Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PROBLEM z instalacja LPG

Featured Replies

Napisano

Witam:

Mam problem z inst LPG. Domyslam sie ze chodzi tu glownie o centralke gazu poniewaz gdy dogrzeje auto na benzynie po czym przejde na gaz i pojezdze 50 km czasem 80 to centralka samoisnie przelacza sie z gazu na benzyne i na odwrot z benzyny na gaz nawet bedac na luzie stojac na skrzyzowaniu. Zachowuje sie ona jakbymiala zwarcie poniewaz czasem tak glupieje ze potrafi 4krotnie sie bez przerwy przelaczac. Gaz ustawiony jest na przelaczanie sie powyzej 2500 obr. Czasem nawet gdy odpale go i jest on ustawiony na automatycznie przelaczanie sie NIE dodajac gazu, przyciskam palcem wtyczke z tylu centralki to przelacza sie na gaz i szybko na benzyne poczym znow na gaz. Mial moze ktos podobne problemy? Czy to tylko wina centralki? LEpiej kupic nowa centralke i zalozyc samemu? moze lepiej jechac do gaziarza? prosze o pomoc bo ja sie na tym nie znam. Instalacja jest ta najzwyklejsza z silnikiem krokowym a auto to DAewoo lanos 1.5 8v 98 r. Czekam na odp.

Napisano

Coś w centralce nie łączy ewidentnie skoro reaguje przełączaniem na "naciski z zewnątrz" hehe.gif

Możliwy jeszcze przypadek urwania kabelka we wtyczce.

Jeśli się nie znasz na elektryce to wizyta u gazownika by się przydała.

Napisano
hmm.gifalbo może lepiej u elektryka, bo gazownik to najczęściej mechanik i na elektryce się średnio zna (oczywiście nie każdy)
Napisano

wyciągnij wtyczkę skontroluj stan złącz i ewentualnie przeczyść

Napisano

Posprawdzaj podłączenia elektryczne > szczególnie masę i sygnałowy ( impulsowy )od cewki zapłonowej ( lub w niektórych przypadkach -obrotomierza).

Napisano

Najbardziej prawdopodobne dla mnie to to że pin zasilający centralki może korodować (wilgoć w komorze) i co jakiś czas przełącza,

Przynajmniej u mnie tak było, przelutowanie pina płytki centralki pomogło i jak ręka odjoł, jesli nie idzie bo korozja zjadła płytkę to można na stałe przelutować zasilanie płytki.

Pozdrawiam

Napisano

> wyciągnij wtyczkę skontroluj stan złącz i ewentualnie przeczyść

Autronic AL-700 ?

Jak to Autronic to może to i pomoże, ale na krótko. Rozwiazaniem jest zbocznikowanie złacza "+" i masy sterownika gazu. Głownie masy.

Autronic ma to do siebie (z moich doswiadczen) ze złacze może i ładnie wygląda ale nie laczy dobrze. Cwiczyłem spray Kontakt ale bez efektu. Tam jest coś miękkiego w złaczach i odgina się nie spreżynując.

Napisano
  • Autor

Kurcze teraz kolejny problem. Polutowalem ja i dzialalo przez tydzien zaledwie, natomiast teraz zaczal dziwnie sie zachowywac, raz trzyma go na wyzszych obrotach ok 1500 a czasem spada nizej i lekko sie dlawi co prowadzi do nierownomiernej pracy silnika i przygasania. Nic mam zamiar jechac z nim do gazownika bo ja juz sily nie mam do tego gazu bo na benzynce smiga jak rakieta. frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.