Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[C15] Skończył się pierwszy bieg wycieraczki

Featured Replies

Napisano

Wycieraczka przedniej szyby mojego bosto na pierwszym biegu tylko raz trochę się podnosi i po prostu stoi w miejscu. frown.gif

Przyznaję, że tym razem zawiniło moje lenistwo oslabiony.gif, bo pamiętam, jak to się zaczęło. Kilka tygoni temu spadł mokry śnieg, a ja nie zgarnąłem go z szyby, myśląc, że wycieraczka sobie poradzi. Nie poradziła. Podniosła się o kilka stopni i powiedziała stop. Po ręcznym odgarnięciu śniegu nadal na pierwszym biegu zatrzymywała się w tej pozycji. Potem jej przeszło; po jakimś czasie znowu się to jednak pojawiło i pojawiało się coraz częściej, aż do dzisiaj. Dziś pierwszy bieg wycieraczki nie działał przez cały dzień. I już prawdopodobnie sam z siebie działać nie zacznie, więc mam pytanie: gdzie szukać usterki - w przełączniku, czy w silniku raczej?

Napisano

sorry !! ale przyczyny szukaj w przebiegu auta .....

Napisano

> silniku raczej?

to Twoje c15 to straszny zlom szukaj w przekladni i osprzecie mechanicznym wycieraczki

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> to Twoje c15 to straszny zlom

Co Ty nie powiesz hahaha.gif

Niestety, wiem o tym doskonale. beksa.gif

Podróż z Ełku w lipcu na lawecie powinna była być jego ostatnią drogą... No, ale człowiek myśli: "ech, tyle zapłaciłem, to jeszcze trochę dołożę i będę śmigać". Ja już nie dokładam. Nawet opon ani rozrządu nie zmieniam. Zawiecha przednia klekoce, układ chłodzenia nie trzyma ciśnienia, zamki porozpieprzane (ze stacyjką włącznie), o blacharce nie wspomnę; teraz jeszcze z tą wycieraczką też mówicie, że jednak samochód dowalony...

Zastanawia mnie natomiast jedno: co się musiało dziać z tym samochodem. Przecież te C15 są niezniszczalne! Na szrotach lądują bardziej zadbane egzemplarze.

Wracając do tematu - trochę popadało i zatrybił ten pierwszy bieg; oczywiście, po jakimś czasie przestał. IMVHO, coś z elektryką.

Napisano

Nie ma rzeczy niezniszczalnych, małe dzieci ciągle udowadniają mi, ze w ich rękach wszystko sie psuje zlosnik.gif

Wracajac do tematu, moze sterownik wycieraczke jest przy silniku ( np. w punto 1 ) zdejmij wycieraczki i podszybie i sprawdz kostki. Jak nie ma tam sterownika to moze owe kostki sa zawilgocone zasniedziale itp.

Wymien przekaznik od wycieraczek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.