Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kenwood KDC-W7644UY - warto?

Featured Replies

Napisano

zna ktoś może ten model Kenwooda ? Warto się nim zainteresować? Nie ma w nim żadnych haczyków typu okrojona regulacja dźwięku itp? Ma grać z dość ostro grajacymi górą głośnikami, więc mile widziane, żeby na górze łagodne było skromny.gif

Napisano

> zna ktoś może ten model Kenwooda ? Warto się nim zainteresować? Nie

> ma w nim żadnych haczyków typu okrojona regulacja dźwięku itp?

> Ma grać z dość ostro grajacymi górą głośnikami, więc mile

> widziane, żeby na górze łagodne było

krotko i na temat - NIE

tym bardziej za tę cenę

Napisano
  • Autor

> krotko i na temat - NIE

nie bądźmy aż takimi minimalistami, miejsca jest dużo, może choć zdanie rozwinięcia skrobnij blush.gif

> tym bardziej za tę cenę

a co innego (nowego) zaproponujesz w przedziale 800-1000zł? Alpine z serii CDE odpada, bo góra będzie nie do wytrzymania, a zwrotnic od PB 2XL raczej przerabiać kolesiowi nie będę. Clarion - odpadł w przedbiegach nie koniecznie za walory brzmieniowe alien.gif

Napisano

Znam modele KDC-BT6544U oraz KDC-BT6144U, oba pomimo tego że jeden posiada procesor DSP drugi zaś nie, grają bardzo podobnie, niestety nędznie.

Lubię kiedy sprzęt gra dobrze dołem i górą , średnie tony nie muszą być idealne. W porównaniu do całej gamy modeli Pioneera które używałem na przestrzeni kilku ładnych lat, te radia wypadają bardzo blado. Wszelkie próby ustawień w tym samym samochodzie na tych samych głośnikach kończyły się tym samym. Te radia po prostu grają bardzo przeciętnie, wydobycie porządnego głębokiego basu jest niemożliwe. Pioneer nawet z niższych serii np: DEH-3100UB trzęsie lusterkami, gra praktycznie w całym zakresie skali bez większych zniekształceń, słychać głęboki bas, wystarczający środek i solidny sopran, kenwood gra nieco czyściej środkiem skali, ale basy to imitacja tego czego można by się spodziewać, co gorsza przy większym ,,odkręceniu'' wzmacniacza głośniki zaczynają grać bardzo szorstko, wręcz charczą imitując basy. Jak dla mnie PADAKA i tyle.

Niedługo sprzedam Kenwooda i powrócę do Pioneera, nie zamierzam się z nim już rozstawać. Szkoda czasu i pieniędzy. Jedyna marka w jaką ewentualnie mógłbym pójść to Alpine, jednak czytając pewne wątki o seri CDE, o rozładowanych aku z powodu zbyt dużego poboru prądu ,,na postoju'' oraz biorąc pod uwagę cene dobrej Alpinki odpuszczam temat. Do zyskania jest nie wiele, być może i te radia zagrają w jakiś tam sposób lepiej niż Pioneer, ale na zwykłych głośnikach bez wzmacniacza itp, będzie to raczej efekt placebo za który nie zamierzam płacić kilku dodatkowych setek.

Jeśli chcesz dobre radio które zagra dużo lepiej niż ten Kenwood mam do sprzedania Pioneera DEH-3100UB nówkę sztukę za 500 pln + przesyłka, za resztę kaski możesz kupić lepsze głośniki, a daję głowę że będziesz zadowolony!

Napisano
  • Autor

czytałem o Twoich przejściach z kenem. Na brak basu właściciel auta raczej narzekać nie będzie, wymieniać systemu przedniego też nie, ma powerbassa 2xl, dobrze zrobione drzwi, więc basu trochę jest. Do tego kolega mój woli naturalne brzmienie, bez podbijania dołu i góry, tak więc pioneer też chyba odpada. Cóż, pozostaje zapakować kolegę w jego auto, poszukać chętnego do współpracy sklepu car audio i udać się na odsłuchy (co podejrzewam w przypadku jednostek z procesorem może chwilę potrwać)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.