Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Prowadnice szyb, pęknięty element.

Featured Replies

Napisano

Coś się znów musiało zepsuć... Tym razem padło na szybki... Po zdjęciu tapicerki z prawych tylnych drzwi zobaczyłem taki oto widok:

282841914-1.jpg

Pękło to plastikowe coś co porusza się po prowadnicy i porusza szybą w górę bądź w dół... Macie może jakiś patent na naprawę tego? Musze rozglądać się za całym mechanizmem? Jeśli tak to może wiecie od jakiego jeszcze modelu pasuje do Astry G (coby było taniej)?

post-32084-1435250426762_thumb.jpg

Napisano

A musiałeś zdejmować boczek ???

Żart, pozwoliłem sobie na małe OT, ale w rekompensatę idę powertować EPC i może coś się da wymyśleć.

PZDR VEN

Napisano

> idę powertować

> EPC i może coś się da wymyśleć.

w EPC nic nie znajdziesz, w oryginale niestety mechanizm występuje jako komplet,

brat

Napisano

> w EPC nic nie znajdziesz, w oryginale niestety mechanizm występuje jako komplet,

No właśnie widzę, nie ma nic oprócz całego mechanizmu. confused.gif

Napisano

> No właśnie widzę, nie ma nic oprócz całego mechanizmu.

ten sam problem jest z mechanizmami w grupie VW [golf IV i spółka] i tam jakoś ten problem szybiarze rozpracowali, może więc autor wątku mógłby zapytać w firmach montujących szyby jak Marco Polo lub Jaan? może mają jakieś patenty na Opla choć ZTCW to nie jest to częsta przypadłość opli,

brat

Napisano

Proponuje spojrzec w katalog Romixu (niestety nie mam pod reka...), te prowadnice do grupy VAG sa na pewno dostepne, a nie wiem jak do Opla.

Pozdrawiam

Napisano

Kolego ,przerabiałem to .

Ja to naprawiłem tak.....

Kupiłem manualny podnosnik od astry F z tylnych drzwi ,tam jest identyczny element

Trzeba go tozebrać nie jest łatwo ale jak jesteś majstrowaty to dasz rade .Trzyma się ten plastik na dużym jakby nicie zaklepanym.

potrzebny ci będzie tokarz co dorobi ci taki sam nicik z naddatkiem na zaklepanie przy montażu w twoim aucie .

Wazna wiadomość, montaż i demontaż robi się na uchylonej szybie

bo trza zrobić miejsce na te haki od góry ,inaczej nie wejdzie .Jak cos zagmatwałem to daj znać na priv. podam telefon zadzwonisz ,chętnie wytłumaczę .w moim aucie z tyłu obydwie szybki po takiej naprawie śmigają ponad rok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.