Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapala jakbym korbą palił

Featured Replies

Napisano

Witam.

Co zimę wraca mi taki oto objaw czasem ale nie często, jak zapalam auto dosłownie wkręca się rozrusznikiem na obroty i zaskakuje po 5. Po prostu mam odgłos jakby sie silnik rozkręcał:-)) Co to moze być?? Najczęśćiej pali od kopa a czasem musze potrzymac rozrusznik aby sie wkręcił bo bardzo słabo wkręcają sie obroty i potrafi zgasnąć a jak potrzymam kluczyk na rozruszniku to po ok. 5 obrotach tyra normalnie:-)). Macie jakies propozycje??

Napisano

pod kompa był podpięty ?

ja bym wystartował od tego

a rzeczy moze byc wiele

czujnik temp

sonda lambda

kable świece

filtr paliwa

pompa ...

zacznij od kompa smile.gif

Napisano

Mam to samo. Moze pompa, moze ktorys z czujnikow... Daj znac jak rozwiklasz problem

Napisano

> Mam to samo. Moze pompa, moze ktorys z czujnikow... Daj znac jak

> rozwiklasz problem

z czujników to bym stawiał na temperaturę bo niby dlaczego zima gorzej ma pompa chodzic

hmm.gif

Napisano

U mnie zapala slabo niezaleznie od temp zew.

Napisano

i u mnie podobnie jest...przyczyna nieznana

Napisano

u mnie zawsze tak bylo juz od kiedy go urzytkuje czyli jakies 5 lat problem ani nie znika ani sie nie nasila myslalem ze TTTM ale chyba nie konicznie biglaugh.gif mi to nie przeszkadza tymbardziej ze przewaznie za 3 obrotem odpali jednak BOSCH t zlo wink.gif

aha przyczyna napewno nie w lambdzie ani w czujniku temp to odpada na bank podejzewam ze to najprawdopodobniej autoadaptacja przy odpalaniu jakies zle parametry mieszanki

Napisano

kurde cicho tam zlosnik.gif bo znowu nas (uzytkownikow 1,4 12V) obsmaruja w innym temacie zlosnik.gif a tu jak na zlosc same 1,4 sie wypowiadaja ech

Napisano
  • Autor

> pod kompa był podpięty ?

Był podpinany, jest co chwile tak dla sprawdzania:-)) łapie blędy bo od gazu zawsze będzie łapał ale nie groxne:-)). Co do takiego odpalania to tez mi nie przeszkadza ale zima objawy są bardziej powtarzające się bo latem znikome. Zastanawiam sie czy to nie wina pompy paliwa? Czy może na gazie jak sie konczy jazde to potem mniej paliwa i może słabsze paliwo w przewodach zaczym pompa zacznie dawać cała moc??

Napisano
  • Autor

> spr. filtry

wszystie juz wymienialem poza paliwowym, nie wiadomo jak poprzedni własciciel a auto ma juz 112 tys??

Napisano

> kurde cicho tam bo znowu nas (uzytkownikow 1,4 12V) obsmaruja w

> innym temacie a tu jak na zlosc same 1,4 sie wypowiadaja ech

a cos myslal ze to ferrari hehe.gif.to jedencztery-padaka jakich malo palacz.gif

Napisano

Qrka, chyba zdejme emblemad znad kierunkowskazow z napisem 1,4 12V zlosnik.gif

Napisano

> Był podpinany, jest co chwile tak dla sprawdzania:-)) łapie blędy bo

> od gazu zawsze będzie łapał ale nie groxne:-)). Co do takiego

> odpalania to tez mi nie przeszkadza ale zima objawy są bardziej

> powtarzające się bo latem znikome. Zastanawiam sie czy to nie

> wina pompy paliwa? Czy może na gazie jak sie konczy jazde to

> potem mniej paliwa i może słabsze paliwo w przewodach zaczym

> pompa zacznie dawać cała moc??

Jak go podpinasz pod kompa to zrób to na zimnym silniku i zobacz jaką Ci pokazyje temp bo może być jednak że czujniczek smile.gif

Np temp silnika jest 0 a czujnik pokazuje 35 smile.gif

To pogorszenie zima coś mi nie pasuje do pompy

hmm.gif

Napisano

Czekaj, czekaj... Przypomnial mi sie jeden dawny przypadek kacikowicza. Mial dokladnie tak samo. Okazalo sie, ze elektrozawor a dokladnie uszczelka w zaworze instalacji gazowej przepuszczala gazik. Przy odpalaniu po dluzszym postoju dolot wypelniony byl gazem. Do momentu przepchniecia silnika calego gaziku i odetchniecia powietrzem nie dalo sie go odpalic. U Ciebie jak i u mnie moze byc dokladnie to samo ok.gif

Napisano

> Czekaj, czekaj... Przypomnial mi sie jeden dawny przypadek

> kacikowicza. Mial dokladnie tak samo. Okazalo sie, ze

> elektrozawor a dokladnie uszczelka w zaworze instalacji gazowej

> przepuszczala gazik. Przy odpalaniu po dluzszym postoju dolot

> wypelniony byl gazem. Do momentu przepchniecia silnika calego

> gaziku i odetchniecia powietrzem nie dalo sie go odpalic. U

> Ciebie jak i u mnie moze byc dokladnie to samo

kurde to do mnie o tym ktos pisal jakis czas temu a nie wspomnialem wam o tym.mialem ostatnio przypadlosc gasniecia silnika podczas jazdy na gazie-robil buuuuu-i koniec zero mocy.dzwonilem do gaziarza i powiedzial zeby se przeczyscic zawory przy reduktorze gazu ewentualnie wyjac jeden na probe z tej niebieskiej cewki.rozebralem przeczyscilem i pomoglo-juz nie gasnie.niestety problem nie zniknal frown.gif nadal slabo odpala...ale sprobowac nie zaszkodzi-wyczysccie sobie te zawory moze pomoze niewiem.gif

Napisano

Hmm, lepiej od razu zmienic uszczelki...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.