Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gościnnie - problemy z zasilaniem CC700.

Featured Replies

Napisano

Szwagierka posiada Cinquecento 700 z katalizatorem i elektronicznie sterowanym gaźnikiem.

Wczoraj nie mogła odpalić samochodu, okazało się, że zalany.

Wykręciłem świece, które były czarne, mokre i pełne nagaru, a świece były niedawno założone nowe.

Po wyczyszczeniu samochód odpalił.

Od początku jak kupiła ten samochód są problemy z pracą silnika.

Spaliny śmierdzą niespalonym paliwem, jak się na postoju gazuje to leci czarny dym prawie jak w starym Jelczu, silnik ma wysokie wolne obroty, po wyłączeniu ssania podczas gdy zmienia się biegi to silnik na chwilę się zadławi i dopiero po tej chwili załapie i samochód jedzie.

Wcześniej samochód bez problemu rozpędził się na autostradzie do 130km/h, teraz prędkość nie przekracza 110km/h, a czasem nawet 100km/h to wyczyn.

Gdzie tkwi problem?

Co mam sprawdzić, wymienić, podkręcić, wyczyścić by silnik pracował normalnie i mniej palił?

Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi.

Napisano

Może przewody WN? Czujnik położenia wału? Mi się przepalił przewód do niego to miałem jaja podobne

Napisano

wiatam. miałem ten gaźnik w swoim bolidzie:P tez miałem rózne przygody. i zawsze po wymienieniu wszystkich wężyków podciśnienia dobrze działał. raz na rok wymieniałem węźki i było git.. ale ostatnio nic to nie pomogło, silnik stracił wolne obr. akurat dobrze sie składało i kumpel miał na częsci 700 i kupiłem fosa:D po regulacjach nie ten samochód: równa praca, spalanie trasa 4.5l, przyspieszenie lepsze, oraz prędkosc max podniosła sie ze 130 na 145. takze radzę zmienic na fosa lub webera i problem z głowy:D wydatek dość drogi ok. 400zł po regeneracji. ja dałem 100zł ale od kumpla i musiałem sam przeprowadzic regeneracje.

Napisano

Witam. Sprawdź czy czujnik trójdrożny jest sprawny tzn. czy czasem nie jest ułamany. Wygląda jak termometr wkręcony w głowicę i wychodzą z niego trzy wężyki.Jest on odpowiedzialny za rozruch zimnego silnika, a później za wolne obroty bo jak się silnik nagrzeje to przesuwa on odpowiedni siłownik wzbogacania mieszanki i jeśli tego nie zrobi to może zalewać silnik. Może być również zawór iglicowy w gaźniku który wkręcony jest w bok od strony serwa(kabelki przełamane). Może czujnik położenia wału korbowego(przełamane kable).Podpowiadam miejsca, które znam z autopsji i które daja właśnie takie objawy jak twoje.Trochę się z tym męczyłem(ciężko znaleźć przyczynę) ale po wymianie jak ręką odjął. Powodzenia w szukaniu i daj znać jak znajdziesz przyczynę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.