Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto-Alarm

Featured Replies

Napisano

Zapewne posiadacie w swoich bbm'ach alarmy, ja też bym chciał sobie założyć. W poprzednim wozie kiedyś zakładałem sobie, ale wtedy były trochę inne/o wiele gorsze.

W związku z tym mam kilka pytań.

1. Co sądzicie o alarmach z allegro? Nie o takich za 100, myślę nad alarmem w cenie ok 200 najmniej.

2. Czy macie alarm z powiadomieniem? Czy zdaje to egzamin czy tylko niepotrzebny bajer?

3. Czy dołożenie alarmu to jakaś większa robota? Skąd wziąć schematy gdzie mam podłączyć się np z centralnym lub domykaniem szyb?

4. Czy do podłączeń do oryginalnych kabelków w aucie używaliście jakiś spinek, czy po prostu lutujecie?

5. Co sądzicie o funkcji Pro-Turbo?

6. W jaki sposób zrobić aby bagażnik był otwierany z pilota? Czy są jakieś specjalne siłowniki?

7. Jakiej firmy/model Wy posiadacie?

8. Jeśli macie jakieś doświadczenie w tym, znacie jakieś chwyty,kruczki itp to proszę o zarzucenie:-)

Aha, nie piszcie że nie opłaca się do takiego auta bo np nie kradną:P

Alarm chce mieć bo się przyzwyczaiłem do niego, poza tym zawsze trochę więcej wygody.

Pozdrawiam.

Napisano

> 1. Co sądzicie o alarmach z allegro? Nie o takich za 100, myślę nad

> alarmem w cenie ok 200 najmniej.

mam z allegro taki za około 100 i na razie nie narzekam

> 3. Czy dołożenie alarmu to jakaś większa robota? Skąd wziąć schematy

> gdzie mam podłączyć się np z centralnym lub domykaniem szyb?

trzeba pamiętać ,że w bbm-ach sterowanie centralnym odbywa się minusem (przez niewiedzę straciłem parę bezpieczników), podłaczysz się bezpośrednio pod przekaźnik lub w wiązke w drzwiach,

> 4. Czy do podłączeń do oryginalnych kabelków w aucie używaliście

> jakiś spinek, czy po prostu lutujecie?

standardowe końcówki

> 6. W jaki sposób zrobić aby bagażnik był otwierany z pilota? Czy są

> jakieś specjalne siłowniki?

autoalarm z dodatkowym kanałem + dodatkowy siłownik (do drzwi lub do bagażnika)

Napisano

1. Alarmy za 100zł = alarm za 300zł w firmie zajmującej się montażem alarmów... sam alarm za stówe ok, dokup ultradzwiek, syrena z wlasnym zasilaniem, okablowanie, szykozłączki i juz masz 170zł

2. Powiadomienie fajna funkcja jednak malo praktyczna... duzy pseuda pager przy lipocie dodatkowo i mus zmiany baterii w nim co okolo miesiac = nie oplaca sie

3. Jak masz podstawowe pojecie to robota na kilka godzin, schematy masz razem z zakupionym alarmem, ogolnie bardzo proste

4. Szybkozłączki do przewodow zdaja dobrze egzamin i pozwalaja zaoszcedzic sporo czasu i roboty

5. Ja zawsze omijalem blokade zaplonu itp i tutaj tez bym sie nie wpinal z nic co mogloby spowodowac problemy z uruchomieniec auta w przypadku awarii alarmu, jezeli masz leb na karku to nie gasisz turbodiesla od razu po dluzszej jezdzie, to wchodzi w nawyk

6. Tak jak przedmowca czyli dodatkowy kanal + mocny silownik do klapy, u mnie w bravo nie zdalo to egzaminu ale probowalem zeby.GIF

7. Ja preferuję MaxiCar, fajne opcje, fajne piloty, sporo udogodnień

8. Jezeli chcesz znalesc sterownik centralnego otwieraj i zamykaj i szukaj gdzie to "pyka" i tam się wpinasz wink.gif

Powodzenia!!

Napisano
  • Autor

Mam jeszcze jedno pytanie.

Jak się ma immobiliser do alarmu.

Czy do pilotów z TAKIEGO alarmu można wrzucić chip tak by działał immo??

Napisano

Pamiętam kiedyś ktoś coś takiego robił, trzeba rozebrać kluczyk i przełoży immo, ja bym nie ryzykował, może się nieciekawie zakończyć... Jeżeli też chodzi o jakość tych pilotów scyzoryków to odbiegają bardzo od fabrycznych kluczyków passed_out.gif

Napisano

> Pamiętam kiedyś ktoś coś takiego robił, trzeba rozebrać kluczyk i

> przełoży immo, ja bym nie ryzykował, może się nieciekawie

> zakończyć... Jeżeli też chodzi o jakość tych pilotów scyzoryków

> to odbiegają bardzo od fabrycznych kluczyków

i to bardzo obiegają lata toto jak starozakonny po pustym sklepie lubi się przypadkowo otwierać w spodniach co wcale nie robi wrażenia angryfire.gif ta że gra nie warta świeczki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.