Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra-spadające obroty

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.Odkąd kupiłem swoją asterkę cały czas coś w niej się dzieje.Toczyłem ostatnio boje ze ssaniem i wymiana czujnika temperatury do kompa pomogła.Teraz mam inny problem.Mianowicie autko ma na biegu jałowym okolo900-950 obrotów.Czasami jednak te obroty spadają do 500 i niekiedy silnik gaśnie.Silnik krokowy podmieniałem i na 3 jest tak samo.Czy takie zachowanie może być spowodowane błędem 19-błędny sygnał z czujnika położenia i prędkości obrotowej?Tak samo dzieje się zarówno na benzynie jak i na gazie.

Napisano

> Witam wszystkich.Odkąd kupiłem swoją asterkę cały czas coś w niej się

> dzieje.

Jakbyś napisał o jaką Asterkę chodzi to byłoby łatwiej do czegoś dojść. Najlepiej wpisz sobie to na stałe w podpis i w profil.

Napisano

Uzupełni profil, bo Ci nikt nie pomoże ponieważ nie wiadomo o jakim silniku i roczniku rozmawiamy.

Kretul mnie wyprzedził frown.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

oj przepraszam-już uzupełniam-c18nz

Napisano

> Witam wszystkich.Odkąd kupiłem swoją asterkę cały czas coś w niej się dzieje.

napisz czy dzieje się to na postoju czy jak np. dojeżdzasz na luzie do świateł. Napisz jeszcze czy taki stan występuje po odpaleniu ciepłego silnika czy po krótszej bądź dłuższej jeździe.

Napisano
  • Autor

> napisz czy dzieje się to na postoju czy jak np. dojeżdzasz na luzie

> do świateł. Napisz jeszcze czy taki stan występuje po odpaleniu

> ciepłego silnika czy po krótszej bądź dłuższej jeździe.

dzieje się to zazwyczaj w trakcie jazdy kiedy wrzucę np na luz.tak samo przy dojechaniu do świateł.czasami obroty zatrzymują się na 950 a czasami spadają na 500.po odpaleniu na ciepłym silniku trzyma 950.zmieniłem ostatnio czujnik cieczy chłodzącej i moduł zapłonowy.co ciekawe taki sam silnik mam w vectrze a i taki problem nie występuje.

Napisano

> dzieje się to zazwyczaj w trakcie jazdy kiedy wrzucę np na luz. Tak samo przy dojechaniu do świateł.czasami obroty zatrzymują się na 950 a czasami spadają na 500.po odpaleniu na ciepłym silniku trzyma 950

Jak masz zrobiony dolot powietrza do filtra? Zdjętą masz gumę czy założoną. Jak założoną to może czasami przygasać, ale tylko na gazie. Sprawdź czy nie łapie Ci gdzieś lewego powietrza.

Napisano
  • Autor

> Jak masz zrobiony dolot powietrza do filtra? Zdjętą masz gumę czy

> założoną. Jak założoną to może czasami przygasać, ale tylko na

> gazie. Sprawdź czy nie łapie Ci gdzieś lewego powietrza.

guma jest zdjęta a silnik jest szzcelny

Napisano

> Sprawdź czy nie łapie Ci gdzieś lewego powietrza.

W przypadku przygasania co jakiś czas to sprawa podstawowa - nie wiem czy w tym silniku jest podobnie, ale w moich silnikach niewielkie pęknięcia na kolankach przewodów podciśnienia od wtrysku do rury wlotu i dalej do klapki ciepłego powietrza przy filtrze powodowały takie hocki-klocki z przygasaniem - przeważnie pękało pierwsze kolanko wychodzące z pod monowtysku.

Napisano
  • Autor

dzięki bardzo.sprawdze jeszcze raz.męczy mnie tylko ten błąd 19 na kompie

Napisano

Jeśli masz kompa do swojej dyspozycji to obserwuj wskazania czujnika gdy obroty głupieją. Czy nie ma jakiś gwałtownych skoków w dół. Bardziej gwałtownych niż wynikałoby z wskazań obrotomierza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.