Pozdroofka

Tak już wiem!!

Napisano

> mam combi

Sorka nie zerknąłem w profil, ale to i tak lepiej, jedynie - jeżeli chodzi o tą kratkę to musisz zadbać o jej czystość i drożność.

Co do plastików podszybia wszystko jest ładnie opisane w manualu Lelka.

PZDR VEN

Edit:

Poza tym, nie wiem ile w tym prawdy jest, słyszałem właśnie, że auta w budzie typu kombi mają to, że lubią parować od innych wersji nadwoziowych, ale ile w tym prawdy i czym to jest uwarunkowane nie wiem. Powtarzam zasłyszana teoria i chyba nawet na AK.

Napisano

> Sorka nie zerknąłem w profil, ale to i tak lepiej, jedynie - jeżeli

> chodzi o tą kratkę to musisz zadbać o jej czystość i drożność.

> Co do plastików podszybia wszystko jest ładnie opisane w manualu

> Lelka.

> PZDR VEN

> Edit:

> Poza tym, nie wiem ile w tym prawdy jest, słyszałem właśnie, że auta

> w budzie typu kombi mają to, że lubią parować od innych wersji

> nadwoziowych, ale ile w tym prawdy i czym to jest uwarunkowane

> nie wiem. Powtarzam zasłyszana teoria i chyba nawet na AK.

Raczej mit.

Pilnować wymiany filtra, dobrze złożone plastiki, sucho w aucie i szyby nie parują. Przynajmniej u mnie wink.gif

Napisano

W zasadzie koledzy podali Ci wszystkie porady - pozostaje kwestia stopniowania zaleceń by Lelek

1. Uszczelka i plastik podszybia - zdejmij oczyść, gazetka na filtr, zmontuj - próba wiaderkowa wink.gif - mokro? następna porada

2. Silikon lub inne uszczelniacze podszybia -zmontuj - próba wiaderkowa - mokro? następna porada

itd.

W zasadzie jeżeli nie masz jakoś wypaczonego plastiku podszybia lub uszczelki to powinno pomóc w 99% przypadków, reszta to wartość dodana.

W mojej drugiej F-ce starczyło poprawić plastik i uszczelkę - czasem przy szybkiej wymianie oleju + filtrów - obsługa wciska ten plastik na pałę i potem efekty widać - a w zasadzie nic nie widać zeby.GIF

Jeżeli to wszystko nie pomoże a filtr jest już suchy zająłbym się jeszcze obiegiem zamkniętym- czy aby nie jest na stałe przełączony, a potem podłogą pod wykładziną czy aby tam nie brak jakiegoś koreczka i nie robi się mokro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.