Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Boot open wyświetla mi

Featured Replies

Napisano

Pokazuje też że bagażnik jest otwarty, a jest zamknięty. Pilotem oczywiście nie da się otworzyć tylko kluczykiem. Ale najgorzej to ten komunikat i alarm że bagażnik otwarty. Dzisiaj odpiąłem kleme od akumulatora, nic to nie dało. Proszę o radę jestem zdenerwowany bo to chyba moja pierwsza poważna awaria nie przywykłem do tego. Mam zrobione 47 tyś km i nic nie wymieniane oprócz świec i oleju. Dziękuje za pomoc

Napisano

> Pokazuje też że bagażnik jest otwarty, a jest zamknięty. Pilotem oczywiście nie da się otworzyć tylko kluczykiem. Ale najgorzej to ten komunikat i alarm że bagażnik otwarty.

Przełącznik wykrywający otwarcie bagażnika jest chyba zlokalizowany w uszczelce bagażnika. Może coś się gdzieś podwinęło? confused.gif

> Dzisiaj odpiąłem kleme od akumulatora, nic to nie dało.

Bo to nie ma prawa nic dać. Przecież przełącznik przy klapie jest mechaniczny i albo jest styk, albo nie ma. zlosnik.gif

> Proszę o radę jestem zdenerwowany bo to chyba moja pierwsza poważna awaria nie przywykłem do tego.

Jedynym mankamentem tej awarii jest bimbanie komputera. 893goodvibes.gif

> Mam zrobione 47 tyś km i nic nie wymieniane oprócz świec i oleju. Dziękuje za pomoc

Pomacaj i ponaciskaj wszystkie możliwe gumowe/ruszające się miejsca przy tylnej klapie. Jeśli nic to nie da podskocz do ASO.

Napisano

> Przełącznik wykrywający otwarcie bagażnika jest chyba zlokalizowany w uszczelce bagażnika.

Albo w samym zamku elementy 14 lub 15:

275722164-zamek.JPG

post-16023-14352465559051_thumb.jpg

Napisano

> Pokazuje też że bagażnik jest otwarty, a jest zamknięty. Pilotem

> oczywiście nie da się otworzyć tylko kluczykiem. Ale najgorzej

> to ten komunikat i alarm że bagażnik otwarty. Dzisiaj odpiąłem

> kleme od akumulatora, nic to nie dało. Proszę o radę jestem

> zdenerwowany bo to chyba moja pierwsza poważna awaria nie

> przywykłem do tego. Mam zrobione 47 tyś km i nic nie wymieniane

> oprócz świec i oleju. Dziękuje za pomoc

sprawdź zaczep zamka, u mnie się poluzował i przesunął do tyłu, w efekcie klapa była niby zamknięta ale tylko na "pierwsze zamknięcie" i wyświetlało się Boot Open, dopiero jak przestawiłem zaczep wszystko wróciło do normy.

Jeżeli zamkniesz bagażnik, sprawdź czy klapa jest sztywna, u mnie minimalnie się ruszała i wtedy zauważyłem, że zaczep się przesunął.

Napisano

nie wiem jak w 5D ale w MW jest w samym zamku (w klapie) i daje sie go nawet wyjac celem podgiecia - regeneracji

Napisano

> nie wiem jak w 5D ale w MW jest w samym zamku (w klapie) i daje sie

> go nawet wyjac celem podgiecia - regeneracji

U mnie skoncyzlo sie na wymianie zamka 120 zl ... podgiecie nic nei dalo ( wersja 3D)

Napisano
  • Autor

Dzięki za rady we wtorek pojadę do ASO jak każą mi wymienić zamek to najpierw z kolegą sami rozbieżemy to i spróbujemy naprawić korzystając z Waszych rad. Jak zepsujemy to wtedy niech w ASO założą nowy i zapłace

• 4 tygodnie później...
Napisano

Miałem podobne objawy. Jeździłem z tym cały tydzien.W wolnej chwili zabrałem sie za demontaż zamka, może nie tyle zamka tylko zaczepu zamka. Okazało się, że mimo bardzo mocnego dokręcenia, w miarę upływu czasu zaczep zamka potrafi sie przesunąć. Wystarczy odpowiednio ustawić ponownie zaczep. Trochę to trwa, bo nie znając fabrycznego ustawienia, należy robić to z wyczuciem. Efekt jest taki, że bez wizyty w ASO można sie obejść.

Napisano

> Pokazuje też że bagażnik jest otwarty, a jest zamknięty. Pilotem

> oczywiście nie da się otworzyć tylko kluczykiem. Ale najgorzej

> to ten komunikat i alarm że bagażnik otwarty. Dzisiaj odpiąłem

> kleme od akumulatora, nic to nie dało. Proszę o radę jestem

> zdenerwowany bo to chyba moja pierwsza poważna awaria nie

> przywykłem do tego. Mam zrobione 47 tyś km i nic nie wymieniane

> oprócz świec i oleju. Dziękuje za pomoc

Mnie też czasem takie coś dopadnie, ale pomaga [ponowne otwarcie i ...pie........ie klapą....

Napisano

> ...pie........ie klapą....

Pomaga w początkowej fazie przestawiania sie zaczepu zamka. Z upływem czasu już nie pomaga.

Napisano

> Przełącznik wykrywający otwarcie bagażnika jest chyba zlokalizowany w

> uszczelce bagażnika. Może coś się gdzieś podwinęło?

Jest w zamku, wystarczy wsadzi np. mału śrubowkręt i przyciska mikrowyłacznik patrzac na lampke na tablicy zegarów. Jak nie gasnie po wsisnieciu to zamek do wymiany

> Bo to nie ma prawa nic dać. Przecież przełącznik przy klapie jest

> mechaniczny i albo jest styk, albo nie ma.

> Jedynym mankamentem tej awarii jest bimbanie komputera.

oraz nie mozna włączyc dead locka

> Pomacaj i ponaciskaj wszystkie możliwe gumowe/ruszające się miejsca

> przy tylnej klapie. Jeśli nic to nie da podskocz do ASO.

CHyba wymiana zamka podobno nie ma cześci zamiennych do nabycia w ASO oslabiony.gif

Napisano

> Pomaga w początkowej fazie przestawiania sie zaczepu zamka. Z upływem

> czasu już nie pomaga.

Ma się rozumieć..

• 3 lata później...
Napisano

hahah pech chcial ze dopadlo takze i mnie co gorsza ja mam tylko otwieranie z kluczyka frown.gif stilak 2004 no i co przez 2 tygodnie tak bylo az przyszla odwilz zabralem walizeczke i poszedlem naprawiac oczywiscie po wczesniejszych godzinach spedzonych na forum i smutna mina iz pewnie bedzie mnie to kosztowalo nowy mikrostyk. objawy jakie byly? otwieralem z kluczyka uslyszalem "tyk" tak jakby bagaznik chial sie otworzyc ale ni ciortu nie ruszyl domknac nie bylo co bo wciaz zamkniety byl a czujnik wykazywal iz otwarty.... no ale dalej wlazlem do wagona od srodka i zaryzykowalem otowrzylem go awaryjnie nie mialem zadej dziurki na wkretek po lewej stronie (patrzac od srodka w strone klapy) jest mala jasna dzwigienka otworzylem te wrota "awaryjnie" i pelen obaw ze juz nie zamkne !! podnioslem do gory. Szanowni sluchacze co sie okazalo??? ze byla to mala awaria mechaniczna zamek nie odpuscil mechanicznie przy pierwszej probie zamkniecia klapy wszystko dzialalo !!! a musze dodac iz nie slyszalem trzasku zamka centralnego w klapie podczas tego "zablokowania" wszystko odzylo jak sloneczko wpadlo przez otwarte wrota smile.gif juz ponad 2 tyg i wszystko gra wiec moze te mikrostyki sa ok tylko ktos kogos chce naciagnac w warsztacie ?:) polecam wpierw zweryfikowac problem a dopiero pozniej mechaniorow smile.gif zawsze cos w kieszeni moze zostac smile.gif a to chyba wazne jest !!! pozdrowka i powodzenia!! smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.