Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzypiące i trzeszczące sprzęgło w NB

Featured Replies

Napisano

Witam w chyba nowym wątku. jak w temacie - od 3 tygodni - sprzęgło skrzypi przy ruszaniu (puszczaniu) - fatalna sprawa - trzeszczy jakby się tarła guma o gumę. w ASO - jakieś czyszczenie i smarowanie - pomogło na pół dnia - to chyba jednak nie to .....Miał ktoś coś podobnego ?? Co z tym zrobić. serwis bezradny bo i podobno usterka niestandartowa - straszny dyskomfort jazdy ... mad.gif

Napisano

a jak bys mi podeslal numer nadwozia na priv to cos bym sobie zerknal odnosnie tego skrzypienia zlosnik.gif

Napisano

a może to stara sprawa jeszcze wzięta żywcem ze stilo? niewiem.gif Może to być choć oczywiście nie musi główka siłownika pedału sprzęgła. oni chętnie stare rozwiązania dają do nowych modeli.

Napisano
  • Autor

ooo - ciekawa informacja - a co z tą główką było w Stilo ?? Można bliżej ?? oslabiony.gif

Napisano

> a może to stara sprawa jeszcze wzięta żywcem ze stilo? Może to być

> choć oczywiście nie musi główka siłownika pedału sprzęgła. oni

> chętnie stare rozwiązania dają do nowych modeli.

albo moze jest juz jakas nowa pompka sprzegla ktora w ktorej zostala wyeliminowana ta usterka, trzeba w aso temat rozwijac i tyle

Napisano

> ooo - ciekawa informacja - a co z tą główką było w Stilo ?? Można

> bliżej ??

Jeśli będziesz chciał poczytać, to zajżyj na kącik stilo na wyszukiwarkę i wpisz np. skrzypiące sprzęgło. Albo też siłownik pedału sprzęgła, czy coś podobnego. Tam sobie poczytasz to i owo. Ja mogę ci pokródce napisać, że w stilo w przedzmianowych siłownikach pedału sprzęgła była plastikowa główka, która potrafiła skrzypieć. Zacierała się ona czasem i pedał bardzo źle reagował. był jakoby "drewniany". W ostateczności wpadał na podłogę i już się nie podnosił. wymieniano wtedy odnośny siłownik na tzw. pozmianowy i wszystko u niektórych już było ok, a u niektórych nie. To tyle co mogę ci napisać.

Napisano

Mam to samo, jeszcze nie zgłaszałem

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź .. podałem na forum Stilo - czekam też co na to ASO ... jak usunę skutecznie zaraz podam

Napisano

przy okazji przegladu przesmarowali mi w ASO, pomogło na jeden dzień tongue.gif

teraz skrzypi jak cholera i wkurza mnie, że ASO nie potrafi sobie z problemem poradzic,

bo problem ten występował już w innych modelach fiata, np. mialem coś takiego w punto

Napisano

> przy okazji przegladu przesmarowali mi w ASO, pomogło na jeden dzień

> teraz skrzypi jak cholera i wkurza mnie, że ASO nie potrafi sobie z

> problemem poradzic,

> bo problem ten występował już w innych modelach fiata, np. mialem coś

> takiego w punto

A pomyśleć, ze sterowanie hydraliczne zastosowano już w Skodach 105/120 od 1979 roku i tam to nie skrzypiało...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.