Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.1mpi nie chce odpalić :(

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem z moim sejakiem, dzisiaj mi sie zepsuł i został sholowany do domu na lince. Nie wiem co sie stało jechałem i nagle zgasł w czasie jazdy i tyle i już nie mogłem go odpalić, wcześniej jeszcze zauważyłem że od czasu do czasu falowały mi obroty. jak myślicie co to może być? mapsensor padł? frown.gif

Napisano
  • Autor

> iskra jest?

niestety nie wiem, nie sprawdzałem i sie przyznaje że nie wiem za bardzo jak to sprawdzić hmm.gif

Napisano

wykreć swiece przyciśnij do bloku gwintem świecy, a ktoś niech zakręci rozrusznikiem

Napisano
  • Autor

> wykreć swiece przyciśnij do bloku gwintem świecy, a ktoś niech

> zakręci rozrusznikiem

ok.gif jutro sprawdze bo nie ma nikogo w domu i nie ma kto zakręcić. jeśli by nie było na wszystkich świecach to może czujnik położenia wału mógł paść? hmm.gif

Napisano

co by nie wykrecać wszystkich świec to podlacz ta wykrecona do drugiej cewki i bedziesz wiedzial czy na wszystkich nie ma iskry

Napisano

> co by nie wykrecać wszystkich świec to podlacz ta wykrecona do

> drugiej cewki i bedziesz wiedzial czy na wszystkich nie ma iskry

A po co w ogole wykrecac swiece? Wystarczy zdjac przewod wlozyc kawalek metalowego preta, albo metalowy wyjmowany srodek srubekreta plasko-krzyzakowego w fajke i zblizyc do masy.

Napisano

co kto lubi, ja nie lubie jak mnie prąd kopie, a prawdopodobieństwo większe wink.gif

Napisano

> co kto lubi, ja nie lubie jak mnie prąd kopie, a prawdopodobieństwo

> większe

Takie samo jak trzymanie przewodu WN przy pracujacym silniku, czyli zadne, jesli przewody sa zdrowe.

Napisano

no ale niech no ta końcówka nie załapie masy to przez kogo pójdzie prądzik??

Napisano

> no ale niech no ta końcówka nie załapie masy to przez kogo pójdzie

> prądzik??

Nie rozmawiajmy o amatorce prosze rotfl.gif

W ten sposob mozna powiedziec, ze mlotkiem sie mozna uderzyc w czolo i bedzie niehalo grinser006.gif

Napisano

wkładanie czegoś innego niż swieca w fajke też troche zalatuje amatorką ...

Napisano

> wkładanie czegoś innego niż swieca w fajke też troche zalatuje

> amatorką ...

Bez przesady - akurat trzpien tego wyjmowanego srbokreta idealnie na ciasno wchodzi w fajke cc/sc/punto. Do sprawdzenia obecnosci iskry jest w zupelnosci wystarczajacy.

Napisano
  • Autor

> Bez przesady - akurat trzpien tego wyjmowanego srbokreta idealnie na

> ciasno wchodzi w fajke cc/sc/punto. Do sprawdzenia obecnosci

> iskry jest w zupelnosci wystarczajacy.

miałem zapasowa świece żeby nie wykręcać. iskra jest, rozrząd też cały, pompa paliwowa pompuje, ale nie wiem czy wtryski działają niewiem.gif wszystko wydaje sie działać normalnie, ale auto nadal nie odpala. posprawdzam wszystkie bezpieczniki bo podejrzewam że może wtryski nie działaja. szkoda że nie mam interfejsdo kompa bo bym sprawdził czy nie wystąpił jakiś błąd, ale przy kręceniu rozrusznikiem chyba nie pali się check, zreszta już nawet nie pamiętam hmm.gif

auto ma instalacje gazową stag 300 i właśnie podczas jazdy na gazie zgasł ale na benzynie też nie daje sie odpalić i stąd myśle że może właśnie te wtryski bo czytałem w instrukcji że stag czyta czasy wtrysku benzyny i na tej podstawie otwiera wtryski gazowe przemnażając czas otwarcia przez liczbe nazywaną mnożnikiem hmm.gif

tylko jak to sprawdzić te wtryski ?

Napisano

> miałem zapasowa świece żeby nie wykręcać. iskra jest

ale na zapasowej swiecy, a jak jest na tej wkreconej?

skad wiesz jak wygladaja jej elektrody?

Napisano
  • Autor

> ale na zapasowej swiecy, a jak jest na tej wkreconej?

> skad wiesz jak wygladaja jej elektrody?

świece były wymieniane ok 9tys kilometrów temu, ale i tak je wymontuje jeszcze żeby sprawdzić. zapomniałem dodać że rozładował mi się aku do zera praktycznie przez noc, więc wszystko wskazuje na to że jest jakieś zwarcie w instalacji frown.gif może będę miał na podmianę kompa z innego seja, tylko nie wiem czy jak przełoże sam komp czy mi zagada, czy nie będę musiał przełożyć tej centralki immo razem ze stacyjką??? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> wyciągnij jednego z kolektora i zobacz czy "sika"

icon_eek.gif e to chyba trzeba całą listwe wymontować, no bo jak jednego można wyjąć ? to będzie dziura i sie paliwo wyleje

Napisano
  • Autor

> nom całą

sprawdziłem dziś i coś tam leci ale mało...

Napisano

> sprawdziłem dziś i coś tam leci ale mało...

jutro jade do przemyśla jak chcesz to wpadne i sie zobaczy co mu jest

Napisano
  • Autor

> jutro jade do przemyśla jak chcesz to wpadne i sie zobaczy co mu jest

byłbym wdzięczny bow.gif

Napisano
  • Autor

> priv

autko ożyło od wczoraj już jeździ;] chciałem podziękować koledze Marcinowi za pomoc, bo sam nie posiadam narzędzi i raczej na 100% nie dałbym rady tego zdiagnozować i naprawić 20.GIF

Napisano

> autko ożyło od wczoraj już jeździ;] chciałem podziękować koledze

> Marcinowi za pomoc, bo sam nie posiadam narzędzi i raczej na

> 100% nie dałbym rady tego zdiagnozować i naprawić

i co bylo?

Napisano
  • Autor

> i co bylo?

kabel od mapsensora sie przerwał w środku i nie stykało a izolacja była cała i nic nie było widać wink.gif

Napisano

> autko ożyło od wczoraj już jeździ;] chciałem podziękować koledze

> Marcinowi za pomoc, bo sam nie posiadam narzędzi i raczej na

> 100% nie dałbym rady tego zdiagnozować i naprawić

spoko drobiazg, chętnie pomoge jeśli umiem zlosnik.gif ale te wtryski mi sie nie podobają bo puszczają paliwo, pierwszy raz się z takim czymś spotkałem i nie wiem czy wszystkie auta tak mają czy tylko u Ciebie hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.