Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak świateł wstecznego

Featured Replies

Napisano

Czym może być spowodowany brak świateł wstecznego, czujnik wstecznego w skrzyni był wymieniany pół roku temu, styki dzisiaj wyczyściłem a wstecznego dalej nie ma, tzn czasami na chwile przy wachlowaniu biegami się pojawia ale zaraz gaśnie frown.gif

Jest osobny bezpiecznik od tych świateł confused.gif. Chodzi o mk1

Dzięki za pomoc 20.GIF

Napisano

bezpiecznik jest ten sam co i światła hamowania, oświetlenie zegarka cyfrowego, kierunkowskazy,elektryczne lusterka to nr 1

ja bym sprawdził prędzej styki w tylnej lampie jeżeli nie ma świateł tylko z jednej strony

Napisano
  • Autor

> bezpiecznik jest ten sam co i światła hamowania, oświetlenie zegarka

> cyfrowego, kierunkowskazy,elektryczne lusterka to nr 1

> ja bym sprawdził prędzej styki w tylnej lampie jeżeli nie ma świateł

> tylko z jednej strony

nie ma świateł wcale (po obu stronach)

Napisano

> nie ma świateł wcale (po obu stronach)

może przewód przy czujniku jest gdzieś załamany, włącz stacyjkę, wsteczny i ruszaj tym przewodem i samą wtyczką i obserwuj, będziesz wiedział że tam wszystko w porządku

Napisano

> nie ma świateł wcale (po obu stronach)

Połącz przewody na wtyczce włącznika i sprawdź czy zaświecą się lampki wstecznego (kluczyk w położeniu zapłonu)

Napisano
  • Autor

> Połącz przewody na wtyczce włącznika i sprawdź czy zaświecą się

> lampki wstecznego (kluczyk w położeniu zapłonu)

jak mam to zrobić. Z tego co widziałem to do czujnika z jednej strony przychodzi wtyczka z 2 pinami, a od góry jakiś taki grubszy przewód, ale nie wiem za co on odpowiada.

Napisano

wypnij tylko tę 2 pinową wtyczkę i włóż w nią kawałek drutu miedzianego jako zamknięcie obwodu

282889048-277473978-czujnik_wstecznego.jpg

post-62894-14352504496463_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> wypnij tylko tę 2 pinową wtyczkę i włóż w nią kawałek drutu

> miedzianego jako zamknięcie obwodu

zrobiłem tak i światłe wtedy się palą, ale jak drut wyciągnę i podepnę wtyczkę do czyjnika to świateł brak. Jak mogę to naprawić confused.gif

Napisano

> zrobiłem tak i światłe wtedy się palą, ale jak drut wyciągnę i podepnę wtyczkę do czyjnika to świateł brak. Jak mogę to naprawić

No to sprawa się chyba wyjaśniła - trzeba wymienić czujnik, ale jak to nie pomoże, to znaczy, że coś w środku nie działa ...

Napisano
  • Autor

> No to sprawa się chyba wyjaśniła - trzeba wymienić czujnik, ale jak

> to nie pomoże, to znaczy, że coś w środku nie działa ...

Czujnik był wymieniany pół roku temu. Dodatkowo zauważyłem, że światła czasem się zapalają a czasem nie, wygląda to tak jakby wsteczny nie zawsze trafiał tam gdzie trzeba. Jest jakaś regulacja, możliwość ustawienia itp??

Napisano

> Czujnik był wymieniany pół roku temu. Dodatkowo zauważyłem, że światła czasem się zapalają a czasem nie, wygląda to tak jakby wsteczny nie zawsze trafiał tam gdzie trzeba. Jest jakaś regulacja, możliwość ustawienia itp??

No to podepnij jeszcze miernik do czujnika i niech ktoś Ci powrzuca kilka razy wsteczny ...

Napisano
  • Autor

> No to podepnij jeszcze miernik do czujnika i niech ktoś Ci powrzuca

> kilka razy wsteczny ...

wymontowałem dziś czujnik i okazało się, że działa bez problemów. Tak więc problem musi być w wybieraku, tylko jak go rozwiązać to już nie wiem buu.gif

Napisano

> wymontowałem dziś czujnik i okazało się, że działa bez problemów. Tak więc problem musi być w wybieraku, tylko jak go rozwiązać to już nie wiem

A masz może drugi czujnik na podmianę. Czasami zdarza się, że jak jest wymontowany to działa, a jak go zamontujesz to przestaje działać ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.