Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczki plaskie VALEO

Featured Replies

Napisano

Z tego co widzę na zdjęciach to różnią się konstrukcją. XTRM składa się ze zmyślnego kawałka gumki usztywnionego dwoma sprężystymi blaszkami z przyczepionym mocowaniem. Compact ma konstrukcję coś a'la płaski Motgum, czyli plastikowa sprężysta obudowa w której umocowane jest standardowa gumka.

A praktyka u mnie wygląda tak, że ja płaskiej wycieraczki konstrukcji innej niż XTRM już nie kupię. Próbowałem wspomniane Motgumy, ale były kompletnie beznadziejne, nie przylegały do szyby, nie zbierały i wywaliłem po miesiącu. Zamieniłem na wyroby XTRM-podobne firmy Siscar - wycierają identycznie jak oryginalne Valeo czyli super. Zobaczymy jak z trwałością - Valeo starczyły mi na prawie 2 lata i wymieniłem nie dlatego że źle wycierały tylko pękło jedno mocowanie co groziło porysowaniem szyby.

Napisano

> X-TRM

Maja wskazniczek zuzycia i plastikowe dyndzle na koncach ,ktore w wielu autach lubia stukac i jest to bardzo ale to bardzo upierdliwe...

> COMPACT

Bez plasticzkow.

W praktyce przerabialem xtrmy w Doblo i Scenicu - imho stosunek cena/jakosc BEZNADZIEJNY...

Obecnie przerabiam compact w szewim i do wczoraj w nocy w Doblo ale jakims cudem wycieraczka po 25kkm uznala ,ze sie juz nielubi z ramieniem i przy 140km/h poleciala w kosmos (naszczescie pusto bylo na drodze) - zakupilem zwykle bosche na stacji (19,29 euro) i powiem szczerze ,ze efekt byl /jest ekstra waytogo.gif

Podsumowujac - SZKODA KASY waytogo.gif

Napisano

> W praktyce przerabialem xtrmy w Doblo i Scenicu - imho stosunek

> cena/jakosc BEZNADZIEJNY...

Jak nigdy zgodzę się z tobą grinser006.gif

Miałem w P107 Xtrmy i od początku skrzypiały i trochę mazały

Napisano

A ja mam, compact w seicento i jestem zadowolony, ciche i super zbieraja, jak na razie po miesiącu biglaugh.gif

Poprzednio miałem Alca płaskie i też byłem zadowolony, wiec chyba mam farta co do wycieraczek.

Napisano

> Jak nigdy zgodzę się z tobą

> Miałem w P107 Xtrmy i od początku skrzypiały i trochę mazały

No to przeca pisze ,ze to szit do kwadratu niewiem.gif

Napisano

> A ja mam, compact w seicento i jestem zadowolony, ciche i super

> zbieraja, jak na razie po miesiącu

No zobaczymy za dwa i za trzy miesiace wink.gif

Napisano

Mam zwykłe mot-gumy 1,5 roku za 40zł ,nie płaskie i dobrze wycierają ..no może koniec wycieraczki nie dociska bo ma 55cm wink.gif

Napisano

Ja kupilem jakies beznadziejne wyciertaczki (plaskie) w markecie po 6,99zł (w promocji normalnie 15,99 rotfl.gif) i zbieraja wysmienicie. Lepiej niz zwykle Boshe ktore wywalilem po miesiacu wink.gif

Napisano
  • Autor

ja w maju kupilem sobie plaskie Boscha bo byla super promocja w Selgrosie, ladnie zbieraly itp az do momentu az nastala zima, nie wiem co z nimi ale jakos dziwnie teraz zbieraja , pozostawiaja smugi itp

Znowu na wiosne chyba bede musial kupic cos nowego i tak wlasnie zastanawiam sie nad Valeo ( oczywiscie jak beda po cenach promocyjnych , bo po normalnych to sie nie oplaca)

Napisano

> ja w maju kupilem sobie plaskie Boscha bo byla super promocja w

> Selgrosie, ladnie zbieraly itp az do momentu az nastala zima,

> nie wiem co z nimi ale jakos dziwnie teraz zbieraja ,

> pozostawiaja smugi itp

> Znowu na wiosne chyba bede musial kupic cos nowego i tak wlasnie

> zastanawiam sie nad Valeo ( oczywiscie jak beda po cenach

> promocyjnych , bo po normalnych to sie nie oplaca)

przetrzyj pioro papierem pewnie ma grodki lodu albo sniegu

Napisano
  • Autor

> przetrzyj pioro papierem pewnie ma grodki lodu albo sniegu

to nie to , pioro czyste , raczej dzialanie niskich temp na gume oraz material z ktorego wycieraczka jest wykonana

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.