Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regulacja hamulca ręcznego PUNTO mk II

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

Chyba znowu linka hamulca ręcznego się wyciągnęła i rączka zaciąga się bardzo wysoko. Kiedyś ASO (jeszcze na gwarancji) wykonywało mi regulacje, ale nie przyjrzałem się tej operacji. Kto wie gdzie znajduje się regulacja linki hamulca ręcznego: w kabinie w tunelu czy pod samochodem? Jak taką regulację przeprowadzić we własnym zakresie? No i gdzie jest czujnik załączający kontrolkę zaciągniętego hamulca ręcznego?

pozdro

Napisano

Czujnik jest w lewarku od recznego, on sam go naciska.

Regulacja linki jest pod tylna popielniczka, na koncu tunela srodkowego.

Napisano
sprawdź mocowanie linki przy tylnych kołach, czy jest zaczepiona za tylny haczyk na belce. u mnie ten haczyk sie ułamał i linka ocierała o koło czego efektem jest zdarcie osłony do pancerza.... linkę zaczepiłem opaską do tylnej sprężyny, a ręczy się poprawił tak, że na płaskim na 1 ząbek się zaciąga zlosnik.gif
Napisano

> ... linkę zaczepiłem opaską do tylnej sprężyny, a ręczy się poprawił tak, że na płaskim na 1 ząbek się zaciąga

Na to nie wpadłem - sprężyna jest w miarę nieruchoma i bardzo stabilna smile.gif - jak będę zmieniał płyn hamulcowy, to tak zaczepię.

Napisano

> Na to nie wpadłem - sprężyna jest w miarę nieruchoma i bardzo

> stabilna - jak będę zmieniał płyn hamulcowy, to tak zaczepię.

inaczej sie nie dalo, wziąłem szeroką i grubą opaske i spiąłem za ostatni zwój od dołu - on powinien byc w miare nieruchomy. Jedna rzecz która musze poprawić - po drodze przechodzi przewód hamulcowy mi w tej chwili ta opaska sie opiera o niego i musze to inaczej ułożyć, ale robiłem to na szybko po ciemku.

Napisano
  • Autor

Dziękuję Wam za wszystkie informacje i praktyczne uwagi. Jutro sprawdzę przewody na kanale i jeśli są na swoim miejscu, to wyreguluję hamulec z kabiny.

Napisano
  • Autor

> sprawdź mocowanie linki przy tylnych kołach, czy jest zaczepiona za

> tylny haczyk na belce a ręczy

> się poprawił tak, że na płaskim na 1 ząbek się zaciąga

Przy zmianie kół na zimowe poprawiłem mocowanie linki w haczykach i ku mojemu zaskoczeniu ręczny poprawił sięna tyle, ze chyba nawet nie będę go regulował. Chyba, że przy okazji wymiany podświetlenia gniazda zaplaniczki na konsoli.

Dzięki za podpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.