Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Olej GM opel - Kto go robi ?

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam takie pytanie .Czy ktoś się orientuje kto robi olej silnikowy dla GM ???? Chodzi mi konkretnie o 5W30 GM opel który jest niezbyt drogi ale nie wiem tak na prawdę czy jest dobry czy nie za bardzo. Cena nie ma tu znaczenia ale zastanawiam się czy pozostać przy nim (zalewany podobno w ASO od 30 kkm ) do silnika w corsie B 1.0 12V mojej żonki. Niby wszystko jest OK ale kiedyś latem w upalny dzień silnik tak jak by za głośno chodził ... słychać było takie głośne cykanie . Fakt że jest to 1,0 12V trzy-cylindrowy ale wtedy w ten upał chodził inaczej niż zwykle . Poradźcie coś proszę . Jaki wogóle olej jest zalecany do tego silnika ? Przebieg obecy to 78 kkm i szykuję mu wymianę na 80 kkm i dlatego pytam. Przeważnie wymiana wypada tak po 10 kkm albo nawet mniej. Oleju nie wcina . A może jest coś lepszego - zalecanego właśnie do tego silnika ?

Napisano

Ja tam nie wiem, kto go robi - ale jest tani - jak na syntetyk zlosnik.gif W naszych warunkach co prawda lepszy byłby 5w40, ale widać uznali, że taki wystarcza. No i w tej cenie trudno znaleźć olej spełniający oplowskie normy, ale czy to takie istotne, to nie wiem...

Napisano

> Witam. Mam takie pytanie .Czy ktoś się orientuje kto robi olej

> silnikowy dla GM ????

W zależności z jakim koncernem podpiszą umowę ten im dostarcza. Prawdopodobnie co roku jest inny. Nie zmienia to faktu że musi spełniać parametry jakościowe GM.

Napisano

W 2003 roku dostawca olejow byl koncern ELF. Takie byly napisy na beczkach 60L i 200L

Napisano

> Witam. Mam takie pytanie .Czy ktoś się orientuje kto robi olej

> silnikowy dla GM ????

Sprzedaję tego oleju dziesiątki litrów tygodniowo i do tej pory nie wiem co tak naprawdę jest w środku... zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.