Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klimatyzacja w zimie przy sporych mrozach

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich,

Posiadam w swoim Stilonie klimę manualną i chciałem się poradzić jak powinna ona funkcjonować w zimie, czy bardzo ujemne temperatury mogą ją unieruchomić? Otóż w książce od auta jest napisane, że powinno się ją w okresie zimowym włączać raz w miesiącu na około 10 minut. Tak też staram się robić. Przy okazji szybciej para schodzi z szyb. Oczywiście temp. ustawiona na czerwonym, bo tutaj nie o chłodzenie chodzi;) Ostatnio jednak przy giga mrozach nie zawsze się ona włączy, co zaobserwowałem po obrotach silnika i nie włączającym się wentylatorze na chłodnicy. Czy tak powinno być czy cuś się zwyczajnie popsuło. Proszę mnie uświadomić, bo może o czymś nie wiem confused.gif Mam nadzieje, że to przez mrozy i po ich ustąpieniu wszystko wróci do normy. Dodam, że śnieżynka się zapala i przekaźnik pyka, jak wcześniej. Pozdrawiam

Napisano

Ja w automatycznej klimie, mogę zapomnieć o odpaleniu przy takich temperaturach

Napisano

Klimatyzacja jest tak ustawiona że poniżej +5st C NIE ZAŁĄCZY SIĘ.Bo inaczej by zamarzła.

Napisano
  • Autor

Serdecznie dziękuję za pomoc. Rzeczywiście wczoraj zuważyłem, że się klima załączyła i ruszyłem w trasę. Gdy dojechałem na miejsce już chyba była wyłączona, gdyż po wciśnięciu śnieżynki nie zaobserwowałem żadnej reakcji, tak więc chyba się wyłączyla automatycznie w trakcie jazdy, albo popsuła... grinser006.gif

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki;)

Napisano

> Klimatyzacja jest tak ustawiona że poniżej +5st C NIE ZAŁĄCZY SIĘ.Bo

> inaczej by zamarzła.

Nie wiem czy by zamarzła ??? ale na pewno sie nie załącza ....i to jest fakt ... podświetlenie na "śnieżynce " nie oznacza ze chodzi kompresor ...

Napisano

> Nie wiem czy by zamarzła ??? ale na pewno sie nie załącza ....i to

> jest fakt ... podświetlenie na "śnieżynce " nie oznacza ze

> chodzi kompresor ...

2 dni temu przy -13 stopniach po przyciśnięciu śnieżynki wyraźnie było widać, że klima się włącza (po obrotach silnika). Nie zamarzła. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 2 dni temu przy -13 stopniach po przyciśnięciu śnieżynki wyraźnie

> było widać, że klima się włącza (po obrotach silnika). Nie

> zamarzła.

Moja dziś przy -1.5 też się załączyła. Także moje obawy, co do popsucia zostały rozwiane wink.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.