Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

assistance benefia

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jaka jest mniej wiecej cena assistance w Benefii? Czy moze warto z jakiejs innej firmy skorzystac? OC mam juz w benefii.

Napisano

> Ale assistance? a nie AC? Ale po co Ci samo assistance?

sporo jest powodow by miec assistance - szczegolnie jezeli jest mocno rozbudowany - generalneiokreslilbym potrzebe jako - by miec spokojna glowe pod wzgledem nieprzewidzianych zdarzen jakie moga nastapic w czasie podrozy o harakterze awaryjnym a nie kolizyjnym czyli np:

pomoc drogowa - naprawa, holowanie

pomoc medyczna

wysylka czesci zamiennych

ogranizownaie powrotu w przypadku braku mozliwosci naprawy "od reki" lub tez zapewnienei noclegu

zapewnienei samochodu zastepczego... i wiele innych

sam zawsze wybieram ubezpieczenie oc, ac wariant maks oraz assistance wariant maks ale jezeli komus nie zalezy na ac to assistance w dobrym wariancie tez jest bardzo rozsadnym wyborem

Napisano
  • Autor

zawsze mialem assistance i nigdy nie bylo potrzebne. w tym roku nie kupilem i 2 razy by sie przydalo. raz w polsce, raz za granica. za pare dni dalsza wycieczka i nie chce znowu placic kilkaset euro za holowanie samochodu jakby znowu cos sie stalo.

Napisano

Szczerze to ja słyszałem opinie że w PZU jest dobry assistance. Niestety myślę że musisz podrukować sobie ogólne warunki ubezpieczenia assistance kilku firm i postudiować sobie w domu.. A tak z ciekawości, bo napisałeś że za granicą by się przydało, mógłbyś to rozwinąć, bo też wybieram się za granicę i chciałbym się dowiedzieć co się może przytrafić. Pozdr

Napisano
  • Autor

w Czechach mialem taka historię, że przy 170 km/h na autostradzie rozerwalo mi oponę na 2 cześci:)

Boczki zostaly na feldze a reszta poleciala gdzies daleko w krzaki. Co dziwne w miarę normalnie sie auto zatrzymało. Może dlatego ze jak zorientowalem sie ze jade na feldze to nie wcisnalem hamulca zbyt mocno tylko w miare delikatnie zaczalem zwalniać. Miałem jedną srubę zabezpieczającą i... gwint sie wyrobił wiec nei bylem w stanie sam odkrecic. Zadzwonilem na assistance benefii i mi wezwali pomoc drogowa. Przyjechali po pol godziny, kolejne pol godziny probowali odkrecic no i sie poddali. Wezwali lawete i zawiezli mnie do jakiegos zakładu. Tam z tym walczyli z 1,5 godziny po czym mnie skasowali na 200 euro. Byla wtedy juz gdzies 2 w nocy no i mozna bylo jechac dalej czyli na poludnie Chorwacji. gdybym mial assistance mialbym to za darmo.

W Polsce też mi sie bardzo ciekawe rzeczy działy w tym roku:)

Tak ze na braku assistance jestem w tym roku jakies 1500zl w plecy, jak nie lepiej nawet smile.gif

Napisano

> Witam.

> Jaka jest mniej wiecej cena assistance w Benefii? Czy moze warto z

> jakiejs innej firmy skorzystac? OC mam juz w benefii.

płacę 85 zł za pelny pakiet assistance z tym, że mam jeszcze OC, AC, NW i medicasco.

Korzystałem z assistance raz a konkretnie: dzwon we Władysławowie 3 lata temu w niedzielę. Lawet aprzyjechala z wejherowa (ok 20-30 km) w niecalą godzine od wezwania, odstawiliśmy auto do ASO. Na assistance wróciliśmy w 3 osoby pociągiem 1 klasy do domu, na assistance pojechałem kuszetką do wejherowa po auto. szacując lekko zużyłem wg jakiś tam stawek ok 700 zl i dziekuję Bogu, że miałem assistance. od tamtej pory wiem, że AC i assistance będę płacil tak dlugo jak tylko będę mógł.

Załatwianie formalności generalnie bez problemów, pare telefonów, wysłanie dokumentów, zwrot kasy za przejazdy w niecałe 2 tyg.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.