Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maxxis M8090

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś miał do czynienia z takimi oponami? Czy są one cokolwiek warte? zlosnik.gif

Napisano

> Czy ktoś miał do czynienia z takimi oponami? Czy są one cokolwiek

> warte?

Tak...starlem do zera komplet Maxxisow Creepy Crawler czyli wlsnie M8090. Swietne opony....ale tylko i wylacznie w teren ze wzgledu na diagonalna konstrukcje - Opony niewywazalne!!! Jedyne co zadzialalo i poprawilo troche ich wywazenie to proszek do wywazania i kulki do airsoftu wsypane do wnetrza opony. Zwykle ciezarki na felgach nic nie dawaly. Opony po kilkugodzinnym postoju robily sie plaskie w miejscu w ktorym dotykaly podloza...i pozostawaly plaskie do momentu rozgrzania opony - czyli pierwsze 10 minut jazdy to jazda na kwadratowych kolach grinser006.gif

W terenie bezbledne zarowno na skalach jak i w blocie- w zasadzie nie do przebicia i rozerwania...mozna w teren smialo bez zapasu jezdzic. Warunkiem ich dobrej pracy jest bardzo male cisnienie - ja jezdzilem na 0.2-0.4 atmosfery...w przeciwnym razie nie beda pracowac ich boki a co za tym idzie opony nie beda sie oczyszczac. ( czesto na zdjeciach widac ze opony maja bardziej wytarty srode bo ludzie niestety jezdza na nich a zbyt wysokim cisnieniu)

Jesli zdecydujesz sie przejechac na nich na asfalcie to tez trzeba jezdzic ze stosunkowo niskim cisnieniem bo inaczej zetra sie po srodku...ja jezdzilem z 1 atmosfera!!! yikes.gif. Na asfalcie masakra...przy 60 milach na godzine opony odrywaly sie od asfaltu bo tak wibrowaly...do tego halas konkretny.

Przejezdzilem na nich okolo 20k mil i starly sie do zera.

Podsumowujac - doskonala opona w teren pod warunkiem ze auto na zawody i inne upalanie w terenie jest transportowane na lawecie. Na asfalcie masakra.

Tak wygladaly na moim zlomie:

img1482im3.jpg

img1029qc9.jpg

img2694fe6.jpg

img2815bi9.jpg

img1761xj3.jpg

Napisano

Fajne fotki smile.gif ale nie ma opon które robią zarąbiście na skałach i w błocie, bo to dwa różne tereny. To tak jakby sportowa wersja ciągnika siodłowego grinser006.gif

Napisano

> Fajne fotki ale nie ma opon które robią zarąbiście na skałach i w

> błocie, bo to dwa różne tereny.

Owszem tereny rozne ale jest pare opon ktore sprawdzaja sie w obu przypadkach np. omawiany maxxis CC, BFG KX, Boggery, Pitbull Rocker i pare innych

Napisano
  • Autor

> Tak...starlem do zera komplet Maxxisow Creepy Crawler czyli wlsnie

> M8090. Swietne opony....ale tylko i wylacznie w teren ze wzgledu

> na diagonalna konstrukcje

To wiem - mnie od jakiegoś czasu chodzi po głowie osobny komplet kół do jazdy po kamienistych dróżkach. Nie jest to może jakiś bardzo trudny teren, ale w oponach AT zdarzyło mi się już kilka razy uszkodzić bark na kamieniach, a raz opona po prostu spadła z felgi. Akurat ten model Maxxis mogę dostać w rozliczeniu za pewną przysługę, więc chciałem się upewnić, czy warto. Do tego planowałem jeszcze poszukać jakichś felg z beadlockami i trzymać sobie taki komplecik na specjalne okazje biglaugh.gif

> Podsumowujac - doskonala opona w teren pod warunkiem ze auto na

> zawody i inne upalanie w terenie jest transportowane na lawecie.

Ja mam "teren" 100 metrów od bramy posesji, więc tym się nie martwię. ok.gifcool.gif

> Tak wygladaly na moim zlomie:

Aż tak ekstremalnych warunków jak na niektórych z tych zdjęc nie przewiduję icon_eek.gifzlosnik.gif

Napisano

> Owszem tereny rozne ale jest pare opon ktore sprawdzaja sie w obu

> przypadkach np. omawiany maxxis CC, BFG KX, Boggery, Pitbull

> Rocker i pare innych

W błocie to tylko simex robi, reszta to udaje grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.