Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klamka się popsuła temu FIAT'u....

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie.

Mam problem z otworzeniem drzwi po stronie kierowcy w 3D.

Klamka "lata" luźno od zewnątrz i w żaden sposób nie oddziałuje na rygle zamka. Co gorsze, od wewnątrz też nie mogę otworzyć drzwi, pomimo, iż klamka wewnętrzna "pracuje" jak należy.

Auto nie było myte, więc kwestia zamarznięcia wody wewnątrz itp. jest poza tematem.

Centralny działa, tj. zamyka i otwiera rygle. Z kluczyka ta sama sytuacja.

Brak jakiejkolwiek reakcji na możliwość otworzenia drzwi z klamek wew. i zew. wrrr.gif

Martwi mnie dodatkowo właśnie ta niemożność otworzenia drzwi od wewnątrz, bo jak teraz rozebrać boczek drzwi do naprawy itd?!

Może ktoś już z użytkowników STILO spotkał się z takim syfem i ma jakieś patenty?

Dzięki za wszelkie sugestie i pomoc.

Pzdr!

Napisano

> Mam problem z otworzeniem drzwi po stronie kierowcy w 3D.

> Klamka "lata" luźno od zewnątrz i w żaden sposób nie oddziałuje na rygle

Przerabiałem to kilka razy. Wygląda to na zacięcie linki w pancerzu. Nie wiadomo tylko, czy na skutek mrozu, czy korozję wewnątrz linki. Jeśli mróz ( woda w pancerzu może być ze skroplenia, jeśli nie był w pancerz wpuszczony chociaż WD-40), auto do ciepłego garażu, lub "farelka" do środka i powinno puścić. Jeśli już korozja - kłopot. Zdjąć tapicerkę i aluminiową przegrodę wyjąć z zamkiem, wymienić linkę. Zamek w Stilo jest tak skonstruowany, że jak się odciągnie klamką linkę i ona nie wróci na miejsce (słaba sprężyna wewnątrz zamka), rygiel sie nie zazębi i zamek pozostanie zablokowany. Przyczyny mogą być też inne jak np. rozłączenie się cięgna. Spróbuj rozgrzać, jeśli nie pomoże, pogadamy. Powodzenia.

PS. Nadchodzą mrozy i drzwiczki Stilonków dadzą się niektórym we znaki.

Napisano

> PS. Nadchodzą mrozy i drzwiczki Stilonków dadzą się niektórym we

> znaki.

Jako że dzisiaj nie jeździłem, to poszedłem sprawdzić padake zlosnik.gif

Od strony kierowcy wsio ok, od pasażera klamka przymarzła na amen, ale całe szczęście od środka się otwiera. Gdzie się dało napsikałem WD40 (od razu lżej sie drzwi zamykają), a z ruszeniem nieszczęsnej klamki poczekam na dłuższą jazdę to może odtaje po nagrzaniu auta crazy.gif

Napisano

ja sie mordowalem ostatnio z prawa klamka. Winowajca byla grudka lodu/sniegu ktora utkwila w zewn. klamce. Suszarka i grzejesz drzwi zeby wszystko puscilo. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.