Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cieknąca chłodnica

Featured Replies

Napisano

Wczoraj zauważyłem na osłonie pod silnkiem kilka kropel różowego płynu, odkręciłem osłonę i wszystko już wiadomo angryfire.gif. Czy kupowac oryginalną chłodnicę ,czy są jakieś dobre zamienniki za rozsądne pieniądze?

Stilo 1.6 PDA 105KM 2005r

Napisano

Tez mam ten dylemat,kropelka raz na tydzien wycieka.Nie z lewej (weze , opaski) lecz z prawej.Czy przy wymianie rusza sie uklad klimy recznej ? A moze naprawiac - kleic , ...

Napisano

jak jest niewielka dziurka to ja bym zespawał. albo sprobowal z tymi wynalazkami do cieknacych chlodnic

Napisano
  • Autor

Z tymi wynalazkami nie będę eksperymentował, może co prawda pomóc na jakiś czas ale potem pocieknie w najmniej odpowiednim momencie (wakacyjny wyjazd), jest też ryzyko zawalenia tym syfem nagrzewnicy itp. Spawanie też nie da 100% pewności, a wiadomo demontaż, montaż ,nowy płyn. Tylko nowa, tylko czy koniecznie oryginalna.

Szukam w necie i do 1.6 są 2 rodzaje chłodnic (czytaj numery katalogowe), czyżby do silnika GM była inna?.Może ktoś ma epera po 2005 aby sprawdzic?

Stilo 1.6 PDA 105KM 2005r.

Napisano

Może popytaj mechników czy od jakiegoś opla nie pasuje i czy nie jest tańsza smile.gif

Napisano

> Wczoraj zauważyłem na osłonie pod silnkiem kilka kropel różowego

> płynu, odkręciłem osłonę i wszystko już wiadomo . Czy kupowac

> oryginalną chłodnicę ,czy są jakieś dobre zamienniki za rozsądne

> pieniądze?

Witam przerabiałem to samo początkiem zimy ubiegłego roku, proponuje zakupić chłodnice nie w ASO lecz w jakimś sklepiku z częściami samochodowymi kupisz oryginał czyli Magnetii Marelli a cena będzie na pewno znacznie mniejsza. Mi się udało wyrwać za 255 zł natomiast w ASO zapowiedzieli mi 600 zł. Wymiana jeśli masz kanał nie ma problemu (po zdemontowaniu osłony dolnej pod chłodnicą i odpięciu przewodów opada na dół), jedynie rozłączenie szybkozłączek na przewodach z chłodnicą (przynajmniej u mnie było troszkę kłopotliwe). Powodzenia 30.GIF

stilak 1.6 16V LPG 5D 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.