Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ABS brzęczy

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od jakiegos czasu coraz bardziej "brzęczy" mi coś jak hamuje i załącza sie ABS. Na początku troche tylko ostatnio chyba coraz bardziej co to moze byc?? w ogóle mam wrażenie, że ten cały abs coś za bardzo czuły jest i sie za szybko włącza chyba, że ja jakiś głupi już jestem...w każdym bądź razie jak tylko zaskoczy - teraz jak ślisko to non-stop prawie przy hamowaniu na śniegu - i brzęczy tak jakby jakaś sprężyna czy coś...oświecić mnie po proszę;)

Napisano

To normalne że "brzęczy" , kiedy redukuje ciśnienie w układzie .

Poza tym ostatnio jakoś bardziej jest ślisko niż z tydzień temu więc ma prawo tak działać wink.gif

A zimówki masz z dobrym bieżnikiem , nie za stare ?

Napisano
  • Autor

Zimówki są drugi sezon także stan b.dobry. W innych samochodach co miałem okazję jechać z abs-em nie brzęczało tak tylko słychać było takie jakby stukanie czy turgotanie nie wiem jak to określić zlosnik.gif a tutaj po prostu miałem wrażenie jakby jakaś stara sprężyna mi jęczała gdzieś spod machy... wink.gif ale skoro wszystko ok to dobrze dzięki za odpowiedź. A tak w ogóle to abs działa mi na nerwy pewniej sie czuje jeżdząc 206 tam nie mam absu i dużo sprawniej mi się hamuje nawet na takiej lodówce jaką teraz mamy. Kwestia gustu może cool.gif

Napisano

Tez mam dzwiek a'la sprezyna gdy dziala ABS. Wkurza mnie to troche no ale... Zmienie zimowki na nowe (jestem w trakcie) i zobacze jak to bedzie wygladalo.

Ogolnie - na kiepskiej nawierzchni lepiej sie hamuje bez ABS. Na sniegu totalna porazka choc auto jest sterowalne.

Napisano

> W innych samochodach co miałem okazję j

> jechać z abs-em nie brzęczało tak tylko słychać

> było takie jakby stukanie czy turgotanie

Nie ma co porównywać tego słuchowo z innymi autami - w każdym ABS wydaje inny dźwięk choć sprawnie działa ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ogolnie - na kiepskiej nawierzchni lepiej sie hamuje bez ABS. Na

> sniegu totalna porazka choc auto jest sterowalne.

Trochę będzie offtopic ale temat ABS-u jest trzymany wink.gif Na kiepskiej nawierzchni (pofalowany asfalt np) to jak kaplica... a odnośnie sterowności to powiem Ci tak: ostatnio nudziło mi się chyba, wracałem z miasta wieczorem pusta droga oczywiście biała i próbowałem owej sterowalności. Hamulec podłoga i próbuje skręcać - efekt znikomy grinser006.gif ledwo coś tam zmieniał kierunek jazdy. Może na nawierzchni po deszczu czy coś takiego..ale jak ekstremalnie śliska to nie pomaga praktycznie nic. Daje 99%, że w przypadku koneiczności nagłego manewru jednocześnie hamując manewr unikający by miał prawo nie wyjść wink.gif

a ostatnio jak nas nawiedziła zima to czasem zastanawiam się czy próbować hamować dalej czy zgasić silnik, wystawić noge przez drzwi czy wyskoczyć hmm.gif

Ad. Iron - pewnie masz racje ale dzięki, że mnie pouczyłeś i przynajmniej spokojny jestem. Ale dźwięk wkurza bo ma się wrażenie jakby coś sie sypało tongue.gif taki tandetny w ciul

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.