Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regeneracja akumulatora

Featured Replies

Napisano

Ostatnio przeglądam oferty akumulatorów w internecie i trafiłem na ofertę regeneracji akumulatorów. Dla akumulatora o pojemności 74AH koszt wynosi ok. 110zł. Można również kupić akumulator regenerowany w cenie ok. 130zł. Czy ktoś z Was miał z regenerowanym akumulatorem do czynienia? Przyznam szczerze, że oferta jest interesująca. Firma daje na akumulator roczną gwarancję. Tutaj oferta firmy.

Napisano

Ja miałem. Kupiłem za 40 zł. Przejeździłem 3 lata i nie było najmniejszych problemów.

Napisano

ojciec postąpił tka z aku z lublina... działał około 1,5 roku... czy warto?

- sam odpowiedz sobie icon_rolleyes.gif

Napisano

> Ostatnio przeglądam oferty akumulatorów w internecie i trafiłem na

> ofertę regeneracji akumulatorów. Dla akumulatora o pojemności

> 74AH koszt wynosi ok. 110zł. Można również kupić akumulator

> regenerowany w cenie ok. 130zł.

Za 209 masz na allegro nowego autocrafta o tej samej pojemności z 2 letnią gwarancją.

Jak dla mnie nie warto. Chyba, że auto chcesz sprzedać w najbliższym czasie i na czym się da tniesz koszty.

Napisano

> Czy ktoś z Was miał z

> regenerowanym akumulatorem do czynienia? Przyznam szczerze, że

> oferta jest interesująca. Firma daje na akumulator roczną

> gwarancję. Tutaj oferta firmy.

Regeneracja? nie każdy akumulator da się zregenerować. Podejrzewam, że tak regeneracja polega m.in. na odsiarczaniu, zasiarczenie to naturalny proces który zachodzi w akumulatorze czy to z winy użytkownika czy zwykłego zużycia akumulatora.

Jak już piałem nie zawsze da się uzyskać odpowiedni efekt.

Skontaktuj się i zadaj podstawowe pytanie ile potrwa taka regeneracja, odpowiedź na nie wiele wniesie.

Odsiarczanie to dość długotrwały proces, należy zlać stary elektrolit, płukać akumulator, zalać wodą i przeprowadzić odpowiedni proces ładowania akumulatora odpowiednio małymi prądami, (co znaczy długo) ilość tych ładowań też może być różna (jednorazowo 10h), na koniec zalewamy nowym elektrolitem i znowu ładujemy.

To tak w skrócie i nie dokładnie, ale jak widzisz prawidłowo to może potrwać nawet kilka dób, trzeba cały czas pilnować procesu, o ile pamiętam 10h ładowania, 2h przerwy. Wiec jak widać musi to kosztować (praca kosztuje).

I teraz czy firma to tak robi? czy idą na łatwiznę? wink.gif

No i najważniejsze, czy warto? Jak już przedmówcy zauważyli za niewiele większe pieniądze masz nówkę akumulator.

Ja wybrałem nowy akumulator.

pzdr.

Napisano

Jeśli klikniesz na link doczytasz że minimalny czas to 48h.

W jednostkowym przypadku baterii do osobówki to przyznaję - faktycznie średnio opłacalne. Jednak w przypadku droższych zabaw jak park maszynowy czy duże pojazdy gdzie jest kilka baterii lub są one o wyjątkowych parametrach to cała zabawa może mieć swoją zasadność.

Napisano

Ja nie regenerowałem swojego. Przyjechałem do sprawdzenia, dowiedziałem się że aku jest do niczego i mi zaproponowano nowy za 160 zł (4 lata temu) i regenerowany za 40. Wziąłem regenerowany. Przejeździł 3 lata, palił bez problemu w największe mrozy i poszedł na złom razem z samochodem.

Napisano

Mój teść ciut się tym zajmował. Procedura jest ciut skomplikowana, osiarczanie , płukanie,nowy elektolit , ładowanie, przerwa, ładowanie itd. Po czymś takim śmigały jak nowe ale nie wszystkie dało się zregenerować frown.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.