Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy soft do 1.7 DTI

Featured Replies

Napisano

Witam,

kilka razy gdzieś ktoś pisał na forum, że podobno warto zmienić oprogramowanie w ECM na nowsze, bo podobno programiści GM wprowadzają czasem ulepszenia w sofcie i warto dać te 100 zł w ASO aby mieć najnowszy soft.

Czy ktoś ma jakieś info na temat oprogramowania do Y17DT, co było zmienione, czy były jakieś aktualizacje?

Ostatnio zauważyłem, że auto coraz bardziej zaczyna szarpać przy zdjęciu nogi z gazu, szczególnie przy małej prędkości, na biegu 1 i 2.

Czy to może być wina zawalonego EGRa? W sumie gadałem z mechanikiem i mówił że jeśli EGR będzie stał, to będzie błąd układu krytycznego (EGR podciśnieniowy).

Co o tym myślicie?

Napisano

> Witam,

> kilka razy gdzieś ktoś pisał na forum, że podobno warto zmienić

> oprogramowanie w ECM na nowsze, bo podobno programiści GM

> wprowadzają czasem ulepszenia w sofcie i warto dać te 100 zł w

> ASO aby mieć najnowszy soft.

z reguły warto, ale czasem są wyjątki, np w Vectrach C na początku produkcji z najmocniejszymi silnikami przeprogramowywali soft tak aby motor nie dawał pełnej mocy bo rozsypywały się skrzynie biegów... teraz też się rozsypują [ OIDP F32] ale to już z reguły po gwarancji więc się nikt nie przejmuje - do skrzyni nie ma części zamiennych a nowa kosztuje 18kzł...

ale wracając do tematu, myślę że można się pokusić ale czy rozwiąże to Twoje problemy ? nie sądzę bo wcześniej było dobrze, a teraz się kaszani - to nie windows wink.gif że jak pochodzi to później się wiesza, należy szukać gdzie indziej niż w sofcie,

brat

Napisano

troche OT aczkolwiek interesuje mnie czy cena w ASO jest jakos zalezna za upgrade softu czy nie. chodzi mi konkretnie o wgranie softu do z17dth 100KM z silnika chyba 120 albo cos w ten sposob. bo zdaje sie ze tylko tam soft zmienili zeby moc podoniesc.

Pozdr

Paweł

Napisano

> troche OT aczkolwiek interesuje mnie czy cena w ASO jest jakos

> zalezna za upgrade softu czy nie. chodzi mi konkretnie o wgranie

> softu do z17dth 100KM z silnika chyba 120 albo cos w ten sposob.

> bo zdaje sie ze tylko tam soft zmienili zeby moc podoniesc.

nie powinna być różna, a czy się da tego nie wiem, musiałbyś pytać w ASO jakiegoś sensownego doradcy serwisowego, np w Astrze G bardzo ładnie można było programować sterownik silnika X20XEV programem z X20XER zeby.GIFshhh.gif

brat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.