Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzienne światła LED w P I - ktoś zakładał ?

Featured Replies

Napisano

Witam! - w wyszukiwarce kącika nie znalazłem tego tematu.

Moje pytanie dotyczy miejsca mocowania (a nie instalacji elektrycznej) i ewentualnych sugestii przy montażu.

Uwaga - mam światła przeciwmgielne, więc to miejsce odpada.

Napisano

jak nie masz zderzaka z szerokim wlotem z wersji z klimą to będzie to imo raczej średnio wyglądało bo oba światła będą pod tablicą rejestracyjną w bardzo małej odległości od siebie no.gif

Napisano
  • Autor

> Chętnie bym zobaczył co to za lampki

Jeszcze nie kupiłem. Szukam czegoś małego np na 5 diód. Widziałem takie w markecie samochodowym - nie całe 300 zł.

Napisano

> Jeszcze nie kupiłem. Szukam czegoś małego np na 5 diód. Widziałem takie w markecie samochodowym - nie całe 300 zł.

Na legalne wyglądają te i te .

Napisano

> Jeszcze nie kupiłem. Szukam czegoś małego np na 5 diód. Widziałem

> takie w markecie samochodowym - nie całe 300 zł.

300:4.2=71.4 l , (71.4:8)x100= 892.8 km. Tyle można przejechać za tę kwotę licząc,że wciagnie Ci 8 l/100 km. Te dzienne chcesz zakładać w jakimś konkretnym celu,czy tylko po to,żeby mieć diody?

Napisano
  • Autor

Te dzienne chcesz

> zakładać w jakimś konkretnym celu,czy tylko po to,żeby mieć

> diody?

Rozumiem twoje wątpliwości, ale tej zimy już dwa razy wyciągałem akumulator w celu doładowania (2 letni) i wiem, że to ciągła jazda na światłach i częste używanie rozrusznika (średnio co 5 km) jest tego powodem.

Napisano

> Te dzienne chcesz

> Rozumiem twoje wątpliwości, ale tej zimy już dwa razy wyciągałem

> akumulator w celu doładowania (2 letni) i wiem, że to ciągła

> jazda na światłach i częste używanie rozrusznika (średnio co 5

> km) jest tego powodem.

To dziwne.Mam centre future 3 letnią,nie oszczędzam jej,jeżdże w tej chwili też na takich odcinkach,do tego często słucham radia przy wyłączonym silniku,nie zawsze cicho,tylna szyba używana często....Altek pancerniak,jakiś chiński pewnie,bo za 200 zł zeby.GIF i żadnych protestów.Poza tym alternator przynormalnej jeździe jest w stanie dać 65 A,to raczej wystarcza na doładowanie aku i obsługe urządzeń.Poszukaj może najpierw tu problemu,poczyścić masy,przewody plusowe,sprawdzić ładowanie i stan wody w aku.

Napisano

> To dziwne.Mam centre future 3 letnią,nie oszczędzam jej,jeżdże w tej

> chwili też na takich odcinkach (...) i żadnych protestów.

Powiem wiecej. Mam 7-letnie Delphi Freedom. Czesto gasze silnik na swiatlach wiec rozruchy mam co kilkaset metrow. Alternator "gra" lozyskami od jakichs 80 tys. km, daje 13,8V pod obciazeniem, ale od fabryki (17 lat) nic przy nim nie bylo ruszane . Poki co ten zestaw nigdy mnie jeszcze nie zawiodl. Tymczasem kolega w niewiele ponad 10-letnim Punto ma problemy niczym w aucie z lat 60-tych icon_rolleyes.gif. Dziwne...

Napisano

Dziś rano chciałem sprawdzić,czy czasem nie "pochwaliłem" paścia za bardzo w ankiecie wątku o odpalaniu....pierwszy obrót wału cięęężżko......następne już łutłutłutłut zeby.GIF te pierwsze ruchy stawiam na zgęstnienie oleju.W lato też zastanawiałem się czy nie zajadę tej centry,przez 3 tygodnie zrobiłem może z 100 km w odcinkach po 10,kilka dni stał,dzień w dzień od rana do wieczora(tak 9-20) grało radio - dużo racy przy paściu było.Aku bez protestów,póki co.W zeszłym roku czyściłem bendiks,więc wyjmowałem rozrusznik,wcześniej robiłem alternator,więc wszystkie punkty łączeń na drodze - altek - aku wyczyszczone,poskręcane porządnie i myślę że jeśli alternator i aku sprawny to tu leży klucz do sukcesu zeby.GIF .U ojca w seju aku jest mm 10 letni,w lato grałem po cichu pół dnia i ledwo odpalił - ale tak samo poczyszczone wszystko,altek sprawny i nadrobił braki.

Aha,nawiew cały rok mam na 1 (nie wyłączam),w zime często 2 lub 3,szyba tylna często,radio obowiązkowo zeby.GIF no i światła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.