Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

po wymianie oleju omega przykopcila

Featured Replies

Napisano

witam

nawiazujac do wczesniejszego postu na ktory nie otrzymalem ZADNEJ odpowiedzi decyzje podjalem sam

wymienilem olej z 5w 30 mobila na 5w 30 GM gdzie pan w ASO Opla powiedzial ,ze powinno uciszyc to popychacze..... i faktycznie ucichly znacznie choc nie calkiem jednak dzisiaj - dzien po wymianie moja serce.gif pojechala autem i zauwazylem, ze przy dodaniu gazu poszla chmura dymu najpierw niebieskiego ,a pozniej czarnego - czy mam juz sie bac ze to uszczelniacze na zaworach badz inna nieszczelnosc ?? czy poprostu podczas wymiany dostal sie gdzies olej i go przepalilo ??

prosze o porady bo 30 musze zrobic przeglad confused.gif

dzieki z gory

Napisano

U mnie po zalaniu GM silnik był głośniejszy. Po zalaniu Castrolem pracuje jak należy. Może właśnie olej GM jest powodem pojawienia się kopciuszka hmm.gif

Napisano

> prosze o porady bo 30 musze zrobic przeglad

a co maja porady do przeglądu, przecież nikt nie będzie ci sprawdzał jakie masz uszczelniacze...

ja poleciłbym pojeżdzić dłuższy czas i wtedy zaobserwować co się dzieje, bo jeden "wyskok" jeszcze o niczym nie świadczy...

czy jak jeden raz zawiesi sie komputer to odrazu robisz format?? wink.gif

Napisano

Maj aracje. Narazie bym sie specjalnie nie przejmowal. Odpal rano i zonacz jak sie na zimnym zachowuje. Pozatym zmiana oleju nie rozwala odrazu uszczelniaczy.

Napisano
  • Autor

> a co maja porady do przeglądu, przecież nikt nie będzie ci sprawdzał

> jakie masz uszczelniacze...

ale czystosc spalin tak grinser006.gif

> ja poleciłbym pojeżdzić dłuższy czas i wtedy zaobserwować co się

> dzieje, bo jeden "wyskok" jeszcze o niczym nie świadczy...

no niestety nie byl to jeden wyskok dzisiaj na rozgrzanym silniku na postoju przegazowalem do 7 tysi o sie pokazala czarna chmura (niebieskiej brak wiec oleju nie przepala) i tak za kazdym razem po przelaczeniu na gaz spokoj czysto czego moze byc to wina ?? przepala nagar ?? ale na czym ponadto od ostaniego czasu jezdze na paliwie coby wtryki szlag nie trafil , a moze ktorys zalewa i za bogato ma ?? bledu ie wywala od czasu do czasu sie pokaze lambda ale sama gasnie i nei musze jej kasowac spalanie w normie i gazy i beny co to moze byc ?? mlot.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.