Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drzwi ,zamek problem...

Featured Replies

Napisano

Witam w nowym roku.

Pieerwsze odpalanie od tygodnia (-27st.C)i o dziwo odpala bez problemu (Brava 1.4 12V).

Ale za użo tego szczęścia na raz by było.....

Otóż nie moge zamknąć dzwi,zamek nie rygluje i odbija cały czas-pytanie-wystarczy ciepły garaż na noc czy zdejmować tapicerke i szukac usterki?

Dzięki za podpowiedzi. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Wstaw do garażu, pewnie coś przymarzło.

Żona sie ucieszy,teraz jej Lanos sobie pomarznie troche.... biglaugh.gif

Napisano

Tez tak mialem pare razy, jak sie nie chca zamknac to wystarczy przed zamknieciem drzwi przesunac w zamku taki maly zabek, widac go jak spojrzysz na zamek z boku drzwi, moge jutro fotke zrobic jak co wink.gif

pozdr

Napisano
  • Autor

Rozbierałem dzisiaj drzwi,ogrzałem samochód i sie poprawiło,ale nie do końca tak jak bym chciał.

Dodatkowo klamka przestała wracać i to mnie zdeterminowało.

Zamek po prostu zamarzł(zgęstniał smar i nie dawał rady wrócić na miejsce)Mycie w benzynie ekstrakcyjnej + smar w aerozolu i jest ok,ale tym porannym domykaniem sam uszkodziłem klamke.

Urwało sie metalowe ucho przy zapadce(na tym co sprężyna do powrotu),narazie zrobiłem lekką prowizorke,mam nadzieje że sie nie zdziwie pewnego dnia...

Dzięki za podpowiedzi. zlosnik.gif

Napisano

pamiętam jak w poldonezie pękła sprężynka w zamku, przez prawie 50 km trzymałem drzwi co by sie nie otwarły zeby.GIF, zamek wogóle nie trzymał, na każdym zakręcie drzwi ciągnęły mnie na zewnatrz 270751858-jezyk.gif, wkoncu dojechałem na parking przed blokiem, 22 z minutami a ja wale drzwiami co by wkoncu zaskoczyło, ale udało sie.

a dzis maryska nie chciała mnie wpuscic do srodka, klamki zamarzły smile.gif latałem wkoło auta i nawet w klapie nie drgneła, dopiero postukałem łapą i pusciła z drzwi kierownika smile.gif

Napisano
  • Autor

To jest tak niewdzięczna usterka,bo niby drobiazg ale jazde utrudnia skutecznie,no nic byle do wiosny... oslabiony.gif

Napisano

> dopiero

> postukałem łapą i pusciła z drzwi kierownika

Szczęściarz, u mnie od strony kierowcy puszcza na końcu. Najpierw przód pasażera, potem tył a kierowca na końcu. Zresztą, opisywałem kiedyś związaną z tym przygodę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.