Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trzęsie budą i kierownicą w okolicach 70km/h

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem tak jak w temacie, w okolicach 70km/h trzęsie mi budą i kierownicą. Tak prawdę mówiąc trzęsie od 50 do 90km/h ale przy 70 i jeździe na luzie najbardziej to czuć. Miałem ostatnio zmieniane oponki (w piątek) i było ok, zrobiłem jakieś 150km i wczoraj rano na równej drodze poczułem jakbym zaczął jechać po nierówno ułożonej kostce brukowej... Pojechałem na wszelki wypadek na wyważenie kół i powiedzieli, że wyważone są dobrze z tym że jedna oponka mi latała lekko na boki ale powiedzieli, że to wina felgi i nie powinno w niczym przeszkadzać... Poza tym miałem ostatnio wymieniany sworzeń wahacza i rozbierany przegub bo osłona gumowa była uszkodzona. Nie wiem czy to ma związek ale lepiej napisać więcej... Macie jakiś pomysł co sprawdzić ?

Napisano

Przerabiałem to już: mój temat

Ale ogólnie, nie wiem co jest, nadal to mam pomimo nawet nowych felg.

Napisano
  • Autor

Ja sie zastanawiam na razie nad amorkami. Poprzednie oponki były wyjeżdżone i tak jakby miękkie te są twarde, czuć to np na dziurach i torach. Może amorki dostają teraz bardziej po d*pie a maja jeszcze znaczek GM. Więc pewnie do najświeższych nie należą... Jutro będę u mechanika to pogadam z nim na ten temat.

Napisano

Ja też tak myślałem, wymieniłem wszystkie, zmieniłem felgi, wyważałem u kilku fachowców, kilku tez sprawdzało opony czy są w porządku a pomiędzy 60 a 80km/h głównie na luzie auto podskakuje aż strach. Przy wysokich prędkościach jest idealnie, nie ma problemu. Ja ostro zastanawiam się nad przegubem albo półosią. Po pewnym czasie zacząłem sobie kojarzyć, że problem zaczął występować jak sobie na parkingu poszalałem ostro wchodząc w zakręty i właśnie nie wiem czy po tym czasie nie zaczęły się moje problemy, mogłem wtedy załatwić przegub, chociaż nie słychać aby pykał lub innych objawów, ale to nie znaczy że jest ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.